ΣΥΝΤΑΓΗ

Βαρέθηκες τα μελομακάρονα; Φτιάξε αυτά τα γιορτινά μπισκότα

Καλά τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες και οι δίπλες και ο μπακλαβάς ΑΛΛΑ νιώθεις την ανάγκη να φας ένα διαφορετικό γλυκό, χωρίς σιρόπια ή αμύγδαλα κάτι που να έχει γεύση κανέλας και γαρύφαλλου. Σε καταλαβαίνουμε, για αυτό και βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για γευστικά και άκρως γιορτινά μπισκότα, που μπορούν να συνοδεύσουν τα ζεστά ροφήματα που θα απολαύσεις το σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς.

Υλικά για τα μπισκότα

16 κ.σ ανάλατο βούτυρο

16 κ.σ τυρί κρέμα

330 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ μπέικιν

1/2 κ.γ αλάτι

Υλικά για το frosting

1 φλ. ζάχαρη άχνη

1-3 κ.σ γάλα

πολύχρωμμη τρούφα (γιατί γιορτές!)

Εκτέλεση

1. Χτύπα με το μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη σιγά- σιγά, το αυγό και τη βανίλια και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει όσο το δυνατόν περισσότερο.

2. Ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και πρόσθεσέ τα όλα μαζί στο μείγμα με το βούτυρο και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Χώρισε τη ζύμη σε 4 κομμάτια, τα οποία αφού τα πατήσεις λίγο με τον πλάστη για να απλωθούν, τύλιξέ τα σε αντικολλητικό χαρτί και άφησέ τα στο ψυγείο για 1.3 ώρα.

4. Ζέστανε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και βγάλε από το ψυγείο τη ζύμη. Ξετύλιξε κάθε δέμα και άπλωσέ το με τον πλάστη. Κόψε με ένα ποτήρι μικρής διαμέτρου τα μπισκότα μέχρι να χρησιμοποιήσεις όλη τη ζύμη.

5. Ψήσε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 15 με 18 λεπτά, ή μέχρι να δεις ότι παίρνουν χρώμα.

6. Στο μεταξύ ετοίμασε το frosting ανακατεύοντας την άχνη με την 1 κ.σ γάλα. Πρόσθεσε γάλα μέχρι να πετύχεις ένα σχετικά υγρό μείγμα. Ρίξτο πάνω από τα μπισκότα και ολοκλήρωσε τη διακόσμηση με την τρούφα.