#ΤΟΖΗΣΑΜΕ

Το Olvos Koufonisia είναι ένας ακόμα καλός λόγος να πας στο νησί

Πρώτη φορά Κουφονήσια, αλλά η αναμονή άξιζε. Για τη διαμονή δεν το συζητώ, το μπουτίκ ξενοδοχείο Olvos Koufonisia είναι ένα μεγαλείο μινιμαλιστικής αισθητικής στη δημοφιλέστερη των παραδεισένιων Μικρών Κυκλάδων.

«Τα Κουφονήσια άλλαξαν», συνηθίζουν να λένε όσοι τα αγάπησαν τις εποχές που το καράβι αποβίβαζε εδώ μόλις μια χούφτα ταξιδιώτες- ως επί το πλείστον γυμνιστές. Για την ιστορία, τα Άνω Κουφονήσια, η άτυπη πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος που συναντάς σαν βγεις στον πηγαιμό για την Αμοργό, απέκτησε ηλεκτρικό ρεύμα και λιμάνι μόλις το 1980. Με την Κέρο και το Κάτω Κουφονήσι να παραμένουν αδιαμαρτύρητα τόποι εξωτικοί και παρθένοι, τα τελευταία 20 χρόνια το Άνω Κουφονήσι απολαμβάνει την προσοχή που αξίζει στην απαράμιλλη ομορφιά του, καθώς εξελίσσεται σε έναν ιδιαίτερο ελληνικό προορισμό που σέβεται τον εαυτό του και κρατιέται μακριά από ακρότητες. Γιατί, ας το παραδεχτουμε, τι νόημα έχει να ξέρεις ότι ο παράδεισος υπάρχει κάπου ερημικά και απομονωμένα, αν δεν τον ζήσεις;

Σε αυτό λοιπόν το ειδυλλιακό τοπίο με τα περίφημα γαλαζοπράσινα νερά, την απαλή πουδραριστή άμμο και τα αρμονικά λευκά σπιτάκια με τα μπλε παράθυρα, το Olvos Koufonisia έχει βρει τη θέση του. Συγκεκριμένα, στα 90 μέτρα από την αδιανόητα όμορφη παραλία του λιμανιού και στην πιο βολική απόσταση από την κουκλίστικη χώρα του νησιού, περνάς την πύλη του Olvos.

Το Olvos Koufonisia είναι ένας ακόμα λόγος να πας στο νησί

Το νησί περπατιέται έτσι κι αλλιώς, αλλά και πάλι, η απόσταση λιμάνι- ξενοδοχείο είναι πάντα ένα ζήτημα στα νησιά. Εν προκειμένω είναι μαγικό το πόσο γρήγορα μπορείς να βρεθείς από την πρύμνη του πλοίου, μέσα στην πισίνα του ανακαινισμένου Olvos.

Το Olvos Koufonisia είναι ένας ακόμα λόγος να πας στο νησί

Το Olvos Koufonisia, είναι μέλος του Olvos Collection και αποτελεί σύμπραξη της SWOT Hospitality, της εταιρείας που διαχειρίζεται ξενοδοχειακούς ομίλους πως το Hilton, η Marriott International Inc., η Hyatt Hotels Corporation, η Accor S.A., η Nikki Beach Hotels & Resorts, με την Intracom Holdings. Διαθέτει 55 δωμάτια και σουίτες, άψογης- το λέω και το εννοώ- μινιμαλιστικής διακόσμησης. Είναι ένα αληθινά ποιοτικό μπουτικ ξενοδοχείο με ευρυχωρία και υπέροχη αύρα που εναρμονίζεται απόλυτα με το κλασικό κυκλαδίτικο τοπίο των Κουφονησίων. Το λευκό, το μπλε, το μάρμαρο, το ξύλο πρωταγωνιστούν.

Το Olvos Koufonisia είναι ένας ακόμα λόγος να πας στο νησί

Μεταξύ άλλων, το Olvos Koufonisia είναι το ιδανικό ορμητήριο για βουτιές στην Ιταλίδα, στον Φανό και το Πορί, αλλά βολεύει ακόμα κι αν θες να βυθιστείς στη νωχελικότητα των καλοκαιρινών διακοπών, αυτή που δεν επιτρέπει ούτε ένα βήμα παραπάνω. Όσο δηλαδή απαιτείται για να βουλιάξεις στην άνεση της ξαπλώστρας δίπλα στην πισίνα. Να προτιμήσεις εκείνες κάτω από το εντυπωσιακό δέντρο που κάνει φυσική σκιά.

Το Olvos Koufonisia είναι ένας ακόμα λόγος να πας στο νησί

Το καλό φαγητό είναι πάντα προτεραιότητα στις διακοπές, γι’ αυτό και το Olvos Koufonisia έχει φροντίσει ώστε να μην μας λείπει τίποτα. Από το πλούσιο πρωινό που απολαύσαμε δίπλα στην πισίνα- μην παραλείψετε τα ολόσωστα scrambled eggs- μέχρι τις επιλογές του μενού σε light lunch και γεύμα στο Marma Restaurant, όλα είναι απολαυστικά. Ο έμπειρος chef Γιώργος Στυλιανουδάκης έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο με μεσογειακά πιάτα με διεθνείς αναφορές. Αν δεν ξέρεις τι να επιλέξεις, προτείνω risotto de mar και linguini με γαρίδες για κυρίως, σαλάτα watermelon burrata για κάτι πιο ελαφρύ και οπωσδήποτε δοκιμή σε pinsa. Εξίσου ενδιαφέροντα και τα πιάτα ημέρας, όπως και τα δροσερά cocktails από το bar της πισίνας.

Το Olvos Koufonisia είναι ένας ακόμα λόγος να πας στο νησί

Το Olvos Koufonisia είναι ένας ακόμα λόγος να πας στο νησί

Τα Κουφονήσια είναι πάντα μια καλή ιδέα. Το Olvos Koufonisia συνδυάζει στο όνομα και τη φιλοσοφία του δυο προορισμούς που αν τους συνδυάσεις, εγγυημένα προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία διακοπών. Νοερά, είμαι ακόμα εκεί!