TIPS
SPONSORED

Το σιδέρωμα στη ζωή μίας μαμάς δεν απαιτεί καθόλου χρόνο

Στα παλιά τα χρόνια, τα π.Π- δηλαδή προ παιδιού- το σιδέρωμα ήταν για μένα κάτι σαν μίνι ψυχοθεραπεία. Η μετατροπή ενός τσαλακωμένου υφάσματος σε καλοσιδερωμένο ανέκαθεν είχε θετική επίδραση στη ψυχολογία μου- μην ρωτάς το γιατί. Από τη μία βέβαια, είναι λογικό, αφού είχα όλα κι όλα μόνο 5 ρούχα να σιδερώσω, οπότε το άγχος για να τα προλάβω ήταν απειροελάχιστο. Απορούσα με όσους μου έλεγαν ότι το σιδέρωμα είναι η πιο κουραστική δουλειά απ’ όλες στο σπίτι. Μέχρι που έγινα μαμά και κατάλαβα τι εννοούσαν.

Τώρα πια, που τ’ασιδέρωτα κάνουν βουνά μέχρι να πεις «σιδερώστρα», ένα πράγμα μόνο με κάνει να νιώθω καλά: να ξεμπερδεύω γρήγορα, αλλά να έχω και τέλειο αποτέλεσμα.

Ας πούμε αλήθειες, όταν από δυο γίνεστε τρεις- ή και τέσσερις, η ανάγκη να γίνονται οι (αναπόφευκτες) δουλειές χωρίς καθυστέρηση και με σίγουρο αποτέλεσμα, είναι επιτακτική. Γιατί να ταλαιπωρείσαι πάνω από ένα σίδερο που θέλει τη διπλή προσπάθεια και βασανιστικά επιπλέον χρόνο για να σου εξαφανίσει την τσαλάκα; Γιατί να παλεύετε στο σπίτι με το πλυντήριο, την ηλεκτρική σκούπα και τον φούρνο όταν δεν κάνουν τα αυτονόητα;

Με τη σωστή επιλογή συσκευών γλιτώνεις χρόνο, κουράζεσαι λιγότερο και έχεις περισσότερη ενέργεια για να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν ουσιαστικά. Θα μου πεις «μην σιδερώνεις» και αφού βάλω τα γέλια, θα σου απαντήσω πως το σιδέρωμα, πέρα από την αισθητική του αξία, πρέπει να γίνεται και για λόγους υγιεινής.

Εκεί κατέληξα λοιπόν μετά από 17 μήνες σαν μαμά και το ίδιο θα σε συμβούλευα να κάνεις κι εσύ. Χίλιες φορές βόλτα στο πάρκο με τον μικρό, παρά να πατάμε πετσέτες και σεντόνια στο σπίτι. Οπότε, πού οδηγούμαστε; το συμπέρασμα είναι ένα και με αυτό πορεύτηκα κι εγώ. Αφού έδωσα λοιπόν το παλιό μου, basic σίδερο για ανακύκλωση, επένδυσα στο σύστημα σιδερώματος GV9591 Pro Express Ultimate Care της Tefal, με το οποίο δεν σιδερώνω ακριβώς, πιο σωστά θα μπορούσα να πω ότι κάνω πειράματα.

Τι εννοώ;

Το σιδέρωμα στη ζωή μίας μαμάς δεν θέλει κόπο, ούτε χρόνο. Μόνο τρόπο

Στο σύστημα σιδερώματος GV9591 Pro Express Ultimate Care της Tefal βάζω challenges. Φυσικά και δεν μπορεί να μου απαντήσει π.χ στην ερώτηση «για να δούμε, σε πόσο χρόνο μπορείς να ξεμπερδεύεις με 3 πλυντήρια ρούχα;». Το κάνει όμως στην πράξη, όταν χάρη σε αυτό κερδίζω τη μέρα μου και γλιτώνω αισθητά πολύ χρόνο πάνω από μία σιδερώστρα. Γιατί αυτό το σύστημα σιδερώματος μπορεί να δώσει το τέλειο αποτέλεσμα στο πιο ανθεκτικό αλλά και στο πιο ευαίσθητο ρούχο. Τα οφέλη των συστημάτων σιδερώματος με μπόιλερ vs. χωρίς μπόιλερ είναι ασύλληπτα.

Τι να σου πρωτοπώ; ότι δεν υπάρχει η μικρή χρονοκαθυστέρηση μέχρι να βγει ο ατμός από τις οπές του σίδερου, καθώς ο ατμός έρχεται «έτοιμος» μέσα από το καλώδιο και δεν δημιουργείται στην πλάκα του σίδερου; για τη δυνατότητα σιδερώματος μεγαλύτερου όγκου ρούχων αισθητά πιο ξεκούραστα, χάρη στην περισσότερη αυτονομία που δίνει η μεγαλύτερη δεξαμενή νερού αλλά και χάρη στην πιο δυνατή εκτόξευση ατμού; Ένα σύστημα σιδερώματος όπως αυτό της Tefal, έχει περισσότερα bar με υψηλότερη πίεση και ποσότητα ατμού. Κι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί εξασφαλίζουν ένα σιδέρωμα εντυπωσιακά γρήγορο με άμεσο αποτέλεσμα.

Παράλληλα, κάνεις μία αγορά ζωής, με καθε τρόπο, αφού η εξελιγμένη τεχνολογία συλλογής αλάτων του εξασφαλίζει τη μακροβιωσιμότητα της συσκευής, αλλά και αλέκιαστα ρούχα από σταγόνες αλάτων (αν το έχεις πάθει, ξέρεις πόσο απελπιστικό είναι να βλέπεις τα καθαρά σου ρούχα γεμάτα με λεκέδες βρώμικου νερού). Σου μιλάω για το σύστημα σιδερώματος που- σύμφωνα με έρευνα του 2017 μεταξύ των 10 κορυφαίων κατασκευαστών συστημάτων σιδερώματος- είναι εξοπλισμένο με τον καλύτερο συλλέκτη αλάτων της αγοράς*. Και το ακόμα πιο σημαντικό, είναι πως το σύστημα σιδερώματος GV9591 Pro Express Ultimate Care της Tefal σού δινει τη δυνατότητα απολύμανσης με εξάλειψη έως και 99.99% των μικροβίων, λόγω υψηλότερης θερμοκρασίας του σίδερου και ταυτόχρονα του εξερχόμενου ατμού. Ψεκάζεις ατμό, σιδερώνεις, τελείωσες. Ώρα για βόλτα, αγκαλιές και παιχνίδια!

*Έρευνα 2017, μεταξύ των 10 κορυφαίων κατασκευαστών συστημάτων σιδερώματος.