ΕΞΟΔΟΣ

Wine bars: Η νέα φουρνιά

Στην αρχή τα wine bars εισήγαγαν ένα νέο εναλλακτικό concept στην έξοδο του Αθηναίου, τα μετρούσες στα δάχτυλα της μιας παλάμης, κατά βάση στο κέντρο, και κέρδιζαν στα σημεία λόγω του hype. Πλέον ολοένα και προσεγμένα στέκια αυτής της φιλοσοφίας έχουν διασκορπιστεί σε όλο το Λεκανοπέδιο πατώντας πάνω στη γνωστή συνταγή της επιτυχίας: ο αμπελώνας στα καλύτερά του.

Από τη Νίκη Ρωμανού

Vein Cheese & Wine Bar

Η Γλυφάδα φαίνεται να ξεπερνά το τσουνάμι των cocktail bars στη Λαοδίκης και στα πέριξ, περνώντας σε άλλα γευσιγνωστικά επίπεδα. Άρτι αφιχθέν, το «Vein Cheese & Wine Bar» αποτελεί τη νέα πρόταση για τους λάτρεις του κρασιού σε ένα ατμοσφαιρικό χώρο, όπου το ξύλο, τι μέταλλο κα το γυμνό μπετόν συνδυάζονται αρμονικά με τον χαμηλό φωτισμό. Η κάβα διαθέτει περισσότερες από 120 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα ενώ εκλεκτά εδέσματα με βασικούς άξονες τα αλλαντικά, τα τυριά και τις μπρουσκέτες συνοδεύουν τις παραγγελίες την ώρα που κλασικές μελωδίες, από Nino Rota μέχρι Frank Sinatra, ξεπηδούν από τα ηχεία.

vein.jpg 

Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα, τηλ. 215 5159777

Wine Booth

Στα πέριξ του Συντάγματος, από εκεί που ξεκίνησε η «άνοιξη» των wine bars, ένα μικρό και ζεστό οινοκεντρικό σκηνικό έκανε πριν από λίγους μήνες την εμφάνισή του. Ο λόγος για το «Wine Booth» στον πεζόδρομο της Φωκίωνος, που θυμίζει την τυπική βρετανική πρόσοψη τηλεφωνικού θαλάμου δικαιολογώντας έτσι την ονομασία του, ενώ ο εσωτερικός χώρος, μοντέρνα διακοσμημένος, εξελίσσεται σε δύο επίπεδα με το πατάρι να θεωρείται το δυνατό του σημείο. Η ποικιλία οίνου ξεπερνά τις 100 ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα και συνοδεύεται από γευστικές προτάσεις για τσιμπολόγημα.

wine booth.jpg 

Φωκίωνος 12, Σύνταγμα, τηλ. 210 9959544

Wine Not?

Πολλές φορές χρειάζονται περισσότερα πράγματα εκτός από μια δημοφιλή πιάτσα για να σου κάνει κλικ ένα στέκι. Ίσως αυτό να είναι ένα έξυπνο λογοπαίγνιο στην ταμπέλα και σε αυτό σίγουρα το «Wine Not?» παίρνει δέκα με τόνο. Minimal design, νεοϋορκέζικη αισθητική, πλούσια ποικιλία του μεγάλου πρωταγωνιστή, του κρασιού, swing και jazz μελωδίες. Με λίγα λόγια, το «Wine Not» έχει όλα τα φόντα για να γίνει το δικό σου hotspot ανάμεσα στην πλειάδα των στεκιών που κατακλύζουν το Χαλάνδρι.

wine not 1.jpg 

Καλογρέζας 12, Χαλάνδρι, τηλ. 216 7002945

Corks & Forks

Επόμενη στάση Πειραιάς. Πάνω από τη Μαρίνα Ζέας στις αρχές του έτους, το «Corks & Forks» αυτοσυστήθηκε ως wine pub και μας καλωσορίζει με τον μεσογειακό χάρτη κρασιού στον τοίχο. Το ξύλο κυριαρχεί στο ζεστό χώρο ενώ η κάβα είναι εμπλουτισμένη από ετικέτες του ελληνικού, γαλλικού και ιταλικού αμπελώνα. Απαραίτητα συνοδευτικά με ένα μπουκάλι ή ποτήρι κρασιού, η ποικιλία αλλαντικών ή τυριών και τα ζεστά κυρίως πιάτα με βάση τη μεσογειακή κουζίνα.

corks & forks.jpg 

Ακτή Θεμιστοκλέους και Πάργας 1, Πειραιάς, τηλ. 215 5159792

Οκτάνα

Ένα μικρό ρεκτιφιέ και ιδού: η μέχρι πρότινος κάβα «Οκτάνα» στο Παγκράτι μετατράπηκε σε wine bar με μια επιβλητική ξύλινη μπάρα και αμέτρητα μπουκάλια κρασιού σε πρώτο πλάνο. Περίπου 20 ετικέτες από τη μακρόσυρτη λίστα διατίθενται σε ποτήρι ενώ στο φευγιό όποια μάρκα σας κάνει κλικ, μπορείτε να την προμηθευτείτε για το σπίτι. Μάλιστα η αυστηρώς non smoking κάβα- wine bar διοργανώνει σε εβδομαδιαία βάση αφιερωματικές βραδιές γευσιγνωσίας λανσάροντας, μεταξύ άλλων, και τη δική της ομώνυμη ετικέτα σε διάφορες ποικιλίες.

oktana.jpg 

Πλατεία Βαρνάβα 9, Παγκράτι, τηλ. 210 7014630