ΣΕΙΡΕΣ

«Το Κορίτσι με το Τατουάζ»: Ο χαρακτήρας της θρυλικής Lisbeth Salander γίνεται σειρά

Ετοιμάζεται ένα εξαιρετικό spin-off με έναν χαρακτήρα που σου έχει μείνει σίγουρα ανεξίτηλος. Το Κορίτσι με το Τατουάζ» σε σουηδική και αμερικάνικη εκδοχή βασίστηκε στο βιβλίο του Stieg Larsson. Η σειρά που έρχεται από την πλατφόρμα Amazon δεν θα είναι συνέχεια αυτού που έχουμε δει.

Μία καινούρια ιστορία

Η σειρά θα έχει ως κεντρικό πρόσωπο τη Lisbeth Salander αλλά θα τοποθετείται στο σήμερα. Νέα τοποθεσία, νέοι χαρακτήρες αλλά και φρέσκια πλοκή. Η βασική απορία όλων μας είναι το πρόσωπο που θα υποδυθεί τη Lisbeth. Θα είναι η Rooney Mara της ταινίας που όλοι θυμόμαστε από το 2011, η Claire Foy (The Girl in the Spider’s Web) ή η Noomi Rapace, που υποδύθηκε την ηρωίδα στην original σουηδική τριλογία;

Σε περίπτωση που δεν έχεις δει κάποια από τις ταινίες, σου υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ με εγκλήματα, με κεντρικό θέμα την αναζήτηση μίας γυναίκας που είχε εξαφανιστεί 40 χρόνια πριν. Η Lisbeth, που είναι χάκερ, συνεργάζεται με τον δημοσιογράφο Mikael Blomkvist για τη λύση του μυστηρίου. Αυτά συμβαίνουν στο πρώτο μυθιστόρημα και ταινία («Το Κορίτσι με το Τατουάζ») που είδαμε σε σουηδική και αμερικάνικη εκδοχή.

Τα best seller βιβλία

Τα πρώτα τρία βιβλία ολοκληρώθηκαν από τον Stieg Larsson λίγο πριν τον θάνατό του. “The Girl with the Dragon Tattoo” (2005),“The Girl Who Played With the Fire” (2006) και “The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest (2007). O David Lagercrantz ανέλαβε τα επόμενα τρία με τους τίτλους “The Girl in the Spider’s Web” (2015), “The Girl Who Takes an Eye for an Eye” (2017) και “The Girl Who Lived Twice” (2019).

Η παραγωγή της σειράς «Το Κορίτσι με το Τατουάζ»

Οι μόνες πληροφορίες που έχουμε προς το παρόν, είναι ότι η σειρά θα έχει τον τίτλο “Το Κορίτσι με το Τατουάζ” και θα τη δούμε στην Amazon, η οποία θα είναι συμπαραγωγός με τη Sony Pictures TV και τη Left Bank Pictures. Άρα υποθέτουμε ότι δεν θα δούμε τη Lisbeth στη σουηδική εκδοχή της. Αν και ποτέ δεν ξέρεις. Θα θέλαμε να δούμε τη Rooney MNara στον ίδιο ρόλο, αν και είναι έγκυος. Το πιθανότερο όμως είναι ότι θα δούμε ένα φρέσκο πρόσωπο, εφόσον πρόκειται για μία διαφορετική ιστορία, προσαρμοσμένη στο σήμερα.