TIPS

Το λάθος που κάνεις όταν καθαρίζεις το πάτωμα του σπιτιού σου

Unsplash

Ειδικά αυτό το διάστημα που η πανδημία του κορονοϊού απειλεί την παγκόσμια υγεία, θέλουμε το σπίτι μας να είναι απόλυτα καθαρό. Ρούχα που πετάμε στο πάτωμα μετά από την μετακίνηση 6 και μάσκες μάς κάνουν να καθαρίζουμε πιο συχνά. Καθαρίζουμε όμως σωστά και σε βάθος το πάτωμα του σπιτιού μας; Ανεξάρτητα από το είδος του πατώματος είναι πολύ πιθανό να καλύπτεται από βακτήρια και βρωμιά. Και στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει γιατί η σφουγγαρίστρα και η σκούπα που χρησιμοποιείς δεν κάνουν τη δουλειά σωστά. Φυσικά υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος.

Αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα θα δεις ότι το σκούπισμα με τον απλό, παραδοσιακό τρόπο στην πραγματικότητα σηκώνει μεγάλο μέρος της σκόνης και της βρωμιάς στον αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή όλα αυτά που σηκώνονται στον αέρα να «κάθονται» και πάλι στο πάτωμα του σπιτιού. Από την άλλη ούτε το σφουγγάρισμα μπορεί να είναι όσο αποτελεσματικό θες.

Όταν σφουγγαρίζεις μία βρώμικη επιφάνεια για να έχεις το αποτέλεσμα που θες 100% τότε θα πρέπει σε κάθε βούτηγμα της σφουγγαρίστρας στον κουβά να αλλάζεις το νερό. Διαφορετικά όσο και να ξεπλένεις την σφουγγαρίστρα, στην πραγματικότητα αυτό που κάνεις είναι να «αδειάζεις» τα βακτήρια που προσπαθείς να ξεφορτωθείς στον κουβά. Και μετά πάλι στο πάτωμα.

Ο αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσεις το πάτωμα του σπιτιού σου

Για κάθε φορά λοιπόν που θες να κάνεις έναν βαθύ καθαρισμό στο σπίτι σου (στη γενική δηλαδή) φρόντισε να επενδύσεις σε μία επίπεδη σφουγγαρίστρα με κάλυμμα μικροϊνών. Αυτή η σφουγγαρίστρα σε αντίθεση με την κλασική, βγάζει λιγότερη υγρασία άρα δεν αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Επίσης, όσον αφορά στο σκούπισμα ακόμα κι αν στο σπίτι σου δεν έχεις στρώσει χαλιά ακολούθησε αυτό το tip. Φρόντισε να αντικαταστήσεις την απλή σκούπα με ηλεκτρική. Έτσι η σκόνη και η βρωμιά δεν θα βρίσκεται στον αέρα. Αλλά στη σακούλα της σκούπας σου.