PUBLI

Η Reebok λανσάρει τα πρώτα sneakers φυτικής προέλευσης

Η Reebok ανακοίνωσε το λανσάρισμα του νέου sneaker, NPC UK Cotton + Corn, του πρώτου παπουτσιού της πολυαναμενόμενης συλλογής Cotton + Corn η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι.

Το πρόγραμμα Cotton + Corn επενδύει στην δημιουργία footwear με υλικά που υπάρχουν στην φύση, με σκοπό την παραγωγή βιώσιμων παπουτσιών. Το NPC UK Cotton + Corn είναι κατασκευασμένο από 100% οργανικό βαμβάκι στο επάνω μέρος του, καλαμπόκι βιομηχανικής παραγωγής στην σόλα και εσωτερική επένδυση από καστορέλαιο, ενώ το packaging του δημιουργήθηκε από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

 

«Τα περισσότερα αθλητικά υποδήματα κατασκευάζονται με πετρέλαιο, προκειμένου να δημιουργηθούν οι επιφάνειές τους από συνθετικό καουτσούκ και αφρό» δηλώνει ο Bill McInnis, Head of Reebok Future, προσθέτοντας ότι «με παγκόσμια παραγωγή ύψους 20 δισεκατομμυρίων ζευγαριών ετησίως, αυτό δεν αποτελεί επ’ ουδενί έναν βιώσιμο τρόπο κατασκευής. Έτσι, στη Reebok, σκεφτήκαμε τι θα γινόταν αν ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε υλικά που βρίσκονται στην φύση, αντικαθιστώντας τα παράγωγα πετρελαίου με προϊόντα φυτικής προέλευσης. Χρησιμοποιώντας βιώσιμες πηγές ως βάση και μέσα από συνεχείς δοκιμές και ελέγχους, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα παπούτσι φυτικής προέλευσης, με εξαιρετικές επιδόσεις τόσο σε αίσθηση όσο και  σε απόδοση».

«Το NPC UK Cotton + Corn είναι το μοναδικό παπούτσι της αγοράς που έχει πιστοποιηθεί για το 75% του περιεχομένου του σε βιολογικά υλικά, σύμφωνα με τη βάση του USDA», σημειώνει ο McInnis, ενώ συνεχίζει δηλώνοντας ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή για εμάς. Είμαστε σε μια συνεχόμενη πορεία δημιουργίας ενός διαφορετικού είδους υποδημάτων – έτσι ώστε να μπορούν όλοι να αισθάνονται καλά και για το τι φοράνε, αλλά και για το από πού προήλθε».

 

Για την πρωτοβουλία Cotton & Corn, η Reebok συνεργάστηκε με την DuPont Tate & Lyle Bio Products, πρωτοπόρο εταιρεία στη κατασκευή βιολογικών λύσεων υψηλών επιδόσεων. Η DuPont Tate & Lyle έχει αναπτύξει το Susterra® propandiol, ένα καθαρό, μη τοξικό και χωρίς πετρέλαιο, υλικό, το οποίο έχει ως βάση το καλαμπόκι και είναι 100% πιστοποιημένο ως βιολογικό προϊόν από το USDA. Το Susterra® propanediol είναι και το υλικό αυτό που χρησιμοποιείται στη σόλα του NPC UK στις σόλες των Cotton + Corn.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.reebok.com/cottonandcorn και news.reebok.com/global.