ΚΑΦΕΣ

Το βασικό συστατικό για τον τέλειο ελληνικό καφέ δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι

Ποιος είπε ότι ο ελληνικός καφές είναι απλή υπόθεση; Για να γίνει χρειάζεται επιμονή, υπομονή, αγάπη και χρόνο – όπως ακριβώς και οι ανθρώπινες σχέσεις. Μόνο αν αφιερώσεις ένα κομμάτι από την καθημερινότητά σου θα μπορέσεις να απολαύσεις ό,τι καλύτερο έχουν να σου δώσουν· συναισθήματα, συγκινήσεις, νέες αναμνήσεις. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι.

Η τέχνη του ελληνικού καφέ είναι τόσο περίπλοκα όμορφη και μυστηριώδης, όσο και οι σχέσεις που δημιουργούμε κι αναπτύσσουμε με τα χρόνια με φίλους, συναδέλφους, συγγενείς. Όσα χρόνια κι αν προσπαθείς, δεν θα μπορέσεις ποτέ να είσαι σίγουρος για το τι έκανε έναν καφέ – ή μια σχέση – τόσο απίθανο! Είναι άραγε οι προσεκτικά διαλεγμένοι κόκκοι του, είναι οι αναλογίες των συστατικών του, είναι η τέχνη του δημιουργού του; Πιθανότατα είναι όλα αυτά μαζί και κάτι παραπάνω!

Ψήνοντας τον ελληνικό καφέ με αγάπη και υπομονή, θα καταφέρεις να απελευθερώσεις αρμονικά τα έντονα αρώματα των καβουρδισμένων κόκκων και την πλούσια αυτή γεύση που σε ταξιδεύει σε απλές καθημερινές στιγμές που θα ήθελες να ζήσεις ξανά από την αρχή· μια χαλαρή κουβέντα με την κολλητή σου στο μπαλκόνι του σπιτιού της ή ένας καφές με τους γονείς σου μετά από ένα λαχταριστό κυριακάτικο γεύμα.

Αυτές οι απλές καθημερινές στιγμές που κρύβουν μέσα τους την πραγματική έννοια της αγάπης, κάνουν τη διαφορά και μένουν με τον δικό τους τρόπο για πάντα χαραγμένες στο μυαλό – όπως η πρώτη φορά που μύρισες φρεσκοψημένο ελληνικό καφέ στο σπίτι της γιαγιάς. Ακόμα το θυμάσαι, έτσι δεν είναι;

Ο πιο αγαπημένος ελληνικός καφές που μεγάλωσε γενιές Ελλήνων έχει τη δύναμη να μας ταξιδεύει χάρη στο εκλεκτό του χαρμάνι και το μοναδικό του άρωμα. Αυτό είναι και το νόημα στη ζωή, να γεμίζουμε την ημέρα μας με αυθεντικούς ανθρώπους και στιγμές που μας χαρίζουν μοναδικές αναμνήσεις και μας συντροφεύουν για μια ζωή.