ΣΥΝΤΑΓΗ

Βάλε τα λαχανικά στο τηγάνι!

Το cookbox.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για τηγανητά λαχανικά! Σε μισή ώρα θα είναι έτοιμα και θα είναι έτοιμα για βουτιές σε νόστιμα ντιπ.

ΥΛΙΚΑ

3 αβγά μεγάλα

1 μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές μακρόστενες φέτες

100 γρ. κολοκύθα κόκκινη καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές μακρόστενες φέτες

2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές μακρόστενες φέτες

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

100 ml. ηλιέλαιο ή άλλο λάδι για το τηγάνισμα

8 κ.γ. chili sauce

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, την κολοκύθα και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε ώστε να πάει αυγό σε όλη την επιφάνεια των λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε βάζοντας μια στρώση λαχανικών κάθε φορά.

Ψήνουμε μέχρι τα λαχανικά να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τότε, με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Συνεχίζουμε το τηγάνισμα με τα υπόλοιπα λαχανικά. Διατηρούμε τα λαχανικά της πιατέλας ζεστά, τοποθετώντας τα στο φούρνο.

Όταν έχουμε μαγειρέψει όλα τα λαχανικά, τα τοποθετούμε σε μια ζεστή πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ένα μπολ με σάλτσα τσίλι.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Σάλτσα αβοκάντο

Σαλάτα ζυμαρικών με μήλο, σέλερι και σος caesar