ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Βάλε μια ψαγμένη σάλτσα στο φουσίλι σου

Το cookbox.gr σου δείχνει τον τρόπο να φτιάξεις φουσίλι με σάλτσα πουτανέσκα, γαρίδες και ελιές καλαμών

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φουσίλι

500 γρ. γαρίδες

5 ντομάτες ξεφλουδισμενες και κομμένες σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

100 ml. ελαιόλαδο

1/4 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.σ. κάπαρη

15 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες

6 αντζούγιες

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια. Τα τυλίγουμε σε ένα τουλπάνι και τα βάζουμε σε νερό να βράσουν. Η ποσότητα του νερού θα πρέπει να είναι αρκετή για να βράσουμε τα μακαρόνια μας. Όταν πάρει βράση το νέρο μετά από 2 λεπτά αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και ρίχνουμε μέσα τα φουσίλι να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, Προσθέτουμε το σκόρδο τις αντζούγιες και το μπούκοβο. Με μια ξύλινη κουτάλα λιώνουμε λίγο τις αντζούγιες και ανακατεύουμε τα υλικά μας να σοταριστούν για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάπαρη και τις ελιές καλαμών. Μόλις η σάλτσα μας αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα μας να πήξει ελαφρώς.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά.

Σερβίρουμε φουσίλι στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και μοιράζουμε τις γαρίδες σε κάθε πιάτο.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Ντιπ “χωριάτικη σαλάτα”

Τηγανίτες βρώμης με λεμόνι και τζίντζερ