FEMALE TALK

Δούκισσα Νομικού: Μιλά με ειλικρίνεια για την ανατροφή των παιδιών της

Instagram.com/dutchesss_

Η μητρότητα είναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα δώρα που μπορεί να βιώσει μία γυναίκα στη ζωή της (μιλώντας πάντα για εκείνη που θέλει να γίνει μητέρα). Ένα δώρο το οποίο οδηγεί αναπόφευκτα σε νέους δρόμους και νέα μονοπάτια, τα οποία βαδίζει η ίδια στον ρόλο του γονιού.

Αυτό έχει συμβεί και στην περίπτωση της Δούκισσας Νομικού, η οποία μίλησε γι’ αυτά τα νέα μονοπάτια που εξερευνεί στο πλευρό των παιδιών της, Αναστασίας και Σάββα. Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα, Real Life και τη δημοσιογράφο, Κορύνα Μανταγάρη.

«Με τα παιδιά μιλάω για τα πάντα. Δεν τους έχω μιλήσει ποτέ μωρουδίστικα. Τα αντιμετωπίζω ως έξυπνα όντα, λέγοντας τους πάντα και μόνο αλήθειες. Χωρίς βέβαια να τους χαλάω τη μαγεία της αθωότητα και της ξεγνοιασιάς. Πιστεύω ότι ως γονείς έχουμε την ευθύνη, την υποχρέωση, να μιλάμε ειλικρινά με τα παιδιά μας. Να μην κρυβόμαστε. Να μην του κρύβουμε την αλήθεια, ώστε να γίνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με κριτική ικανότητα και άποψη»,ανέφερε στην αρχή η Δούκισσα Νομικού, για την απόφασή της να μεγαλώσει τα παιδιά, λέγοντάς τους μόνο αλήθειες.

Δούκισσα Νομικού: «Οφείλουμε να θωρακίζουμε τα παιδιά μας»

«Ειδικά σήμερα, ζώντας σε ένα περιβάλλον με τις δυσκολίες και τις καθημερινές προκλήσεις σε πολλά πεδία, οφείλουμε να θωρακίζουμε τα παιδιά μας. Εφοδιάζοντας με αξίες, με τη δύναμη του καλού, το θετικού, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται με αισιοδοξία. Για έναν κόσμο ουσιαστικό, ελεύθερο, ανθρώπινο», πρόσθεσε στη συνέχεια η Δούκισσα Νομικού, μιλώντας για τις αξίες με τις οποίες θέλει να θωρακίσει τα παιδιά της, τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον τους.

Οι αλλαγές που συνοδεύτηκαν με τον ερχομό των παιδιών της, δεν έλειψαν από τη συζήτηση. «Τα παιδιά άλλαξαν καταρχάς τις προτεραιότητές μου, τις ανάγκες μου, την ώρα που ξυπνάω κάθε πρωί. Άλλαξαν τα δεδομένα γύρω μου και φυσικά, άλλα και την κοσμοθεωρία μου. Με βοήθησαν να εντοπίζω την ουσία. Να εστιάζω, να επικεντρώνομαι σε αυτήν», σημείωσε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια που τα παιδιά της αποτελούν το μεγαλύτερο μάθημα για την ίδια.

Η ανθρωπιστική πρωτοβουλία για την Ουκρανία στην οποία συμμετέχει

Τα δεινά που αφήνει πίσω του ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος, με παράπλευρα θύματα κυρίως τις μήτερες και τα παιδιά, δεν άφησαν τη Δούκισσα Νομικού αμέτοχη και εξωτερικό παρατηρητή. Ως μητέρα παιδιών με ενσυναίσθηση, λοιπόν, η ίδια ενστερνίζεται τον πόνο που βιώνουν οι άνθρωποι της Ουκρανίας τη δεδομένη στιγμή. Για τον λόγο αυτό, έχει επιλέξει να βοηθήσει με τον δικό της τρόπο.

«Όλα αυτά που συμβαίνουν, όλα αυτά που παρακολουθούμε, με προβληματίζουν και με στενοχωρούν βαθύτατα. Ωστόσο, πιστεύω ότι δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι και απλοί παρατηρητές. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο, με τις δικές του δυνάμεις, οφείλει να τοποθετείται υπεύθυνα και αλληλέγγυα για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Η σπουδαία δράση της Ένωσης Μαζί για το Παιδί

Με την Ένωση Μαζί για το Παιδί, συμμετέχω σε μία ανθρωπιστική πρωτοβουλία, ώστε να υποστηρίξουμε ανήλικα παιδιά. Mητέρες πρόσφυγες από την Ουκρανία. Να προσφέρουμε στέγη, σίτιση, είδη πρώτης ανάγκης και εκπαίδευση σε αυτά τα παιδιά που χρειάζονται την αγάπη μας.

Μπορεί όποιος θέλει, μπαίνοντας στο www.supportmazi.gr, να ενημερωθεί για την πρωτοβουλία “Μαζί, τους αγκαλιάζουμε” και να συμμετάσχεις, όπως και όσο μπορεί, ώστε όλοι μαζί να γίνουμε μια ισχυρή, ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης», εξήγησε η Δούκισσα Νομικού.