ΜΟΥΣΙΚΗ

Το Ladylike.gr πάει θέατρο: Ζιζέλ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Παραστάσεις για όλα τα γούστα. Η Χαρά Κιούση πήγε, είδε και προτείνει.

Grigorovich Ballet Theatre of Russia, Ζιζέλ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Με την Ζιζέλ, το διάσημο Grigorovich Ballet συμπλήρωσε τις εμφανίσεις του στο Ηρώδειο, παρουσία πολυπληθούς κοινού σε μια ξεχωριστή βραδιά.

Η Ζιζέλ είναι μια νεαρή χωριατοπούλα που ερωτεύεται τον αριστοκράτη Άλμπρεχτ, δίχως να γνωρίζει την κοινωνική του θέση. Ο αρραβώνας του με μια νέα της τάξης του, την οδηγεί στην απόγνωση και στην αυτοχειρία με το σπαθί του αγαπημένου της. Εκείνος ένα βράδυ καθώς έρχεται  στον τάφο  της να της ζητήσει συγχώρεση, παγιδεύεται  από το πνεύμα των προδομένων  στον έρωτα γυναικών. Με την βασίλισσά τους Μύρτα τον αναγκάζουν να χορέψει μέχρι θανάτου, τιμωρώντας τον για την διαγωγή του. Όμως η δύναμη της αγάπης της νεκρής Ζιζέλ, όχι μόνο τον συγχωρεί , αλλά και τον ελευθερώνει από τα μάγια, χαρίζοντάς του την ζωή.

Το λιμπρέτο των Βερνέιγ ντε Σεν Ζορζ και Θεόφιλου Γκοτιέ, ντυμένο την δημοφιλή μουσική του Αντόλφ Άνταμ διατηρεί ως σήμερα την δύναμή του, αναδεικνύοντας το βαθύ ρομαντικό συναίσθημα μια άλλης εποχής. Η ονειρική απόδοση του μπαλέτου από τους χορευτές, ανέδειξε την κλασσική του ομορφιά και αξία. Η Άννα Νικουλίνα – Ζιζέλ αέρινη κι’ αιθέρια αντανακλούσε την γενναιοδωρία της  άδολης αγάπης με τρυφερότητα κι’ εσωτερική δραματικότητα. Στον ρόλο του Άλμπρεχτ, ο Ρούσλαν Σκβορτσόβ, ανταποκρίθηκε δυναμικά στις υψηλές τεχνικές απαιτήσεις της χορογραφίας.

Το σκηνικό ενός μεσαιωνικού χωριού στον Ρήνο και τα πλούσια καλαίσθητα κοστούμια, αναζήτησαν το ύφος και την αισθητική της εποχής.

Ο εξαιρετικός συντονισμός των χορευτών με τις πλαστικές κινήσεις, οι επιδόσεις της ορχήστρας, ο έντονος λυρισμός κι’ η ευχάριστη βραδιά με την γαλήνια ατμόσφαιρα, εγγυήθηκαν ένα ονειρικό αποτέλεσμα.

Συντελεστές

Παραγωγή – Χορογραφία: Γιούρι Γκριγκορόβιτς

Σκηνικά – Κοστούμια: Σιμόν Βιρσαλάτζε