TIPS

Το θαυματουργό tip για να “σώσεις” το κρέας που παραψήθηκε

Shutterstock

Είτε επειδή -άνθρωπος είσαι- ξεχάστηκες, είτε επειδή το έψησες σε μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτή που έπρεπε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Έχεις ένα κρέας που δεν έχει μεγάλη σχέση με αυτό που περίμενες  να βγει όταν το έβαζες περήφανη στο φούρνο.

Ειδικά αν περιμένεις κόσμο, το τελευταίο που θέλεις είναι η «ναυαρχίδα» του τραπεζιού σου να είναι μέτρια σε γεύση, εικόνα και υφή. Ψυχραιμία. Υπάρχει λύση.

Αν το κρέας δεν έχει μαυρίσει, η κατάσταση σώζεται. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις το κρέας σε λωρίδες και να το βάλεις σε μια κατσαρόλα που θα έχεις σε πολύ σιγανή φωτιά.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο είχες αρχίσει να το μαγειρεύεις.

1. Τρίψε μια ντομάτα, ψιλόκοψε κρεμμύδι και ρίξε τα απο πάνω. Ρίξε 3-4 κ.σ. (ανάλογα πάντα και με την ποσότητα του κρέατος) ελαιόλαδο και βάλ’το να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

2. Περίχυσε το με μισό λεμόνι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μουστάρδα (1 κ.σ.) και τσιγάρισε το ελάχιστα.

Άπλωσε το αποτέλεσμα σε μια πιατέλα και ευχήσου να μην καταλάβει κανείς τίποτα.  

Για να μην την ξαναπατήσεις κάνε το εξής και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο: Την ώρα που ψήνεται το κρέας σου τοποθέτησε μέσα στο φούρνο ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος το οποίο θα έχεις γεμίσει μέχρι τη μέση με νερό. Αυτό θα δημιουργήσει την κατάλληλη υγρασία ώστε να μην αφυδατωθεί πλήρως το κρέας.