GADGET

Το πιο stylish smartwatch δεν θα το αποχωριστείς ό,τι κι αν κάνεις. Ακόμα και στις βουτιές

Ανήκω σε μία γενιά που είχε προλάβει τη ζωή πριν τη διευκολύνει τρομερά η τεχνολογία. Και καμιά φορά προσπαθώ να θυμηθώ πώς έκανα διάφορες καθημερινές κινήσεις χωρίς την τεχνολογία. Πώς επικοινωνούσα, πώς κανόνιζα ραντέβου, πώς υπενθύμιζα στον εαυτό μου να ηρεμήσει, πώς παρακολουθούσα τον οργανισμό μου και την υγεία μου; Τι έκανα όταν έβγαινα για προπονήσεις; Από τα βήματά μου μέχρι την ποδηλασία και τις προπονήσεις στο νερό, πώς στο καλό ήξερα τι ακριβώς συνέβαινε στον οργανισμό μου πριν τα smartwatches; Συγκεκριμένα πώς τα έβγαζα πέρα πριν η HUAWEI κυκλοφορήσει τα Watch GT της;

Ευτυχώς, οι ερωτήσεις παραμένουν μόνο υποθετικές. H σειρά HUAWEI Watch GT, φροντίζει να ανανεώνεται και να μη με αφήνει να μαντεύω πώς θα ήταν η ζωή μου χωρίς αυτή. Η πρώτη συσκευή της σειράς κυκλοφόρησε το 2018 κι αποτέλεσε ορόσημο όχι μόνο στην ιστορία της αγοράς των smartwatches, αλλά και στη δική μου. Μπορώ να μετρήσω τη ζωή σε πριν και μετά τη HUAWEI Watch GT. Στο πριν, ήμουν ένας άνθρωπος που βαριόταν φοβερά την όποια προπόνηση, αλλά και που βαριόταν τρομερά να ασχοληθεί με οτιδήποτε αφορούσε την ποιότητα της ζωής του ως προς το κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Στο μετά, η προπόνηση απέκτησε έναν καινούργιο, κομψό σύντροφο που μου έδινε κίνητρο γιατί μου έδειχνε ακριβώς τις επιδόσεις μου. Στο μετά, όλες αυτές οι λειτουργίες που θα βελτίωναν τη ζωή μου, την ξεκούρασή μου, την σωματική μου κατάσταση, τα έκανε κάποιος άλλος για μένα.

Η σειρα HUAWEI Watch GT χώρισε τη ζωή μου σε πριν και μετά

Η αγάπη μου όχι τόσο για την άθληση αυτή καθεαυτή, όσο για την υγεία μου συνολικά, μεγάλωνε παράλληλα με τις νέες εκδόσεις Watch GT της HUAWEI, που είχαν περισσότερο εκτεταμένες λειτουργείες υγείας. Τώρα με τη νέα γενιά που περιλμβάνει το HUAWEI Watch GT 3 Pro Titanium Edition και το HUAWEI WATCH GT 3 Pro Ceramic Edition, η αγάπη μου αυτή για τον εαυτό και τον οργανισμό μου ήρθε και «κούμπωσε» στον καρπό μου και θα αποτελέσει τον αχώριστο, κομψό μου σύντροφο σε κάθε προπόνηση, σε κάθε στιγμή της μέρας που μοιάζει με προπόνηση, όπως οι βόλτες με το ποδήλατο, το hiking στα μέρη των διακοπών μου και οι βουτιές μου στις πισίνες της πόλης, αλλά ακόμα και τις ώρες που εργάζομαι ή ξεκουράζομαι. Γιατί η άσκηση συμβαίνει ακόμα και όταν δεν το καταλαβαίνεις και γιατί η υγεία σου σε αφορά 24/7. Γιατί το να ζεις με υγεία είναι μία κατάσταση ολιστική. Και η HUAWEI είναι εκεί για να στο αποδείξει.

HUAWEI Watch GT 3 Pro: Ο αχώριστος σύντροφος στην προπόνηση και στην κάθε στιγμή σου

Όταν λέω αχώριστος σύντροφος, το εννοώ. Με τα νέα του τεχνικά χαρακτηριστικά το HUAWEI GT 3 Pro, μπορεί να με συνοδεύει οποιαδήποτε στιγμή της μέρας επιθυμώ να τρέξω ή να κάνω κάθε είδους άσκηση, παρακολουθώντας τις επιδόσιες μου αφού έχει ισχυρή απόδοση τόσο στο σκοτάδι (με το Always On Display (AOD) watch face και τις πολύχρωμες φωσφορίζουσες όψεις των ρολογιών που λάμπουν ακόμα και τη νύχτα) αλλά και τις ώρες της ημέρας, αν προσαρμόσω ανάλογα το watch face του ρολογιού που θα ζωντανεύει την AMOLED οθόνη του.

HUAWEI

Όταν λέω αχώριστος σύντροφος το εννοώ επίσης, γιατί η παρακολούθηση της υγείας μου δεν περιορίζεται σε δεδομένα που το smartwatch μου αντλεί μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης. Με το που γνώρισα τα Watch GT, άρχισα και να καταλαβαίνω τη σημασία αυτής της παρακολούθησης, καθώς το να βλέπω τι καλό κάνω για τον οργανισμό μου με έκανε να τον εκτιμώ και να τον αγαπώ περισσότερο. Αυτή η αγάπη μεγαλώνει περισσότερο με το HUAWEI Watch GT 3 Pro.

Ανάμεσα στις νέες δυνατότητες για την παρακολούθηση της υγείας που προσφέρει το HUAWEI WATCH GT 3 Pro είναι αυτή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG). Η πιστοποιημένη από την Εθνική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας, εφαρμογή ECG της HUAWEI, διαθείται αισθητήρια υψηλής απόδοσης και μπορεί να παρέχει μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο και πληροφορίες σχετικά με την καρδιοαγγειακή μας υγεία. Επιπλέον ανιχνεύει την αρτηριακή ακαμψία (δείκτης για τις καρδιαγγειακές παθήσεις) και μέσα από την τεχνολογία HUAWEI TruSeen™ 5.0+ παρακολουθεί τον καρδιακό παλμό 24/7, αλλά και τον καρδιακό ρυθμό, στέλνοντας ειδοποιήσεις όταν ξεφεύγει από το φυσιολογικό του εύρος. Παράλληλα μπορεί να παρακολουθεί τον κορεσμό του οξυγόνου στον οργανισμό, τον ύπνο και το άγχος μας.

Όλοι χρειαζόμαστε κάποιον να μας προσέχει ακόμα και όταν κοιμόμαστε, και το HUAWEI Watch GT Pro 3 το κάνει κυριολεκτικά. Ο αλγόριθμος παρακολούθησης ύπνου HUAWEI TruSleep™ 2.0 προσδιορίζει βασικές καταστάσεις ύπνου, βαθμολογεί την ποιότητα ύπνου και αναλαμβάνει να μου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για να βελτιώσω την ξεκούρασή μου.

Επιπλέον με το stress monitor του το smartwatch μου αναλαμβάνει ένα ακόμα πιο δύσκολο task. Μετά τη διετία που η πανδημία του κορονοϊού πήγε τα πάντα «πίσω», όλα βρίσκονται «μπροστά» μας γεμίζοντας το πρόγραμμά μας υποχρεώσεις, αλλά και αναπόφευκτο στρες. Το stress monitor του HUAWEI Watch GT 3 Pro είναι σε επιφυλακή και μόλις τα πράγματα «ξεφεύγουν» έρχεται να προτείνει το πολυπόθητο διάλειμμα για ασκήσεις αναπνοής που με ηρεμούν.

Ώρα για βουτιές. Κυριολεκτικά

Στην περίπτωσή μου, το στρες «μηδενίζει» όχι μόνο με ασκήσεις αναπνοής αλλά και με κάτι συνώνυμο του καλοκαιριού, τις βουτιές. Το HUAWEI Watch GT 3 Pro δεν θα «ξεκουμπώσει» από τον καρπό μου ούτε σε αυτή την πολύτιμη στιγμή που θα βρεθώ στην πισίνα ή στη θάλασσα και θα πάρω φόρα για την πρώτη μου βουτιά, αφού έχει πιστοποίηση IP68 και 5 ATM για αντοχή στο νερό.

Μετά από 200 γύρους δοκιμών πίεσης νερού, εκπληρώνει το μηχανολογικό πρότυπο EN 13319 και επιτυγχάνει πρωτοποριακή αδιάβροχη απόδοση και κάπως έτσι αντέχει ελεύθερες καταδύσεις σε βάθος έως και 30 μέτρα. Παράλληλα εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για την κατάδυση μέσα από τη λειτουργία Free Diving, όπως την ταχύτητα, το βάθος και τη διάρκεια, στέλνοντας και τις απαραίτητες ειδοποιήσεις σε περίπτωση που κατεβείτε πολύ βαθιά ή η κατάδυση κρατήσει περισσότερο.

Όπως συμβαίνει και με άλλες λειτουργίες προπόνησης έτσι και με τις καταδύσεις το HUAWEI Watch GT 3 Pro, βοηθά με τις μετρήσεις του, αλλά και με τη δυνατότητα εκπαίδευσης άπνοιας, τη βελτιωση στις καταδύσεις. Καθώς μπορεί να γίνει ο δικός μου εξατομικευμένος βοηθος εκπαίδευσης, δεν είναι παράλογο που έχω μεγάλες ελπίδες φέτος στις διακοπές μου να σπάσω κάθε ατομικό ρεκόρ στις καταδύσεις.

Η προπόνηση επαγγελματική και μη αποκτά άλλη χάρη

Το ίδιο συμβαίνει όπως σου είπα και με κάθε μία από τις 100 + λειτουργίες προπόνησης που διαθέτεει το HUAWEI Watch GT 3 Pro, αφού κάθε μία από αυτές έχει σκοπό την εξατομικευμένη εμπειρία άσκησης του καθένα με βάση τη φυσική του κατάσταση και το ιστορικό του και βελτιώνοντας μέσα από τις επαγγελματικές συμβουλές προπόνησης που προσφέρει τις επιδόσεις κάθε αθλητή. Και για σένα που δεν αγαπάς τα παραδοσιακά αθλήματα, αλλά λατρεύεις το γκολφ ή το σκι αντοχής υπάρχει προπόνηση. Στο λέω το HUAWEI Watch GT 3 Pro έχει βαλθεί να βελτιώσει τη φυσική σου κατάσταση και δεν σηκώνει δικαιολογίες.

Κι αν εσύ έχεις φτάσει πλέον σε επαγγελματικό επίεδο προπόνησης (εγώ δεν ανήκω σε αυτή τη κατηγορία να ξεκαθαρίσω) τότε θα χαρείς να μάθεις ότι το HUAWEI Watch GT 3 Pro μπορεί να γίνει αχώριστον σύντροφος και για σένα, αφού έχει αναβαθμισμένες δυνατότητες υλικού και λογισμικού και προσφέρει πιο ολοκληρωμένες αθλητικές λειτουργίες.

Τα νέα smartwatches της σειράς διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα γεωεντοπισμού GNSS Dual Band, που καλύπτει όλη την υδρόγειο και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα οποιουδήποτε σφάλματος. Επιπλέον επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις προπονήσεις τους με τους φίλους σας και να τους προσκαλούν να συμμετέχουν σε αυτές. Κι ακόμα κι αν τρέχετε σε άγνωστα μέρη το ρολόι θα σας βοηθήσει να βρείτε τη διαδρομή σας, ακόμα και όταν βρίσκεται εκτός σύνδεσης.

Ζήτημα υγείας και αντοχής

Το πιο σημαντικό απ’ όλα για μένα είναι ότι η HUAWEI και τα νέα μοντέλα Watch GT, έχει πάρει «προσωπικά» το να με διδάξει πώς να ζω με έναν υγειινό τρόπο και αυτό στην περίπτωσή μου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αρνούμαι να το ψάξω παραπάνω, έχω τόσα πολλά στο κεφάλι μου που δεν αντέχω να κάνω έρευνα για οτιδήποτε νέο πέφτει στην αντίληψή μου και αφορά το healthy living.

Ο βοηθός υγείας Healthy Living Shamrock που διαθέτουν τα νέα μοντέλα αναλαμβάνει να μου υπενθυμίζει όλα όσα ξεχνώ μέσα στη μέρα μου, όπως τα ποτήρια νερού που ποτέ δεν πίνω, αλλά και να με ενθαρρύνει να καλλιεργήσω καλές και υγιεινές συνήθειες, όσα κι αν έχω στο κεφάλι μου.

Μιλώντας για διακοπές ερχόμαστε σε ένα ακόμα ζητούμενο που το HUAWEI Watch GT 3 Pro έρχεται να καλύψει. Κι αυτό είναι η αντοχή και η γρήγορη φόρτιση. Στις διακοπές ο χρόνος είναι πολύτιμος και ο φορτιστής σχεδόν πάντα θα ξεχαστεί όταν δεν πρέπει. Το νέο όμως ρολόι διαθέτει δυνατότητα ασύρματης αλλά και 30% αυξημένης ταξύτητας φόρτισης (η μπαταρία φορτίζεται στο 100% της μέσα σε 85 μόλις λεπτά), ενώ πριν χρειαστεί να το φορτίσεις ξανά και πάλι θα περάσουν ως και 14 μέρες (για το Titanium Edition) ή 7 ημέρες (για την Ceramic έκδοση). Ακόμα κι αν ξεχάσεις τον φορτιστή στην Αθήνα και φύγεις για το νησί, το smartwatch σου δεν θα σε απογοητεύσει.

Ζωή με στιλ

Φυσικά η νέα έκδοση των Watch GT της HUAWEI, περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες που προσφέρει ένα smartwatch όπως το να απαντάς κλήσεις Bluetooth απευθείας από το ρολόι με τη βοήθεια ενός έξυπνου φωνητικού βοηθού, αλλά και επιτρέπει την πρόσβαση σε ένα πλήθος εφαρμογών που σου επιτρέπουν να οργανώνεις τη μέρα σου, να διασκεδάσεις π.χ. ακούγοντας μουσική από τις λίστες αναπαραγωγής του τηλεφώνου σου, αλλά και να έρθεις σε επαφή με τους φίλους σου. Επιπλέον είναι συμβατό με κάθε smartphone ανεξάρτητα από το αν λειτουργεί με Android ή iOS λογισμικό.

Τόσο το HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium Edition όσο και το HUAWEI WATCH GT 3 Pro Ceramic Edition έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι τόσο όμορφα που ακόμα κι αν δεν σε ενδιαφέρει η γυμναστική ή η παρακολούθηση της υγείας σου, σε ενδιαφέρει να τα προσθέσεις στη συλλογή σου για τις πιο stylish εμφανίσεις. Κάτι που ξέχασα να σου πω για μένα είναι ότι λατρεύω ένα κομψό ρολόι. Θεωρώ ότι αν αυτό υπάρχει σε μία μου εμφάνιση μπορεί και να εξαλείψει εντελώς την ανάγκη για οποιοδήποτε άλλο statement αξεσουάρ.

Το HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium Edition αποτελεί από την άλλη μία πιο κλασική πρόταση κομψότητας που απευθύνεται σε εκείνον στον οποίο θες να κάνεις το πιο stylish και luxurious δώρο. Το νέο μοντέλο διακρίνεται από τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς, από το premium design με τις μοντέρνες πινελιές. Είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη AMOLED 1,43 και ανάλυση 466 x 466.

HUAWEI

Το ελαφρύ σώμα από τιτάνιο είναι σχεδιασμένο για να αντέχει στον χρόνο ενώ έχει γυαλιστεί με ειδικές τεχνικές για τρισδιάστατο φινίρισμα και είναι πιο λεπτό κατά 0,05 mm σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Το καντράν είναι κατασκευασμένο από κρύσταλλο ζαφειριού διαθέτει 3D περιστρεφόμενη κορώνα (κουρδιστήρι) αφής, σε στυλ παραδοσιακού ρολογιού που επιτρέπει στο χρήστη να κάνει zoom and out, να περιηγηθεί στις εφαρμογές ή να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του, απλώς κάνοντας κλικ και περιστρέφοντας την κορώνα.

Στην περίπτωση του HUAWEI WATCH GT 3 Pro Ceramic Edition, statement είναι το ίδιο το περίτεχνο ρολόι. Η χαρακτηριστική, λευκή κεραμική κάσα εντυπώθηκε στη μνήμη μου από την πρώτη στιγμή που το είδα. Το ρολόι έχει υποστεί μια εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία 1500°C και ολοκληρώθηκε με γυάλισμα από σκόνη διαμαντιού για να επιτευχθεί αυτό το απόλυτο λευκό και η άψογη υφή του. Ως αποτέλεσμα το λευκό ρολόι λάμπει φυσικά.

HUAWEI

Ο κομψός του σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τη Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι, πράγμα που θα δεις απο τη χρυσή και ασημένια στεφάνη με το μοτίβο των κοχυλιών και τα 24 κύματα, που το κάνουν από ρολόι ένα μικρό έργο τέχνης για τον καρπό σου. Και μάλιστα ένα έργο τέχνης που αλλάζει σχήμα όσο περνά η ώρα, αφού «ανθίζει» και «κλείνει» κατά τη διάρκεια της μέρας.

Όπως η έκδοση Titanium, έτσι και η έκδοση Ceramic διαθέτει έναν εκπληκτικά ισχυρό φακό από κρύσταλλο ζαφειριού, που τον καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό σε γρατζουνιές και θραύση. Το ζαφείρι χρησιμοποιείται επίσης και στον αισθητήρα της πίσω κεραμικής θήκης, για καλύτερη διείσδυση φωτός και ακριβή παρακολούθηση του καρδιακού παλμού. Τα φιλικά προς το δέρμα υλικά, επιτρέπουν την αυτόματη ανίχνευση οποιασδήποτε αλλαγής θερμοκρασίας. Επίσης, όπως και η έκδοση Titanium, διαθέτει ECG κουμπί και 3D περιστρεφόμενη κορώνα, και τα δύο τέλεια προσαρμοσμένα, στο θηλυκό και κομψό στυλ της Ceramic Edition.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei, για εύκολες και γρήγορες αγορές το ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.huaweistore.gr ή τα παρακάτω links: Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr και Huawei Community.