PUBLI

«Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»

Το επιτυχημένο πρόγραμμα υποστήριξης, της Novartis Hellas, για γυναίκες που έχουν βιώσει τον καρκίνο μαστού, έρχεται ακόμα πιο ολοκληρωμένο στην Αθήνα.

Φέτος, το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» παρουσιάζεται ακόμα πιο εξελιγμένο καθώς από τις 18 Νοεμβρίου 2019 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2020, προσφέρονται δωρεάν βιωματικά εργαστήρια εκφραστικών τεχνών, σε ολοκληρωμένους κύκλους, τα οποία απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού. 

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στο πρόγραμμα μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου.

Η παρουσίαση του πρωτοπόρου προγράμματος για την ουσιαστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού έγινε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Συνεργάτες και δημοσιογράφοι έδωσαν το «παρών» και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον  την παρουσίαση του προγράμματος: «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», μία πρωτοβουλία της Novartis Hellas που πραγματοποιείται με ολοκληρωμένους κύκλους  εργαστήριων,  υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ και με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού  «Άλμα Ζωής».

 

«Σε καθημερινή βάση ερχόμαστε σε επαφή με ασθενείς που βιώνουν τις συνέπειες του καρκίνου όχι μόνο στο σώμα τους αλλά και στην ψυχολογία τους. Η ψυχολογία της ασθενούς παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ασθένειας και όσο πιο δυνατή και αισιόδοξη νιώθει τόσες περισσότερες και οι πιθανότητες για την επιτυχή αντιμετώπιση της νόσου. Τα βιωματικά εργαστήρια τεχνών αποτελούν υποστηρικτικές θεραπείες που χρησιμοποιούν ως βασικά τους εργαλεία τις τέχνες βοηθώντας στην έκφραση και φροντίδα του πνεύματος και της ψυχής.» ανέφερε η κυρία Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα, MD PhD Παθολόγος – Ογκολόγος, Αντιπρόεδρος, ΕΟΠΕ.

Η κυρία Άννα Μουρίκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο τμήμα Ογκολογίας της Novartis Hellas ανέφερε σχετικά: «Μετά από την μεγάλη αποδοχή που είχε το «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» – με 54 βιωματικά εργαστήρια και παραπάνω από 430 συμμετέχουσες – ήταν δέσμευση μας να ανταποκριθούμε και να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα. Φέτος δίνεται η δυνατότητα, οι γυναίκες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα οφέλη από την εκφραστική τέχνη που θα επιλέξουν, ενώ δεν ξεχνάμε τους φροντιστές και συγγενείς τους».

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» δημιουργεί έναν ολοκληρωμένο κύκλο εργαστηρίων διάρκειας δέκα εβδομάδων και περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες με βασικό άξονα τους την τέχνη και την έκφραση.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχουσες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα εργαστήρια:

Μουσικοθεραπείας.

Δραματοθεραπείας.

Χοροθεραπείας.

Εικαστικής θεραπείας.

Οι ενδιαφερόμενες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συστηματικά, μια φορά την εβδομάδα και για διάστημα δέκα εβδομάδων το εργαστήριο της επιλογής τους. Είναι πολύ σημαντικό η κάθε συμμετέχουσα να δεσμευτεί για την παρουσία της καθόλη τη διάρκεια του κύκλου του εργαστηρίου που θα επιλέξει.

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε σεμινάριο:

Μαγειρικής & Υγιεινής διατροφής.

Μake- Up.

Παράλληλα, για πρώτη φορά υπάρχει βιωματικό εργαστήριο με κύριο μέσο τη μουσική στο οποίο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι συγγενείς και φροντιστές. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους φροντιστές των ασθενών να αποφορτιστούν και να εκφράσουν ελεύθερα τα συναισθήματα που βιώνουν ως συνοδοιπόροι του δύσκολου αυτού ταξιδιού.

Η κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», τόνισε ότι «Το πρόγραμμα για τις γυναίκες με καρκίνο μαστού «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» επανέρχεται δυναμικά φέτος και είναι χαρά μας να υποστηρίζουμε μια τέτοια πρωτοβουλία που στόχο έχει την ενδυνάμωση των γυναικών που αγωνίζονται ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Με την παρακολούθηση των βιωματικών εργαστηρίων ενισχύεται σημαντικά η αυτοπεποίθηση των γυναικών ενώ, παράλληλα, ενθαρρύνονται να εκφράζουν τους φόβους και τις ανησυχίες τους και να μην νιώθουν μόνες αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους».

Το πρόγραμμα αναλυτικά :

Μουσικοθεραπεία:

Κάθε Δευτέρα 17:00-19:00 | Συνειδέναι – Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας, Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι.

Κάθε Παρασκευή, 19:00-21:00 | Χώρος: Νταϊάνας Σαραντοπούλου, Βασιλίσσης Όλγας 20, Μαρούσι.

Χοροκινητική Θεραπεία:

Κάθε Τετάρτη 19:00-21:00 | Kinosfera, Αρματολών και Κλεφτών 9, Αμπελόκηποι.

Κάθε Παρασκευή 18:30-20:30 | Kinosfera, Αρματολών και Κλεφτών 9, Αμπελόκηποι.

Εικαστική Θεραπεία:

Κάθε Δευτέρα 20:15-22:15 | Ψυχοθεραπείες μέσω τέχνης, Τούσα Μπότσαρη 19, Κουκάκι (3ος όροφος).

Δραματοθεραπεία:

Κάθε Παρασκευή 17:00-19:00 | Artmatter, Δέφνερ 18, Μετς (ισόγειο).

Ομάδα για τους συγγενείς:

Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00 | Συνειδέναι, Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι.

Σεμινάρια μακιγιάζ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 18:30-20:30 και Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 18:30-20:30 | Συνειδέναι, Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι

Σεμινάρια Διατροφής και Μαγειρικής

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 18:00-21:00 και Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 18:00-21:00 | «Driskas Test Kitchen», Λάμψα 19, Αμπελόκηποι.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής εγγραφής στο eventora.gr/dynami. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι ΔΩΡΕΑΝ και ΑΝΩΝΥΜΗ. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη συμμετοχή τους στο 210-9287411.

Σχετικά με τη Novartis

Η Novartis εξελίσσει την ιατρική πρακτική με στόχο τη βελτίωση και την επέκταση της ζωής των ανθρώπων. Ως μια κορυφαία παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία, χρησιμοποιούμε καινοτόμα επιστημονικά δεδομένα και ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία θεραπειών που κάνουν τη διαφορά σε τομείς όπου υπάρχει μεγάλη ιατρική ανάγκη. Στην προσπάθεια για ανακάλυψη νέων φαρμάκων, κατατασσόμαστε σταθερά μεταξύ των εταιρειών με τη μεγαλύτερη επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη στον κόσμο. Τα προϊόντα μας αγγίζουν περισσότερους από 750 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως ενώ ανακαλύπτουμε καινοτόμους τρόπους για τη διεύρυνση της πρόσβασης στις πιο πρόσφατες θεραπείες μας. Περίπου 108.000 άνθρωποι, πάνω από 140 εθνικοτήτων, εργάζονται στη Novartis ανά τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.novartis.com.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και η εταιρεία απασχολεί 430 περίπου άτομα σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Novartis:

Website: www.novartis.gr

Facebook page: https://www.facebook.com/NovartisHellas/

LinkedIn page: https://www.linkedin.com/company/novartis-hellas/

YouTube channel: Novartis Hellas

Εγγραφές έως 22 Νοεμβρίου στο: www.eventora.gr/dynam