ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ

Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι μεγάλες αδικίες στις υποψηφιότητες. Γιατί είναι στη λίστα το “Emily In Paris”;

Την Τετάρτη 3 Φεβρουάριου, ανακοινώθηκε η λίστα των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες Χρυσές Σφαίρες που θα δούμε ζωντανά στις 28 Φεβρουάριου. Και όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπήρξαν οι θετικές εκπλήξεις αλλά και οι μεγάλες αδικίες.

Ευτυχώς, αυτό που κατάφερε να ξεχωρίσει φέτος είναι ότι, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι γυναίκες στη σκηνοθεσία ήταν η πλειοψηφία στη λίστα, και μεταξύ αυτών η αγαπημένη μας πια Emerald Fennell για την ταινία “Promising Young Woman”. Την ίδια δικαίωση νιώσαμε και για τη Vanessa Kirby, που είναι υποψήφια για τη συγκλονιστική ερμηνεία της στο “Pieces of a Woman”. Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες ηχηρές απουσίες ή γενικές αδικίες στις Χρυσές Σφαίρες 2021 που δεν γίνεται να μην ειπωθούν.

Emily in Paris

Αν και οι περισσότεροι προέβλεψαν ότι η Lily Collins θα ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, τελικά θα διεκδικήσει το βραβείο για την ερμηνεία της στο Emily In Paris, ενώ υποψηφιόττηα έχει και η ίδια η σειρά. Αν και ήταν ένα project που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και πόλεμο μεταξύ κριτικών και κοινού, όλοι υποπτεύονται οι χρωστά αυτές τις υποψηφιότητες στον γαλλικό οργανισμό H.F.P.A. που δίνει τα βραβεία.

I May Destroy You

Μία από τις πιο επίκαιρες τηλεοπτικές δουλειές ήταν η σειρά του Netflix I May Destroy You, που επικεντρώνεται σε έναν βιασμό και στην αληθινή ιστορία της δημιουργού Michaela Coel, και έλειπε τόσο από τις Χρυσές Σφαίρες, όσο και από τη λίστα του Hollywood Foreign Press Association.

Ratched

Το prequel της «Φωλιάς του Κούκου» ήταν ένας συγκλονιστικός 1ος κύκλος που αδικήθηκε, εφόσον είχε ως μοναδική υποψηφιότητα την ερμηνεία της Sarah Paulson (αν και την άξιζε). Περιμέναμε να δούμε μουσική, σκηνοθεσία και γενικότερα μία ωδή σε μία καλή σειρά- θρίλερ.

Kate Winslet στο “Ammonite”

Αν και η αγαπημένη όλων Kate Winslet έχει κερδίσει 11 συνολικά υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, δεν περιμέναμε ότι αυτό δεν θα συνέβαινε φέτος. Ειδικά στο Ammonite, όπου υποδύεται μία γκέι παλαιοντολόγο, με μία ρεαλιστική και δυνατή ερωτική σκηνή. Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν θα τη δούμε ούτε στα Όσκαρ;

Το Bridgerton λείπει από τις Χρυσές Σφαίρες 2021

Μπορεί η σειρά εποχής να έκανε πρεμιέρα την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά πρόλαβε να κάνει ρεκόρ ως η σειρά με τα περισσότερα views στο Netflix. Αυτό όμως μάλλον δεν ήταν αρκετό για τον H.F.P.A ώστε να μπει στις υποψηφιότητες.

Ο Ben Affleck στο “The Way Back”

Αν και έκανε ποδαρικό το 2020 με μία μεγάλη επιστροφή, που θα την έλεγε κανείς και αυτοβιογραφική, ο ανταγωνισμός ήταν μάλλον μεγάλος και ο Ben Affleck δεν κατάφερε να πάρει μία θέση στις καλύτερες ανδρικές ερμηνείες.

Η Meryl Streep για δύο ρόλους

Τελικά υπάρχει για όλα πρώτη φορά. Η Meryl Streep έμεινε εκτός των Χρυσών Σφαιρών, όχι μόνο για την ερμηνεία της ως diva στην ταινία “Prom” αλλά και τον ρόλο της στο “Let Them All Talk” ως δύστροπης συγγραφέως.