ΣΕΙΡΕΣ

True Detective: Το 1ο teaser trailer του νέου κύκλου- και η Jodie Foster- παγώνουν την ανάσα

HBO

Το True Detective: Night Country θα είναι η μεγάλη επιστροφή της Jodie Foster στην οθόνη. Κρατάμε την αναπνοή μας κι ελπίζουμε να αξίζει όσο φαίνεται από το 1ο teaser trailer της 4ης σεζόν που μόλις κυκλοφόρησε.

Έρχεται με ορμή από την παγωμένη Αλάσκα και είναι τόσο σκοτεινό, φοβιστικό και μυστηριώδες, όσο αρμόζει σε έναν κύκλο σειράς που ακούει στο όνομα True Detective. Εμείς που λατρεύουμε τη saga, ελπίζουμε αυτή τη φορά να είναι μία πραγματικά άξια συνέχεια. Όχι ότι οι δύο προηγούμενες σεζόν αποδείχθηκαν εκτός του αφηγήματος, αλλά με το χέρι στην καρδιά, η συνέχεια του 1ου κύκλου είχε προκαλέσει πολύ υψηλές προσδοκίες που με το ζόρι συντηρήθηκαν. Ό,τι έγινε έγινε, η επιστροφή της Jodie Foster ως ντετέκτιβ Liz Danvers υψώνει αυτόματα τον πήχη και πάλι, ψηλά.

Η 4η σεζόν του True Detective, που αναμένεται εντός του 2023 από το HBO Max, είναι σε μεγάλο βαθμό γυναικεία υπόθεση. Η σκηνοθεσία ανήκει στη Μεξικανή Issa Lopez, η Foster επιτελεί (και) χρέη executive producer, ενώ ίσως βάλει και λίγο το χεράκι της σκηνοθετικά σε κάποια από τα επεισόδια. Στη λίστα των παραγωγών, κρατούν σταθερά τη θέση τους οι εμβληματικοί για το φαινόμενο True Detective, Matthew McConaughey και Woody Harrelson. 

Το στόρι θέλει την σκληρή από την παγωνιά και τη μοίρα, ντετέκτιβ Danvers, να καταδιώκει έναν serial killer (ο απαραίτητος συνειρμός με την Clarice Starling εδώ) που ευθύνεται για τη μυστηριώδη εξαφάνιση- και τον θάνατο προφανώς- 6 ανδρών που εργάζονται στον Ερευνητικό Σταθμό Tsalal Arctic και άφησαν πίσω τους μόνο ζευγάρια μπότες. Κι όλα αυτά, στην αφιλόξενη, παγωμένη Αλάσκα- να και το μοτίβο του μη φιλικού τοπίου που πάντα υπάρχει στο True Detective-. Η Danvers θα εξιχνιάσει την υπόθεση με μία ακόμα- επίσης σκοτεινή ντετέκτιβ (γεια σου κι εσένα Kali Reis).

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο teaser trailer:

Το True Detective: Night Country είναι η πρώτη σεζόν μακριά από τον δημιουργό και θεμελιωτή της σειράς, Nic Pizzolatto, ο οποίος έληξε τη συνεργασία του με το HBO το 2020.