TIPS

Το μυστικό για τις πιο αφράτες ομελέτες που έχεις φτιάξει ποτέ

Unsplash

Ομελέτες, η λύση της τελευταίας στιγμής και η εύκολη επιλογή όταν πεινάς αλλά δεν θέλεις να περάσεις την ημέρα σου στην κουζίνα για να φας μετά από ώρες αμέτρητες μία μπουκιά φαΐ. Ομελέτα λοιπόν έχει το μενού και μάλιστα μέσα ρίχνεις τα υλικά της αρεσκείας σου.

Πιπεριές, μανιτάρια, λίγο τυρί τριμμένο και λίγο ζαμπόν που έχεις στο ψυγείο. Τη διαδικασία την ξέρεις αλλά αυτό που (μάλλον) δεν ξέρεις είναι πως υπάρχει ένα κόλπο που θα κάνει την ομελέτα σου ιδιαίτερα αφράτη.

Σύμφωνα με το blog TheKitchn, είναι πολύ εύκολο να πετύχεις το απόλυτο αποτέλεσμα μόνη σου στο σπίτι. Τι πρέπει να προσθέσεις στο μείγμα με τα αβγά, το τυρί και τα λαχανικά; Μία κουταλιά της σούπας ανθρακούχο νερό για κάθε δύο αβγά.

Οι φυσαλίδες θα δημιουργήσουν, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, θύλακες παγιδευμένου αέρα, οι οποίοι τελικώς θα σου χαρίσουν το αφράτο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάποιοι προσθέτουν γάλα αλλά με αυτόν τον τρόπο η γεύση αλλάζει. Προτίμησε ανθρακούχο νερό και δεν θα χάσεις.