ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Toyota Dream Car Contest: Ο αγαπημένος διαγωνισμός ζωγραφικής των παιδιών είναι και πάλι εδώ

Η ζωγραφική αποτελεί το πιο δημιουργικό μέσο αυτοέκφρασης για όλους τους ανθρώπους, ενώ βοηθάει ιδιαίτερα τα παιδιά να επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους και προπάντων να εκφράσουν τον δικό τους κόσμο μέσω μιας ευχάριστης, σχεδιαστικής διαδικασίας. Παράλληλα αποτελεί έναν δημιουργικό τρόπο να περάσουν τον ελεύθερό τους χρόνο και να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητάς τους. Πλέον, υπάρχει ακόμα ένας λόγος για τους μικρούς αρτίστες να επιδοθούν σε καλλιτεχνικές δημιουργίες. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής της TOYOTA με πολλά έπαθλα για τους νικητές, είναι και πάλι εδώ!

Ο θεσμός ζωγραφικής Toyota Dream Car Contest επιστρέφει για 17η χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, ο Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής της TOYOTA προσκαλεί τα παιδιά που αγαπούν τη ζωγραφική να πιάσουν τα πινέλα τους για να αποδείξουν πώς μια παιδική ζωγραφιά μπορεί να αποτελέσει το όχημα για έναν καλύτερο κόσμο.

Heavenly scenery of clouds in the sky during a commercial flight
Heavenly scenery of clouds in the sky during a commercial flight

Το κομμάτι του ελληνικού διαγωνισμού λαμβάνει χώρα  μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2024 και βάζει τη φαντασία των μικρών καλλιτεχνών να λειτουργήσει μέσα από τον μαγικό κόσμο της ζωγραφικής. Η διαδικασία είναι απλή: Τα παιδιά αποτυπώνουν στο χαρτί το αυτοκίνητο των ονείρων τους, δίνοντας ταυτόχρονα ζωή σε πρωτότυπες ιδέες για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όλα αυτά στον διαγωνισμό ζωγραφικής Toyota Dream Car Contest!

Διαγωνισμός ζωγραφικής Toyota Dream Car Contest: Τα βραβεία σε κάθε ηλικιακή κατηγορία

Τα προηγούμενα 16 χρόνια, τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής Toyota Dream Car Contest κατάφεραν να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους και να συνθέσουν έναν διαφορετικό dream car κόσμο. Με την καλλιτεχνική πινελιά των προηγούμενων αλλά και των νυν συμμετεχόντων, αναδύεται ένα καλύτερο «αύριο» όπου πρωτοποριακά αυτοκίνητα, εξοπλισμένα με εξωπραγματικές τεχνολογίες, ικανότητες ή/και σχεδιασμό αποτυπώνονται ζωγραφικά.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2024, κάθε ταλαντούχος μικρός ζωγράφος από όλες τις γωνιές της Ελλάδας έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος στον ελληνικό διαγωνισμό Toyota Dream Car Contest που διοργανώνει η TOYOTA Ελλάς. Τρεις νικητές αναλογούν σε κάθε ηλικιακή κατηγορία. Οι τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού είναι οι εξής: Παιδιά έως και 7 ετών, παιδιά από 8 έως 11 ετών και παιδιά από 12 έως 15 ετών.

Η κριτική επιτροπή είναι αυτή που θα αναδείξει τους τρεις νικητές από κάθε κατηγορία, οι οποίοι θα κερδίσουν από ένα υπέροχο δώρο. Και οι εκπλήξεις του διαγωνισμού δεν τελειώνουν εδώ: Οι ζωγραφιές των 9 νικητών του ελληνικού διαγωνισμού, λαμβάνουν αυτόματα το «πάσο» για τον διαγωνισμό που θα λάβει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκεί θα αναμετρηθούν με τις ζωγραφιές των νικητών από τις υπόλοιπες χώρες, έχοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα από τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα.

Φαντασία και όρεξη για δημιουργία είναι τα απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας! Οι μικροί διαγωνιζόμενοι επιλέγουν χαρτί Α3 ή Α4 για να ζωγραφίσουν το αυτοκίνητο που έχουν ονειρευτεί χρησιμοποιώντας υλικά όπως ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, κηρομπογιές για τις πιο ευφάνταστες δημιουργίες. Μπορούν, επίσης, να το σχεδιάσουν και στον υπολογιστή.

Για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις, καθώς και τη φόρμα συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ.