ΣΠΙΤΙ

Wall stickers: Αντικατάστησε την ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο με ευφάνταστα αυτοκόλλητα

123rf

Η ταπετσαρία εκτός από deco trend της εποχής είναι κι ένας εύκολος τρόπος να αποδώσεις τον χαρακτήρα που θες στην αισθητική ενός δωματίου. Ειδικά, όταν πρόκειται για παιδικό δωμάτιο, τότε η ταπετσαρία είναι ικανή να δημιουργήσει έναν μοναδικό διάκοσμο. Το μειονέκτημά της όμως είναι τόσο η δύσκολη τοποθέτηση, όσο και η διαδικασία αφαίρεσής της. Σίγουρα δεν είναι λόγος να σε αποτρέψει, ειδικά να έχεις βρει την τέλεια ταπετσαρία, αλλά έχω να σου προτείνω μία πολύ καλή εναλλακτική.

Διάβασε ακόμα: Βρεφικό δωμάτιο: Τα πράγματα που έχεις ήδη στο σπίτι και θα σου φανούν πολύ χρήσιμα

Φτιάχνοντας το βρεφικό δωμάτιο του γιου μου, έψαξα πάρα πολύ αυτό το κομμάτι στην αγορά. Κι όταν κατέληξα στα χρώματα και το ύφος του υπνοδωματίου, τότε ανακάλυψα και τα αυτοκόλλητα τοίχου. Ξέρω ότι δεν μιλάμε για την ανακάλυψη του αιώνα, αλλά ως τότε αυτά που είχε πάρει το μάτι μου σίγουρα δεν θα έμπαιναν καν στη σύγκριση με μία ταπετσαρία.

Πλέον όμως, υπάρχουν στην αγορά wall stickers σε τόσα σχέδια και εκδοχές με την ιδιότητα μάλιστα να ξεκολλούν από τον τοίχο όσο εύκολα κολλούν. Το γεγονός αυτό σε βοηθά να αλλάξεις άμεσα και χωρίς κόπο τη διακόσμηση του δωματίου, ειδικά όταν το παιδί σου μεγαλώσει αρκετά και αρχίζει να έχει άποψη.

Άσε ένα τοίχο λευκό και πρόσθεσε μικρά μαύρα αυτοκόλλητα. Γράψε ένα fun moto με αυτοκόλλητα γράμματα και αργότερα συμπληρώνεις ή αφαιρείς, ανάλογα με το τι αρέσει στο παιδί.

Φτιάξε στον τοίχο γεωμετρικά σχήματα με χρώμα και πρόσθεσε αυτοκόλλητα στο πιο ανοιχτό σημείο.

Δημιούργησε μία παιδική παράσταση που θα αποκτήσει ρόλο και στο παιχνίδι του παιδιού.

Μη διστάσεις να συνδυάσεις δύο διαφορετικά σχέδια, ειδικά αν η διακόσμηση είναι ασπρόμαυρη.

Οι επιλογές σου είναι άπειρες, γι’ αυτό, από προσωπική εμπειρία θα σου προτείνω να έχεις ήδη καταλήξει στο ύφος και τα χρώματα, πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση.

 

Κεντρική φωτογραφία: 123rf