ROLE MODELS

Αυτή η Dj θηλάζει το παιδί της ενώ παίζει μουσική και αποθεώνεται

«Πώς καταφέρνεις να ισορροπείς μεταξύ μητρότητας και καριέρας;», αυτή είναι μια ερώτηση που κατά κύριο λόγο στοχεύει το γυναικείο κοινό. Μια ερώτηση που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να αφορά και τους άνδρες. Ή να μην τίθεται καν στο τραπέζι της συζήτησης. Ωστόσο, επειδή αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν να πάρουν μια σχετική απάντηση, η Dj, μουσικός, τραγουδίστρια, και μαμά, Heather Christie, την έχει ήδη έτοιμη.

Η Heather Christie είναι μαμά και Dj που μπορεί να διαχειρίζεται την κονσόλα και τα πλήκτρα, έχοντας στο πλευρό της- ή και πάνω στο στήθος της τη μικρή της κόρη. Μαμά και κόρη έχουν πάει σε πάνω από 70 συναυλίες μαζί και έχουν γίνει το απόλυτο viral σε TikTok και Instagram.

Η στιγμή που η Dj, Heather Christie, θηλάζει την κόρη της παίζοντας μουσική

Ένα, όμως, ήταν το βίντεο που συγκέντρωσε εκατομμύρια views. Σε αυτό η Heather Christie έπαιζε μουσική σε ένα μουσικό φεστιβάλ αποκλειστικά για γυναίκες και κρατούσε κλασικά στην αγκαλιά της την κόρη της, όταν ξεκίνησε να τη θηλάζει χωρίς να παρατηρηθεί καμία αλλαγή στη καλή διάθεση όσων βρίσκονταν στην αρένα. Ίσα ίσα το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα δείχνοντας τον σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθείται σε κάθε άλλη, ανάλογη περίπτωση.

H Heather Christie ξεκίνησε να θηλάζει την κόρη της που απλά πείνασε, επιβεβαιώνοντας με τον δικό της τρόπο ότι ο δημόσιος θηλασμός είναι το πιο φυσιολογικό και αγνό πράγμα στον κόσμο. Ένα μικρό παιδί που θέλει να φάει, προφανώς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνει, φιλτράροντας την όρεξή του και κρίνοντας πότε θα αρχίσει να κλαίει. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι τα αδιάκριτα βλέμματα και τα συντηρητικά μυαλά -που ευτυχώς στην προκειμένη περίπτωση δεν υπερίσχυσαν.

Σε μια από τις αναρτήσεις της στο Instagram, η Heather Christie μοιράστηκε με τη σειρά της, τις σκέψεις της για τον δημόσιο θηλασμό, θέτοντας τις πιο σωστές απορίες. «Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο επαναστατικός ήταν ο θηλασμός μέχρι που έγινα μητέρα. Γιατί το πιο φυσικό πράγμα φαντάζει τόσο περίεργο και αλλόκοτο στους δημόσιους χώρους; Γιατί μερικές φορές ξενυχτάω όταν ταΐζω το μωρό μου; Πρόκειται για ένα μέρος της κουλτούρας μας που δεν εμπιστεύεται τον δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιού. Γιατί πρέπει να θυσιάζουμε χρόνο από τις οικογένειες και τα παιδιά μας για να ικανοποιήσουμε άπιαστες και ακατόρθωτες απαιτήσεις;», αναρωτήθηκε εύλογα η ίδια.

«Μπορείτε να μιλήσετε; Μαμάδες, μπαμπάδες; Ανθρώπινα όντα; Η ​​επανάσταση του θηλασμού είναι μια επανάσταση επαναπροσδιορισμού της μητρότητας. Είναι μια διαδικασία επανάκτισης του αδιαμφισβήτητου δικαιώματός μας», συνέχισε η Heather Christie δείχνοντας τον δρόμο της απενοχοποίησης του δημόσιου θηλασμού.

Ο θηλασμός μπορεί και πρέπει να γίνεται δημόσια χωρίς ντροπές και δισταγμούς, πρωτίστως όταν το μωρό πεινάσει και δευτερευόντως επειδή είναι δικαίωμα της κάθε γυναίκας να το κάνει. Η Heather Christie θήλασε σε κοινή θέα και έγινε ένα ευχάριστο viral, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ στην τόσο μεγάλη δημοσιότητα που παίρνουν τέτοιου είδους βίντεο, από τη στιγμή που μιλάμε για κάτι πολύ φυσιολογικό. Και όχι για κάποια ανύπαρκτη προσβολή της δημοσίας αιδούς.