ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ

Χρυσές Σφαίρες 2019: Οι πιο δυνατές στιγμές της διοργάνωσης

Jordan Strauss/Invision/AP

Ήταν μία συγκρατημένη τελετή. Αισθητά πιο άνευρη σε σχέση με την περσινή διοργάνωση των Χρυσών Σφαιρών, η οποία είχε κινηθεί σε εκτονωτικούς ρυθμούς χάρη στο κίνημα #metoo. Φέτος οι αναφορές ήταν ελάχιστες και όλα κινήθηκαν εντός του μέτρου. Ωστόσο, και αυτές οι Χρυσές Σφαίρες αναπόφευκτα είχαν κάποιες καλές στιγμές που θα 'χουμε να θυμόμαστε ή τέλος πάντων μπορούμε να ξεχάσουμε πιο αργά από ότιδήποτε άλλο τις αφορά.

Η ιστορική βράβευση της Sandra Oh κι ο ευχαριστήριος λόγος της

Η πρωταγωνίστρια του “Killing Eve” κι ένα από τα πιο γνώριμα πρόσωπα του “Gray’s Anatomy” είναι η πρώτη Ασιάτισσα που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα ‘Α Γυναικείου Ρόλου τα τελευταία 40 χρόνια και η πρώτη της ίδιας καταγωγής που εκτελεί χρέη παρουσιάστριας στο συγκεκριμένο θεσμό. Φυσικά είχε κάθε λόγο για να είναι συγκινημένη, εκστασιασμένη, αυθόρμητη. Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, η γλυκύτατη Sandra Oh είχε να κάνει μερικές πολύ σημαντικές επισημάνσεις: «Είπα ναι στον φόβο να βρεθώ σ’ αυτή τη σκηνή απόψε επειδή ήθελα να είμαι μάρτυρας σ’ αυτή τη στιγμή της αλλαγής. Του χρόνου μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά αυτή η στιγμή είναι αληθινή. Γιατί βλέπω εσάς, όλα αυτά τα πρόσωπα της αλλαγής. Και το ίδιο κάνει ο καθένας». Το χειροκρότημα ήταν θερμό, το ίδιο και η αντίδραση του Twitter. Παρόντες στην τελετή κι οι γονείς της, τους οποίους ευχαρίστησε.

 

H αστεία «συγγνώμη» της Emma Stone

Την ώρα που η Sandra Oh ενημέρωνε το κοινό πως η υποψήφια ταινία “Crazy Rich Asians” είναι το πρώτο στουντιακό φιλμ με πρωταγωνιστές ασιατικής καταγωγής μετά το “Aloha”, ακούστηκε η φωνή της Emma Stone από το κοινό να φωνάζει τύπου «συγγνώμη (ε)».

Η τεράστια έκπληξη της νικήτριας Glenn Glose που δεν κέρδισε η Gaga

Η πρωταγωνίστρια του “Wife” μάλλον ήταν κάτι περισσότερο από σίγουρη ότι θα χάσει τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία από την Lady Gaga. Συνέβη όμως ακριβώς το αντίθετο, και το γεγονός έκανε το outsider που λέγεται Glenn Glose να μείνει χωρίς υπερβολή, «παγωτό».

Το «σ’ αγαπώ» του Rami Malek στον Freddie Mercury

Τον ενσάρκωσε μοναδικά στο “Bohemina Rapsody” και ανταμείφθηκε γι’ αυτό. Ο Rami Malek που επίσης δεν το περίμενε, ανέβηκε στη σκηνή και είπε τα εξής «Ευχαριστώ στον Freddie Mercury, που μου έδωσε τη χαρά της ζωής μου. Σ’ αγαπώ, όμορφε άνθρωπε. Αυτό είναι για σένα και χάρη σε σένα, υπέροχε». Μετά συνέβη κάτι άβολο, όπως θα δεις και στο παρακάτω giph. Η Nicole Kidman ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει την κατηγορία Χρυσή Σφαίρα ‘Α Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία, αλλά σχεδόν απέφυγε να τον χαιρετήσει. Τι σχεδόν δηλαδή, ούτε βλέμμα δεν του ‘ριξε, παρά τις προσπάθειες του έρμου του Rami. 

Η «εκτός χρόνου» υπόσχεση της Regina King

Ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “If Beale Street Could Talk” και ήταν τόσο αποφασισμένη να πει όσα ήθελε που έκανε ακόμα και τη μουσική, η οποία υποτίθεται «κόβει» άτσαλα τον χρόνο του ομιλητή στο πόντιουμ να σιγήσει. «Time’s Up, για δεύτερη φορά» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε με μία υπόσχεση. «Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι επειδή καταλαβαίνουμε ότι τα μικρόφωνά μας είναι μεγάλα και μιλάμε εκ μέρους όλων. Οπότε θα χρησιμοποιήσω αυτό το βήμα για να πω τώρα ότι για τα επόμενα δύο χρόνια ορκίζομαι και θα είναι δύσκολο, πως οτιδήποτε παράγω, το 50% των εργαζομένων σε αυτό θα είναι γυναίκες».

Το «ευχαριστώ» του Christian Bale στον σατανά (!)

Αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και πριν αποχωρήσει με το βραβείο ‘Α Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ , ο Christian Bale είπε κι ένα «ευχαριστώ» στον διάολο που τον ενέπνευσε για τον ρόλο του Dick Cheney στο “Vice”.

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP