ΣΠΙΤΙ

Βάλε τη ζωή σου σε τάξη, μπορείς

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, σου δίνει tips για να βάλεις τη ζωή σου σε τάξη.

Πολλές φορές φτάνουμε σε ένα σημείο στο οποίο νομίζουμε πως τα έχουμε χάσει όλα. Πως όλα λειτουργούν εναντίον μας ή δε λειτουργούν καθόλου. Πέφτεις – σηκώνεσαι και ξαναπέφτεις. Έχεις βαρεθεί αυτές τις πτώσεις. Κουράστηκες.

Φτάνει όμως με τον απολογισμό και τις τύψεις. Ώρα να πιάσεις δουλειά. Να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και τη ζωή γενικότερα.

Στη σχολή. Αν ακόμα σπουδάζεις και βλέπεις ότι έχεις μείνει πίσω, ένα πράγμα θα σε σώσει. Η μεθοδικότητα. Ένα καλοστημένο χρονοδιάγραμμα με όλα τα μαθήματα που χρωστάς, τις εξεταστικές, την ύλη και τις εργασίες. Φρόντισε να αποκτήσεις όλα τα συγγράμματα και τις σημειώσεις που χρειάζεσαι για να καλύψεις τη διδακτέα ύλη. Πήγαινε και καμία βόλτα από τη σχολή, δεν είναι κακό. Καλά πέρασες τα φοιτητικά σου χρόνια. Λίγο διάβασμα δε βλάπτει!

Στη δουλειά. Οργάνωση και ηρεμία. Με το να αγχώνεσαι δεν οδηγεί πουθενά. Συζήτησε τα τυχόν θέματα που έχουν προκύψει και προσπάθησε να τα λύσεις. Συνεργάσου με τους συναδέλφους σου. Όταν είσαι στη δουλειά θα πρέπει να έχεις απόλυτη συγκέντρωση, κι όταν γυρίζεις σπίτι, θα πρέπει να αφήνεις τα «εργασιακά θέματα» έξω από την πόρτα. Επιπλέον, μια ατζέντα, ένας πίνακας ανακοινώσεων και reminders στο κινητό, θα σε βοηθήσουν να μη ξεχνάς όλα όσα πρέπει να θυμάσαι.

Στο σπίτι. Είναι το ησυχαστήριο σου. Είτε μένεις μόνος-η, είτε μένεις ακόμα με την οικογένεια σου, με τον σύντροφο σου ή έχεις δημιουργήσει τη δική σου οικογένεια, πρέπει να θέσεις κανόνες. Καθόρισε πότε θα γίνονται όλες οι απαραίτητες δουλειές του σπιτιού, τα ψώνια και η εξόφληση λογαριασμών. Κράτησε ένα «τεφτέρι» με έσοδα και έξοδα, υποχρεωτικά και μη. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρεις ακριβώς που έχουν πάει τα χρήματα σου στο τέλος του μήνα. Επίσης, έτσι θα μπορέσεις να αποφύγεις μελλοντικές δαπάνες και περιττά έξοδα.

Ο χρόνος και ο εαυτός σου. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Πολλά μπορούν να προκύψουν. Φρόντισε όμως πάντα να έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο για εσένα. Να κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς, χωρίς έγνοιες και σκοτούρες. Ένας περίπατος, ένα βιβλίο, ένα σινεμά. Μαγείρεψε το αγαπημένο σου φαγητό. Άκουσε το αγαπημένο σου τραγούδι. Πρόσεξε λίγο την εμφάνιση σου. Ξεκίνησε μια δραστηριότητα. Δες τους αγαπημένους σου, μη χάνεσαι γιατί θα χάσεις τον εαυτό σου! Απόλαυσε κάθε στιγμή της μέρας, άλλωστε, αυτή είναι η ζωή σου.

Διάβασε επίσης στο Savoirville

Τι είναι η αυτοπραγμάτωση

Invisible child