ΤΑΙΝΙΕΣ

Too Close for Christmas: Μια χριστουγεννιάτικη ταινία τρεντάρει στο Netflix τον Ιούλιο. Τι έγινε ρε παιδιά;

Netflix

Ήταν Παρασκευή 1 Ιουλίου, όταν το app του Netflix με ενημέρωσε πως έχει «ανέβει» η ταινία με τίτλο Too Close for Christmas. Επειδή τελευταία έχω κάτι θέματα με τα μάτια μου (θολώνουν -εικάζω από το «βάρος» της συνύπαρξης μυωπίας, αστιγματισμού και πρεσβυωπίας, συν τη φωτοευαισθησία που με συνοδεύει τα τελευταία χρόνια), σκέφτηκα «δεν είδα καλά».

Εσύ πάλι, πιστεύω πως θα σκέφτεσαι ότι για να μου έλθει ειδοποίηση, είχα κάνει click στο reminder. Θέλω να είμαι ειλικρινής: δεν θυμάμαι πως έκανα τη συγκεκριμένη κίνηση. Πιθανόν όμως, και να την έκανα, στο πλαίσιο της συνήθειας που έχω να scrollαρω στο Netflix τα «έρχονται αυτήν την εβδομάδα» ή «αξίζει την αναμονή», μια μέρα που πραγματικά δεν είχα κάτι άλλο να κάνω και έβαζα reminders σε ό,τι με ενδιέφερε. Πάνω στο τσακίρ κέφι, υποθέτω πως έκανα και στο Too Close for Christmas, πιστεύοντας πως δεν είναι αυτό που νόμιζα -και λέει ο τίτλος.

Πως κάπου, κάποια στιγμή, θα εμφανιζόταν μια παραλία, λίγος ήλιος, λίγη θάλασσα και προφανώς το αγόρι της πρωταγωνίστριας.

Nα πέσει το trailer.

 

Με το mentalité του ρεπόρτερ-ερευνητή (να διαπιστώσω αν όντως, στην ταινία υπήρχε η παραμικρή αναφορά στο καλοκαίρι) πάτησα και το play την Παρασκευή 1/7. Ένα θα σου πω: το Too Close for Christmas είναι ακριβώς ό,τι λέει. Δηλαδή, μια χριστουγεννιάτικη ρομαντική comedy. Που «ανέβηκε» στην πλατφόρμα ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ, ενώ πολλές γωνιές της γης υποφέρουν από καύσωνες.

Τι σκέφτονται στο Netflix;

Πρώτα θα σε ρωτήσω τι σκέφτεσαι εσύ, Έλληνα χρήστη του Netflix; Γιατί άντε να δεχθώ πως εγώ δεν είμαι και η πιο φυσιολογική περίπτωση τηλεθεατή (μπορώ να περάσω ώρες ατελείωτες, «χυμένη» στον καναπέ, μπροστά στην τηλεόραση -χωρίς απαραίτητα να παρακολουθώ θρησκευτική ευλάβεια όσα δείχνει, γιατί το μόνο που με νοιάζει είναι να «αδειάζει» το μυαλό μου και άρα βλέπω ό,τι πιο ανάλαφρο υπάρχει).

Εσένα ποια είναι η δικαιολογία σου που το τελευταίο διήμερο (έως τη Δευτέρα 4/7) έχεις κάνει το Too Close for Christmas την τρίτη πιο δημοφιλή ταινία, μετά το The Man from Toronto (έχει την πλάκα του, δες τη) και το Love & Gelato (ρομαντική κομεντί που εκτυλίσσεται στη Ρώμη και αυτό από μόνο του είναι λόγος για να τη δεις); Τι σκέφτεσαι ακριβώς;

Να σου πω τι σκέφτομαι (εγώ) ότι σκέφτεσαι (εσύ).

Έχει μια κάποια ζέστη, άδεια δεν έχεις κάπου εδώ κοντά, οπότε όποια διέξοδο μπορείς να βρεις για να «ξεφύγεις», να πάρεις μια ανάσα και να δροσιστείς, την αρπάζεις.

Τι καλύτερο από ένα χιονισμένο τοπίο και μια ιστορία που από την αρχή μπορείς να καταλάβεις το τέλος της, η οποία ωστόσο, «συμβαίνει» στις διακοπές των Χριστουγέννων. Δηλαδή, βλέπεις το διάκοσμο, το κέφι και το μπρίο των ανθρώπων που ετοιμάζονται για να γιορτάσουν αυτές τις ημέρες (κάποιοι σχεδόν εμμονικά), νοητά «πηγαίνεις» κι εσύ σε εκείνες τις ημέρες και γενικά σε αυτό που φαίνεται παράλογο (χριστουγεννιάτικη ταινία, το καλοκαίρι) δεν βρίσκεις κάτι που να «κλωτσάει» -να σου χαλάει τη διάθεση. Βλέπεις μόνο πράγματα που μπορούν να σε «ανανεώσουν». Στη λίστα περιλαμβάνεται και ο έρωτας.

Εκτός και αν υπάρχουν άλλοι λόγοι που τελικά, δεν είδα μόνο εγώ μια χριστουγεννιάτικη ταινία μέσα στο κατακαλόκαιρο. Είμαι όλη αυτιά, να τους ακούσω.