HACK MY LIFE

6 τρόποι να νικήσεις τη ζέστη, όταν δεν μπορείς να πας για μπάνιο

Όσο πλησιάζουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι υψηλές θερμοκρασίες γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας. Εσένα, αυτή η κατάσταση σού δίνει την τέλεια αφορμή να διακτινιστείς σε μία παραλία για δροσερές βουτιές. Υπάρχει καλύτερη αίσθηση χαλάρωσης; Μάλλον όχι. Επίσης, μάλλον αυτό το ιδανικό σενάριο «μένει στα χαρτιά» και εσύ συνήθως μένεις σπίτι.

Όσο, λοιπόν, αποχαιρετάς τα πλάνα για παραλία, ο ήλιος καίει, ο υδράργυρος σκαρφαλώνει, ο τόπος «βράζει» και εσύ νιώθεις την απόλυτη δυσφορία. Τι συμβαίνει σε αυτήν την ανυπόφορη περίπτωση; Θα κάτσεις να ταλαιπωρείσαι από τη ζέστη στο σπίτι σου; Όχι βέβαια, γιατί εμείς εδώ στο LadyLike, βρήκαμε για εσένα τις πιο αποδοτικές και έξυπνες λύσεις για να δροσιστείς μέσα στο σπίτι σου. Καλωσήρθες δροσιά!

Νο 1: Βάλε «φρένο» στις περιττές πηγές θερμότητας

Κάποιες ηλεκτρικές συσκευές και ορισμένα αντικείμενα που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου, εκπέμπουν θερμότητα, επιβαρύνοντας την ήδη υψηλή θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις γι’ αυτό. Για παράδειγμα, μπορείς να κλείσεις τον υπολογιστή όταν δεν τον χρειάζεσαι άλλο, να σβήσεις τα φώτα στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς και να αλλάξεις τις λάμπες πυρακτώσεως (το 90% της ενέργειάς τους εκπέμπεται ως θερμότητα) με λάμπες LED.

Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει στην περίπτωση του κλιματιστικού, το οποίο θεωρείται και αυτό πηγή θερμότητας, αλλά όχι με αρνητικό πρόσημο. Οι παρακάτω λόγοι θα σε πείσουν.

Νο 2: Άσε το μαγείρεμα για το βράδυ

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, είναι η θερμότητα που απελευθερώνουν οι συσκευές στην κουζίνα σου. Το πλυντήριο πιάτων, οι εστίες της κουζίνας, η τοστιέρα και ο φούρνος, για παράδειγμα, είναι συσκευές που εκπέμπουν ενέργεια και «ανεβάζουν» τη θερμοκρασία στο σπίτι.

Νο 3: Επένδυσε σε ένα κλιματιστικό που βάζει τέλος στη ζέστη

Ένα σύγχρονο και αποδοτικό κλιματιστικό είναι η must επένδυση της καλοκαιρινής σεζόν και όχι μόνο. Είτε τον χειμώνα, είτε το καλοκαίρι, τα έξοδα στο σπίτι έχουν αυξηθεί σε τέτοιον βαθμό που είναι λογικό να ψάχνεις την ιδανική συσκευή προς όφελός σου (και της θερμοκρασίας του σώματός σου).

Εάν, λοιπόν, ψάχνεις ένα κλιματιστικό που να συνδυάζει την άψογη λειτουργία με το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, ώστε να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα, μόλις το βρήκες. Τα κλιματιστικά Inventor που συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση, είναι αυτά που θα σε δροσίσουν το καλοκαίρι. Από την άλλη, θα σε ζεστάνουν τον χειμώνα αποδοτικά, ποιοτικά και οικονομικά, χωρίς να χρειαστεί να το κλείσεις καθόλου μέσα στη μέρα. Ένα κλιματιστικό μπορεί να είναι αναμμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, αρκεί να είναι προηγμένης τεχνολογίας και να διαθέτει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για οικονομία.

κλιματιστικό

Τα κλιματιστικά Inventor, λοιπόν, κάνουν το τέλειο combo χάρη στα προηγμένα τους χαρακτηριστικά, τα οποία εξασφαλίζουν την ιδανική ατμόσφαιρα και την όσο το δυνατόν πιο οικονομική λειτουργία.

Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και η ενεργειακή κλάση, η οποία σε βοηθάει να κάνεις οικονομία γιατί έχει άμεση σχέση με την κατανάλωση ενέργειας και την απόδοση του κλιματιστικού. Τα κλιματιστικά Inventor, λοιπόν, εγγυώνται άριστη λειτουργία με το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος χάρη στην υψηλή ενεργειακή τους κλάση. Συγκεκριμένα, τα κλιματιστικά Leon και Legend έχουν ενεργειακή κλάση Α+++ σε ψύξη και θέρμανση, αλλά και σε όλες τις αποδόσεις, ακόμη και στα 24.000 btu. Έτσι εξοικονομείς χρήματα, μειώνεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα και ταυτόχρονα εξασφαλίζεις την τέλεια θερμοκρασία, ό,τι καιρό και αν κάνει έξω.

Και μιλώντας για οικονομία, στο τραπέζι της συζήτησης «πέφτει» και ο αισθητήρας Eco Senso που διαθέτουν τα κλιματιστικά Legend της Inventor. Ο συγκεκριμένος αισθητήρας καταλαβαίνει πότε βρίσκεσαι στον χώρο και ελαττώνει τη λειτουργία του αν δεν ανιχνεύσει κίνηση μέσα σε μισή ώρα. Έτσι, εσύ εξοικονομείς ενέργεια και σώζεις την τσέπη σου. Από την άλλη, με το κλιματιστικό Neo και την υπηρεσία Hotel Menu μπορείς να προγραμματίσεις τη θερμοκρασία σε συγκεκριμένα επίπεδα και να εξοικονομήσεις έως και το 70% του λειτουργικού κόστους.

Φυσικά, λάβε υπόψη σου και τη λειτουργία Wi-Fi  των κλιματιστικών Inventor που σε βοηθάει να κοντρολάρεις τα έξοδά σου όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Μέσω της εφαρμογής Inventor Control εσύ ρυθμίζεις το κλιματιστικό σου ακόμα και αν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να το ενεργοποιήσεις από το κινητό σου νωρίτερα, με ένα μόνο κλικ. Σκέψου απλά ότι χωρίς Wi-Fi, θα γυρνούσες στο σπίτι που θα «έβραζε» από τη ζέστη και θα το έβαζες πιθανότατα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να κρυώσει ο χώρος όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό θα σήμαινε ότι το κλιματιστικό θα πιεζόταν για να «πιάσει» την επιθυμητή θερμοκρασία, καταναλώνοντας πολύ περισσότερη ενέργεια. Καμία οικονομία, δηλαδή.

ζέστη σπίτι κλιματιστικό

Η εφαρμογή Inventor Control σού δίνει, επίσης, τη δυνατότητα να μπορείς να δημιουργήσεις έξυπνα σενάρια και να τα χρησιμοποιήσεις αν θέλεις με τη βοήθεια της Siri. Δηλαδή, ανάλογα με την εποχή και το πρόγραμμά σου, μπορείς να ορίσεις συγκεκριμένες λειτουργίες του κλιματιστικού που σε εξυπηρετούν καλύτερα. Επιπρόσθετα, έχεις τη δυνατότητα να ορίσεις συγκεκριμένες φράσεις που μόλις τις λες στη Siri, το κλιματιστικό σου θα κάνει αυτό που θες!

Και τώρα ας μιλήσουμε για τις λειτουργίες Breeze Away, Follow Me, τον Αισθητήρα Κίνησης και τη 4D ροή αέρα. Πρόκειται για τις λειτουργίες που σε βοηθούν να πετύχεις την ιδανική θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σου. Πιο συγκεκριμένα, τώρα που είναι καλοκαίρι τα ηνία «αναλαμβάνει» η λειτουργία Breeze Away που σου εξασφαλίζει την απόλυτη δροσιά, φροντίζοντας ο αέρας να μην κατευθύνεται προς εσένα. Όταν πιάνουν τα κρύα, την σκυτάλη παίρνει η λειτουργία Follow Me σου προσφέρει την ιδανική ζεστασιά στα μέτρα σου μέσω ενός έξυπνου αισθητήρα που βρίσκεται στο τηλεχειριστήριο.

σπίτι

Από την άλλη, με τον Αισθητήρα Κίνησης ρυθμίζεις την κατεύθυνση του αέρα προς τα εσένα ή προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η ικανότητά του να καταλαβαίνει πότε βρίσκεσαι στον χώρο, προσαρμόζει ανάλογα τη λειτουργία του για εξοικονόμηση ενέργειας. Τέλος, η 4D Ροή Αέρα φροντίζει να κατανέμει ομοιόμορφα τον αέρα στο χώρο, ώστε να φτάνει και στα δυσπρόσιτα σημεία, όπως ιδιαίτερες γωνίες ή σημεία κάτω από σκάλες.

Νο 4: Μείωσε την ασφυκτική υγρασία για να καταπολεμήσεις τη ζέστη

Η υγρασία και η ανυπόφορη ζέστη, είναι από τους χειρότερους συνδυασμούς που σε κάνουν να νιώθεις δυσφορία ή δύσπνοια το καλοκαίρι. Πόσο μάλλον όταν είσαι στο σπίτι σου και δεν μπορείς να πας στη θάλασσα. Μετά από κάθε μπάνιο, μπορείς να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή και να ανάβεις τον εξαερισμό (αν έχεις). Μπορείς, επίσης, να αποφύγεις το μαγείρεμα με βραστό νερό ή να βάλεις σε λειτουργία τον απορροφητήρα.

Νο 5: Κατέβασε την τέντα το πρωί και ανέβασέ τη το βράδυ, πριν κοιμηθείς

Η καλοκαιρινή ζέστη προέρχεται κατά κύριο από τον ήλιο, ο οποίος δεν αφήνει και την καλύτερη αίσθηση στο σώμα σου όταν «εισβάλλει» στο εσωτερικό του σπιτιού. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να κατεβάζεις τις τέντες τις ώρες που οι ακτίνες του ήλιου είναι έντονες και να τις ανεβάζεις τις βραδινές ώρες που η θερμοκρασία πέφτει και επιτρέπει στο σπίτι σου να είναι πιο δροσερό.

Νο 6: Κλείσε τις πόρτες των δωματίων που δεν χρησιμοποιείς

Οι ανοιχτές πόρτες αποτελούν εμπόδιο στις προσπάθειές σου για δροσιά μέσα στο σπίτι και αυτό γιατί τα δωμάτια εκπέμπουν ανεπιθύμητη θερμότητα μεταξύ τους. Κλείνοντας, λοιπόν, την πόρτα καταφέρνεις να διακόψεις αυτήν τη μεταφορά θερμότητας. Ωστόσο, πριν κλείσεις την πόρτα, κλείσε τις κουρτίνες και το παντζούρι.