PUBLI

Πλησιάζει η 25η Athens Xclusive Designers Week!

Το Ζάππειο Μέγαρο θα είναι ο κεντρικός χώρος διεξαγωγής των επιδείξεων ενώ κάποια από τα shows θα πραγματοποιηθούν σε πολύ ξεχωριστές τοποθεσίες της Αθήνας γεμίζοντας για μια ολόκληρη εβδομάδα την πόλη με στυλ, λάμψη και πολλές εκπλήξεις!

Το διεθνές ενδιαφέρον για τη διοργάνωση,  είναι και για αυτή τη σεζόν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς εκπρόσωποι από διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως το Glamour Ιταλίας, η Conde Nast Αμερικής αλλά και buyers από το Ντουμπάι, το Μιλάνο και το Ισραήλ θα επισκεφθούν την Athens Xclusive Designers Week για να γνωρίσουν από κοντά τις ελληνικές δημιουργίες.

Αυτή τη σεζόν, η AXDW συμβάλλει σε ένα πολύ σημαντικό έργο, στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την προώθηση της βιώσιμης μόδας. Με κεντρικό μήνυμα “Fashion Matters”, αγκαλιάζει το διεθνές πρόγραμμα Garment Collecting της H&M φιλοξενώντας μία εντυπωσιακή κατασκευή ανακύκλωσης ενδυμάτων προσκαλώντας όλους όσους αγαπούν τη μόδα και θέλουν να συμβάλλουν στο κλείσιμο του κύκλου ζωής των ρούχων τους, να φέρουν ανεπιθύμητα ρούχα και υφάσματα οποιασδήποτε μάρκας και σε οποιαδήποτε κατάσταση  και να τα τοποθετήσουν στον πιο stylish κάδο ανακύκλωσης, που θα βρίσκεται στο χώρο του Ζαππείου.

Η Εβδομάδα Μόδας ξεκινά την Τετάρτη 27 Μαρτίου με την επίδειξη του Βασίλη Ζούλια στον εντυπωσιακό δρόμο με τις γιακαράντες στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, ενώ την Πέμπτη 28 Μαρτίου το Ζάππειο Μέγαρο υποδέχεται νέα σχεδιαστικά ταλέντα που θα παρουσιάσουν τις δικές τους ξεχωριστές δημιουργίες και θα διαγωνιστούν στα New Designers Awards.  Η διάσημη γαλλική premium μπύρα 1664 Blanc, είναι ο χορηγός του θεσμού αυτή τη σεζόν.

Οι επιδείξεις αγαπημένων σχεδιαστών και brands συνεχίζονται από το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαρτίου ξεκινώντας με τη σχολή της Ρομίνας Καραμανέα και συνεχίζοντας με το brand EMCI, τον Μάριο Καραβασίλη, την BAYA fitwear, ενώ η μέρα κλείνει με τα ξεχωριστά shows του Kathy Heyndels και Giannetos Handmade.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου οι επιδείξεις ξεκινούν με τον John Pan και το brand Herminas Reea που εμφανίζεται στη διοργάνωση για δεύτερη συναπτή σεζόν  από τη Ρουμανία ενώ ο Celebrity Skin γιορτάζει τα 10 χρόνια δημιουργίας με μια επετειακή συλλογή. Ακολουθεί το fashion show του Τάσσου Μητρόπουλου με τη νέα του εντυπωσιακή κολεξιόν και με disco διάθεση! Η 4η ημέρα της AXDW ολοκληρώνεται με την ταλαντούχα σχεδιάστρια Μυρτώ Δραμουντάνη που έρχεται από το Ντουμπάι για να παρουσιάσει μια μοναδική συλλογή με ιδιαίτερες τεχνικές.

 

Την Κυριακή 31 Μαρτίου τα shows αρχίζουν με τηνJasmine η οποία έρχεται από την Κίνα για να παρουσιάσει τη νέα της συλλογή στην AXDW, ενώ η Ηλιάνα Χαραλάμπους με το brand Mindy καταφτάνει από την Κύπρο με τις νέες της δημιουργίες. Οι επιδείξεις συνεχίζουν με τον Πάνο Απέργη και τη νέα του κολεξιόν F/W 2019/20. Η 5η ημέρα της AXDW ολοκληρώνεται με το show των MI-RO στη Σχολή Καλών Τεχνών  σ’ ένα φαντασμαγορικό industrial σκηνικό.

Η Όλγα Καραβερβέρη την Τρίτη 2 Απριλίου κλείνει την Εβδομάδα Μόδας αυτής της σεζόν με ένα fashion show εμπνευσμένο από την

λάμψη και την υψηλή αισθητική των μεγάλων υψιφώνων της όπερας στο Divani Caravel με ένα ξεχωριστό guest performance της παγκοσμίου φήμης υψιφώνου  Βασιλικής Καραγιάννη  και τον Γιώργο Ντάβλα σε ρόλο τενόρου!

 

 

H Αthens Xclusive Designers Week στηρίζοντας πάντα την ελληνική δημιουργικότητα, δημιουργεί και αυτή τη σεζόν, την ξεχωριστή ενότητα για τους Έλληνες δημιουργούς αξεσουάρ μόδας, το section Xclusive Elements φιλοξενώντας τα brands 2k10, E.T Collection, La Vie Jewelry, Miaou Niaou, Olga Loves Jewels όπου το κοινό της διοργάνωσης θα μπορεί να γνωρίσει και να αγοράσει αγαπημένα αξεσουάρ.

Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, η AXDW προσκαλεί αυτούς που αγαπούν το σχέδιο, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και σπουδών, να συμμετάσχουν στον ανοικτό διαγωνισμό σχεδίου Fashion Design Project και να διαγωνιστούν για μία θέση στους Νέους Σχεδιαστές της επόμενης διοργάνωσης.