ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

TV Recap: Μια επική στιγμή με τον γάτο της Λίτσας Πατέρα και η απάντηση «τάπα» του Γιώργου Αλκαίου για την απόκτηση παιδιού

24MEDIA Creative Team/ANT1

Έφτασε η Παρασκευή και έφτασε η ώρα για το απαραίτητο TV Recap μας. Κάνουμε την τηλεοπτική ανασκόπηση της εβδομάδας για να θυμόμαστε όσα απασχόλησαν και σχολιάστηκαν. Ο Γιώργος Αλκαίος σε μία υποδειγματική τοποθέτηση για την απόκτηση παιδιού και ο γάτος της Λίτσας Πατέρα που έδωσε μια άλλη διάσταση στα ζώδια της ημέρας.

Ο Γιώργος Αλκαίος τα είπε πάρα πολύ ωραία, αλλά εξίσου ωραία τα είπε και ο Δημήτρης Λάλος και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου.

Το TV Recap είναι εδώ, παρακαλώ περάστε.

Ο Γιώργος Αλκαίος και μία υποδειγματική απάντηση στην ερώτηση: «παιδάκι;»

Πήγε ο Γιώργος Αλκαίος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Κάθισε στην πολυθρόνα του, βολεύτηκε κι άρχισε να απαντά σε ερωτήσεις. Όλα ωραία πήγαιναν μέχρι που φτάσαμε στο προσφιλές θέμα του παρουσιαστή, οικογένεια και παιδιά.

Η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Αλκαίος έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική του ζωή μόνο για εκείνον. Θυμάσαι εσύ μια σχέση του Αλκαίου; Δεν θυμάσαι.

Και μετά τη σχέση έρχεται και η ερώτηση για την απόκτηση παιδιού. Μήπως, λέω μήπως, να σταματούσαμε να κάνουμε τέτοιες ερωτήσεις σε γυναίκες και άνδρες; Μήπως, λέω μήπως.

Ο Γιώργος Αλκαίος παίρνει τον λόγο και δίνει μία υπέροχη απάντηση. «Το θέμα δεν είναι το παιδί. Η αρχή γίνεται με τον συνοδοιπόρο. Και έχω και μία λέξη -δεν τη βρήκα εγώ, μου την είπε ένας πολύ αγαπημένος άνθρωπος- όλοι χρειαζόμαστε τον θεραπευτή μας.

Άμα δεν βρούμε τον θεραπευτή μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Πώς να κάνω εγώ παιδί αν δεν έχω βρει αυτόν τον άνθρωπο;

Και ξαφνικά θα κάνω εγώ αυτά που κάνανε οι παππούδες μας στους γονείς μας και οι γονείς μας σ’ εμάς;

Και να γίνεται ένας φαύλος κύκλος; Δεν υπάρχει κανένας λόγος για το “εγώ” μου να φέρω ένα παιδί στον κόσμο -προς Θεού δεν πάω κόντρα σ’ εσένα- είναι καθαρά δικό μου θέμα αυτό», αναφέρει ο Γιώργος Αλκαίος.

Δεν ήταν αρκετό. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θέλει να επιμείνει λίγο ακόμα. «Μα, θα ήσουν πολύ καλός πατέρας» του λέει.

«Το πιστεύω και το ξέρω, δυστυχώς, όμως, το κοινωνικό πλαίσιο με τρομάζει πάρα πολύ. Γιατί ξέρεις τι σκέφτομαι; Σκέφτομαι τι αγωνία τραβάς εσύ αυτή τη στιγμή. Οπότε έρχεσαι εσύ που περνάς όλον αυτόν τον Γολγοθά, να μου πεις εμένα γιατί δεν κάνω παιδί. Και συγγνώμη κι απ’ όλους τους γονείς, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ».

Η Λίτσα Πατέρα, ο Αιγόκερως, ο γάτος και η φουφού του καστανά

Η Λίτσα Πατέρα βγαίνει στον αέρα του Πρωινού από το σπίτι της για να δώσει τις αστρολογικές της προβλέψεις. Πάνω στο γραφείο της ο φουντωτός γάτος της που λέει την καλημέρα του κι αποχωρεί στα ενδότερα.

Ο Μπρούνο κατέβηκε από το γραφείο και κινήθηκε στον χώρο για να βρει το σημείο που θα ξαπλώσει. Άκουσε για τα ζόρια του Κριού, για τα αισθηματικά του Καρκίνου, για τα οικονομικά μπερδέματα της Παρθένου κι εκεί κάπου στα τέλη του Τοξότη και στις αρχές του Αιγόκερου είπε να ζεστάνει λίγο παραπάνω τη γουνίτσα του.

Πλησίασε απειλητικά ο Μπρούνο το τζάκι, έπαθε η Λίτσα Πατέρα μια σύγχυση κι άρχισε να εκτοξεύει μπαλάκια και στιλό για να τον απομακρύνει. Όλα καλά ο Αιγόκερως, όλα καλά κι ο Μπρούνο.

Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Σου είπα να σταματήσεις, δεν υπάρχει πλάκα»

Έξαλλος -και δικαίως αν με ρωτάς- έγινε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου με τα περιπαικτικά σχόλια της ομάδας με αφορμή την καλεσμένη της εκπομπής, Ελισάβετ Σπανού. Δημήτρης Αλεξάνδρου και Ελισάβετ Σπανού διατηρούσαν στο μακρινό παρελθόν σχέση, για το οποίο κανένας από τους δύο δεν ήθελε να κάνει λόγο. Τα πειράγματα συνέχισαν και τότε έγινε η έκρηξη.

«Σου είπα να σταματήσεις. Όχι, μην γελάς. Εντάξει; Σας είπα κάτι και σας το είπα από επάνω. Δεν υπάρχει πλάκα. Όχι, δεν θέλω να υπάρχει πλάκα. Γιατί είναι ο σεβασμός στο παρελθόν μου ο σεβασμός στο μέλλον μου.

Και πλάκα με αυτά τα θέματα δεν σηκώνω ούτε από εσένα ούτε από εσένα ούτε από εσένα που σας το έχω πει από το πρωί. Είναι κάτι που είναι θέμα σεβασμού σε κάτι που σας είπα από το πρωί. Είναι θέμα σεβασμού και για τον άνθρωπο που έρχεται εδώ και για ‘μένα. Δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελισάβετ, έχει να κάνει και με ‘μένα».

Ο έρωτας Δημήτρης Λάλος

Ο Δημήτρης Λάλος, ο λατρεμένος Μαθιός του Σασμού, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Αυτός και ο άλλος». Μίλησε για πολλά. Για τον πατέρα του, για την υποκριτική, για το αν θεωρεί τον εαυτό του ωραίο και για το αν βλέπει ανταγωνιστικά τις Άγριες Μέλισσες.

«Πιστεύω πως η γοητεία είναι διαφορετικό πράγμα από τη γοητεία. Η προσωπικότητα είναι αυτή που φέρνει την ομορφιά, το κάλλος. Το τι είμαστε είναι ένα χωράφι που θέλει κάθε μέρα όργωμα και αν δουλέψεις το μέσα σου είσαι και όμορφος, ευπαρουσίαστος.

Υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που εκμεταλλεύεται ένα ωραίο πρόσωπο και του αρκεί αυτό. Για τον εαυτό μου δεν πιστεύω ότι είμαι όμορφος. Οι εκδηλώσεις θαυμασμού που λαμβάνω τώρα είναι από όλο το φάσμα, γυναίκες, άντρες, παιδιά.

Είχα συναντήσει μια γυναίκα Ρομά κάποια στιγμή και μου λέει:

”εσύ είσαι ο κρητικός έρωτας;”

αυτό ήταν το πιο ωραίο που έχω ακούσει. Η Κρήτη με αγαπάει πάρα πολύ. Με περιμένουν πως και τι να πάω. Δεν ξέρω αν πάω πώς θα είναι, αλλά νομίζω θα με αγκαλιάσουν. Από ό,τι έχω μάθει με θεωρούν δικό τους άνθρωπο».

Όσο για τις Άγριες Μέλισσες, δήλωσε: «Δεν χαίρομαι καθόλου όταν δεν πάνε καλά οι “Άγριες Μέλισσες”. Για μένα το ιδανικό θα ήταν να είμαστε όλοι το ίδιο. Η μυθοπλασία θέλει στήριξη. Πρέπει να πάνε όλα καλά. Δεν χαίρομαι όταν κάτι που είναι απέναντι και είναι μυθοπλασία δε πάει καλά».

Ανδρέας Μικρούτσικος για Δήμητρα Ρουμπέση: «Της είχα δώσει κάποια θεματάκια και έκανε»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε για την εποχή που παρουσίαζε εκπομπή μαζί με την τότε σύζυγό του, Δήμητρα Ρουμπέση. Για μην σε καθυστερώ με λόγια περιττά.

«Ήταν πολύ δύσκολο για τη Δήμητρα, γιατί ήταν ένα κλειστό κορίτσι, ενώ εγώ ήμουν ένας ανοιχτός άνθρωπος. Την ήξερα την τηλεόραση και όποιον καλούσα του είχα μιλήσει τουλάχιστον 5, 6 φορές. Άρα στην ουσία η Δήμητρα ήταν δίπλα μου, βοηθητικά.

Τη Δήμητρα δεν την έκανα εγώ τότε πρωταγωνίστρια, όχι. Είχε κάνει την προηγούμενη χρονιά μαζί με τον Θανάση Πάτρα, είχε παίξει σε ένα σίριαλ και ήταν και πρωταγωνίστρια στην εκπομπή Άνδρες Έτοιμοι Για Όλα.

Σε αυτή την εκπομπή, στην οποία την επέβαλλαν οι άνθρωποι του Alpha και ήθελαν αυτό το ζευγάρι, εγώ διαφώνησα. Διαφώνησα για το καλό της Δήμητρας. Σε αυτό είμαι λαίλαπα.

Τώρα το να έχω τη Δήμητρα δίπλα μου και να έχει εικόνα γλάστρας, αυτά τα οποία βρίζω δεν ήθελα να τα κάνω εγώ. Άρα της είχα δώσει κάποια θεματάκια και έκανε, στις μεγάλες συνεντεύξεις όμως δεν αναμειγνυόταν».

INTO YOUR HEART: Ο Γιώργος Μαυρίδης συναντά γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης

Ο Γιώργος Μαυρίδης και το INTO YOUR HEART, αυτή τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στις 23:15 στο OPEN, αναλαμβάνουν μία πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη αποστολή.

Ο Γιώργος Μαυρίδης επισκέπτεται έναν ξενώνα, ο οποίος παραμένει ανώνυμος, για λόγους ασφαλείας, βρίσκεται κάπου στην Ελλάδα και φιλοξενεί κακοποιημένες γυναίκες, που έχουν βιώσει πολύ σοβαρά περιστατικά βίας.

Στην εκπομπή μιλάνε οι ίδιες οι γυναίκες και οι ιστορίες τους καθηλώνουν. Τα βιώματά τους συγκλονίζουν και μαρτυρούν τι πέρασαν, αλλά και πώς κατάφεραν να ξεφύγουν.

Το INTO YOUR HEART θα βοηθήσει με τον δικό του τρόπο και με μικρές κατασκευαστικές παρεμβάσεις θα κάνει τον χώρο για τις γυναίκες αυτές πιο όμορφο και πιο λειτουργικό. Ο Γιώργος Μαυρίδης και η ομάδα του πιάνουν δουλειά και κάνουν ό,τι χρειάζεται για να καλυτερέψουν την καθημερινότητα αυτών των γυναικών, που δίνουν τη δική τους μάχη.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας και από την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω

Ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε στην Κατερίνα Καινούργιου μέσω Skype. Πού είναι η είδηση; Η είδηση βρίσκεται στον διάλογο που ακολούθησε μετά το καλημέρα σας.

Σπύρος Μπιμπίλας: Επειδή ταυτόχρονα με παίρνει και η άλλη εκπομπή, αυτή τη στιγμή χτυπάει το Skype μου και από τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Κατερίνα Καινούργιου: Και τι να κάνουμε τώρα;

Σπύρος Μπιμπίλας: Τους εκτιμώ βαθύτατα και είχα εξηγήσει ότι όποιος προλάβει και χτυπήσει το Skype.

Κατερίνα Καινούργιου: Θέλετε να βγούμε διακαναλικά όλοι; Δεν έχω πρόβλημα.

Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση των καναλιών. Σας αγαπώ όλους, είμαι τόσο ευγενικός με όλους, αλλά δεν μπορώ να διαχειριστώ το πού θα βγω πρώτα.

Κατερίνα Καινούργιου: Όλο αυτό το παρασκήνιο, εγώ και οι τηλεθεατές δεν το γνωρίζουμε. Ίσως είναι περιττό να το λες, μπορείς μετά να πάρεις τον Γιώργο και τη Φαίη και να τους το πεις. Αυτό που κάνεις τώρα με στεναχωρεί.

Σπύρος Μπιμπίλας: Αφού εγώ έχω στεναχωρηθεί.

Κατερίνα Καινούργιου: Πάρε τους μετά τηλέφωνο.

Σπύρος Μπιμπίλας: Σε αγαπάω πάρα πολύ όπως αγαπάω και τη Φαίη.

Κατερίνα Καινούργιου: Θες να κλείσουμε να βγεις στη Φαίη; Δεν έχω τέτοια προβλήματα.

Σπύρος Μπιμπίλας: Όχι, δεν θέλω να κλείσουμε.

Δύο ημέρες μετά ο Σπύρος Μπιμπίλας βρήκε στο Πρωινό με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα. Η αναφορά σε όσα έγιναν στη Super Κατερίνα δεν θα μπορούσε να μην γίνει.

«Καταρχήν, να σας πω ότι σήμερα μιλάω χωρίς άγχος γιατί δεν έχω μια άλλη εκπομπή να με πιέζει να βγω ταυτόχρονα. Χθες έζησα κάτι πολύ έντονο και στεναχώρησα μια πολύ αγαπημένη μου φίλη, την Κατερίνα Καινούργιου που την αγαπάω πάρα πολύ. Όπως κι εσάς, το διευκρινίζω», τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας και σχολίασε ο Γιώργος Λιάγκας: «Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να βγαίνεις όπου θέλεις».

«Ο Σπύρος είναι όλων, είναι ο Σπύρος της καρδιάς μας. Ανήκει σε όλους τους Έλληνες, είναι διακαναλικός» ανέφερε η Φαίη Σκορδά με τον Γιώργο Λιάγκα να συμπληρώνει: «Να κανονίσουμε μία ώρα να τον βγάζουμε όλοι μαζί να τελειώνουμε».

Και για φινάλε η Φαίη ανέφερε: «Και λίγο πλάκα, γιατί να μην το κάνουμε; Κι αυτό είναι ωραία ιδέα» με τον Γιώργο Λιάγκα να προσθέτει την τελευταία πινελιά: «Άλλοι στο μυαλό τους έχουν να χωρίσουν, εμείς δεν έχουμε».