TECH
SPONSORED

Ένα φανταστικό Smartphone που δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Υπάρχει και λέγεται Samsung Galaxy S21

Διαφημιστική προβολή της Samsung Electronics Ελλάς

Δεν με λες tech savvy γενικώς. Ειδικώς όμως, έχω απαιτήσεις από το smartphone μου. Απαιτήσεις κυρίως στις photo και video λειτουργίες του. To Samsung Galaxy S21 5G μάλλον διάβασε τη σκέψη μου και έκρυψε μέσα του ένα κόσμο γεμάτο brilliant εφαρμογές για εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι απαιτήσεις μου από τις φωτογραφίες που βγάζω και τα βίντεο που τραβάω είναι να είναι epic. Σε ποιότητα, ανάλυση, φωτισμό, αισθητική, ακρίβεια, έχω μεγάλη λίστα. Είναι και η δουλειά μου που με έχει κάνει έτσι, είναι όμως και προσωπικό φετίχ που είχα πριν καν υπάρξουν smartphones.

Τα αντικείμενα που με ενδιαφέρουν πίσω από τον φακό πολλά και εναλλασσόμενα κατά περιόδους. Έχω όμως και σταθερά αγαπημένα topics. Καλοκαιρινές στιγμές (urban και στη φύση), θάλασσες, γάτες, φαγητά, οι φίλοι μου και ο Άρης. Όλοι τους με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικές στιγμές. Ώρα εξομολόγησης. Πώςτο νέο smartphone μου έγινε εξίσου μεγάλη μου αγάπη με τα προαναφερθέντα.

Το Samsung Galaxy S21 5G με έκανε να δω αλλιώς τα τοπία τόσο της πόλης, όσο και των διακοπών μου. Από τη μία η Λειτουργία Νύχτα, μου έδωσε τη δυνατότητα να αποτυπώνω αυτό που βλέπω με τα μάτια μου σε φωτογραφίες και βίντεο. Ως τώρα, ό,τι φωτογραφίες έβγαζα ήταν μέχρι το σούρουπο. Μετά τέλος. Τώρα έχω τρελαθεί να τραβάω φεγγάρια πάνω από θάλασσες, τέλεια urban δρομάκια με ημίφως, ακόμα και βραδινές βεράντες και κήπους με την παρέα μου μαζεμένη να τρώμε και να πίνουμε. 

Από την άλλη το Space Zoom μου έχει λύσει τα χέρια στο φωτογραφικό είδος που εγώ λέω καρτ ποστάλ. Από μια γάτα ξαπλωμένη σε κεραμίδια μέχρι έναν γλάρο ή ένα παιδάκι στην άκρη μιας προβλήτας κι από ένα ξωκκλήσι στην κορφή ενός νησιώτικου λόφου μέχρι έναν skateboarder να διασχίζει ένα πάρκο, όλα με το Space Zoom έρχονται ακριβώς εκεί που πρέπει. 

Ας περάσουμε στο ποτό και φαγητό και καλή μας όρεξη. Ναι, είμαι από αυτούς που φωνάζουν μην πειράξεις το πιάτο μισό λεπτό να το βγάλω φωτογραφία. Αλλά, όχι να το παινευτώ, βγάζω ωραιότατες φωτογραφίες πιάτων. Απλώς με κούραζε πολύ να πετύχω φώτα, ευκρίνεια, να κάνω πιο φλου το background κλπ. Η επιλογή Φαγητό στις φωτογραφίες του Samsung Galaxy S21 5G μου πήρε όλη αυτή την ταλαιπωρία και μου δίνει έτοιμες epic φωτογραφίες.

Το Vlogger’s View εκτός του ότι είναι τέλειο εργαλείο δουλειάς -π.χ. γυρίζεις βίντεο (8K παρακαλώ) μια συνέντευξη δείχνοντας τόσο εσένα που κάνεις τις ερωτήσεις, όσο και αυτόν από τον οποίο παίρνεις τη συνέντευξη, αφού τραβάς και με τις μπροστά και με τις πίσω κάμερες. Μπορείς επίσης να κάνεις φαντασμαγορικά stories με ανυποψίαστους φίλους σου.

Και θα κλείσω με τον μεγάλο μου έρωτα. Το Single Take. Αυτό το μαγικό μοναδικό κουμπί που πατάς και το Samsung Galaxy S21 τραβάει μόνο του και βίντεο και φωτογραφίες (μακρινές, κοντινές, πορτρέτα, ασπρόμαυρες) στην σωστή τους εκδοχή για να διαλέξεις μετά ποια θέλεις. Πού βρίσκει αυτό εφαρμογή; Έλα να σου πω πού το έχω χρησιμοποιήσει εγώ. Βουτιές από σκάφος/ καΐκι. Ούτε άγχος αν θα προλάβεις σωστά τη βουτιά, ούτε αν είναι καλύτερη ιδέα να τραβήξεις φωτογραφία αντί βίντεο. Τα έχεις όλα. Με το πάτημα ενός κουμπιού. 

Εφαρμογή δεύτερη: Γενέθλια, surprise party, γάμοι κολλητών, party nights σε νησιά. Το πανέξυπνο κινητό σου τραβάει μόνο του τα πάντα. 

Και άφησα το καλύτερο για το τέλος. Το Samsung Galaxy S21 5G έσωσε τη σχέση μου από βαρύ σύνδρομο αντιδραστικού Instagram Husband. Συνήθως ό,τι κάνω – από δείπνα μέχρι διακοπές- το κάνω με τον σύντροφό μου, τον Άρη. Ο οποίος αγαπάει να τραβάει τοπία και αντικείμενα, αλλά δεν το έχει με τους ανθρώπους. Το “Άρη, θα με βγάλεις μια φωτογραφία;” σπάνια έχει αίσια εξέλιξη. Περιττά πολλές λήψεις, ελάχιστες ή καμία καλές (σύμφωνα με τα δικά μου υπερβολικά στάνταρ), καυγάς. Τώρα, ο Άρης απλώς πατάει το Single Take και μετά καμαρώνει με ύφος διάσημου φωτογράφου ξένου περιοδικού μόδας.

Μόνο και μόνο για αυτό το τελευταίο, το Samsung Galaxy S21 κερδίζει πανεύκολα τον τίτλο του epic. Αλλά τον έχει και για όλα τα άλλα που σας ανέφερα. Κράτησα κι ένα για το τέλος. Θυμάσαι, που π.χ. σε μια τέλεια μέρα διακοπών, καταλήγεις με κλειστό από μπαταρία κινητό την πιο λάθος στιγμή; Ξέχνα το. Η μπαταρία του θα κρατήσει όσο η μέρα σου.