ΜΟΥΣΙΚΗ

Το «Βαλς της Απομόνωσης» του 7χρονου Στέλιου Κερασίδη θα σε κάνει να ανατριχιάσεις

Instagram: Stelios_Kerasidis

Αν το όνομα Στέλιος Κερασίδης δεν σου λέει κάτι αμέσως, ίσως καταλάβεις ποιος είναι εάν σου πω «το 6χρονο παιδί-θαύμα από το Ελλάδα έχεις Ταλέντο». Ο μπόμπιρας που μας άφησε άφωνους όταν ανέβηκε στη σκηνή και μας έδειξε το ταλέντο του ως σολίστ του πιάνου. Και σε έκανε να σκεφτείς ότι εσύ, σε εκείνη την ηλικία, δεν ήξερες καν τι είναι  το πιάνο. Για την ιστορία, πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό του σόου. Όχι κι άσχημα.

Σήμερα είναι 7 χρονών και είναι πια σε ηλικία να συνθέτει τα δικά του κομμάτια και να τα παίζει σαν να είναι ο Μότσαρτ. Όχι μόνο αυτό, αλλά είπε να μείνει στην επικαιρότητα δημιουργώντας κάτι που να αφορά την καραντίνα. Κάτι που θα μας κάνει παρέα τις ημέρες της απομόνωσης. Αλλά πρώτα δες την εμφάνιση του Στέλιου Κερασίδη στον τελικό του «Ελλάδα έχεις Ταλέντο».

Το «Βαλς της Απομόνωσης» του Στέλιου Κερασίδη

Μέσα από το δικό του κανάλι στο Youtube, συστήθηκε και μας ενημέρωσε ότι μένει κι εκείνος σπίτι του αυτές τις μέρες. Ταυτόχρονα, μας ζήτησε να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη, με τον πιο γλυκό τρόπο. «Σύντομα θα βγαίνουμε έξω για να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα. Σας αφιερώνω ένα δικό μου κομμάτι», είπε ο Στέλιος πριν καθίσει στο πιάνο και μας ταξιδέψει με το «Βαλς της Απομόνωσης».

Η “The Guardian” μάλλον ένιωσε την ίδια συγκίνηση με εμάς και έκανε θέμα για το παιδί θαύμα, που γεννήθηκε το 2012, από γονείς πιανίστες. Ο μικρός έπαιξε πρώτη φορά δημόσια, σε ηλικία 3 ετών. Οι σημαντικότερες στιγμές στην 7χρονη ζωή του Στέλιου Κερασίδη ήταν δύο. Όταν έπαιξε στο New York Carnegie Hall, το 2018, και όταν έπαιξε στο κόκκινο πιάνο του Elton John στο London’s Royal Albert Hall, την περασμένη χρονιά.

Ο αγαπημένος συνθέτης του Στέλιου είναι ο εκλιπών Καναδός Glenn Gould. Ήταν γνωστός για τις απαιτητικές τεχνικές σε αποδόσεις κομματιών του Μπαχ. Το «Βαλς της Απομόνωσης» είναι η τρίτη του δουλειά. Έχει συνθέσει άλλα δύο κομμάτια, που έχει αφιερώσει στις αδερφές του, Βερόνικα και Αναστασία. Ο Στέλιος μάς δίνει το καλό παράδειγμα, αλλά και καλή μουσική για να έχουμε παρέα στις δύσκολες μέρες.