TIPS

Το κόλπο για να χωρίσεις το ασπράδι από τον κρόκο. Χρειάζεσαι μόνο ένα μπουκαλάκι νερό

123rf

Αυγό. Σύμβολο γονιμότητας για την ανθρωπότητα (και τα πτηνά δηλαδή) από καταβολής κόσμου). Η ύπαρξή του στην μαγειρική και πολύ περισσότερο στην ζαχαροπλαστική υπήρξε καταλυτική για την παρασκευή των περισσότερων λιχουδιών που υπάρχουν σήμερα εκεί έξω, περιμένοντας απλά να απλώσουμε το χέρι και να τις αρπάξουμε. Βελούδινες κρέμες ζαχαροπλαστικής, αφράτα κέικ και τραγανές μαρέγκες, είναι μόνο μερικές από τις παρασκευές που προσθέτουν υπόσταση, γεύση και φινέτσα σε δεκάδες γλυκά.

Πριν όμως φτάσεις ένα βήμα πριν δηλώσεις συμμετοχή στο “Bake Off” καλό θα ήταν να μπορείς με σιγουριά να χωρίσουμε το ασπράδι από τον κρόκο. Μην με κοιτάς με αυτό το ύφος. Για άλλες αυτό είναι παιχνιδάκι και για άλλες… μια μικρή δοκιμασία που παίζει με τα νεύρα τους.

Κι έπειτα, ακόμη και μπορείς να τραμπαλίσεις με επιτυχία τον κρόκο από την μία κοιλότητα τσοφλιού στην άλλη, όπως έκανε η μαμά, μέχρι το ασπράδι να πέσει στο μπολ, ποιός σου απαγορεύει να δοκιμάσεις μια άλλη, fun και πιθανότατα πιο εύκολη τεχνική; Ένα tip, για το οποίο, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι νερού.

Τα λόγια είναι περιττά… δες το βίντεο:

Εκείνο που πρέπει να προσέξεις

Όσο εύκολο φαίνεται, τόσο περίπλοκο μπορεί να γίνει να δεν προσέξεις μια δυο λεπτομέρειες.

Πρώτον – Σπάσε τα αυγά απαλά και άνοιξε το περιεχόμενό τους από μικρό ύψος πάνω από το πιάτο. Δεν είναι ανάγκη να τεστάρεις την αντοχή της μεμβράνης που περιβάλλει τον κρόκο. Αν επιχειρήσεις ελεύθερη πτώση, ίσως καταλήξεις με ομελέτα πριν καν πιάσεις στα χέρια στου το μπουκάλι.

Δεύτερον – Πίεσε ελαφρά το μπουκάλι, ώστε να επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα με ευκολία. Ακουμπώντας το στόμιο στον κρόκο και καθώς ο αέρας θα έρθει να πληρώσει το κενό που δημιούργησε με την πίεση, θα τραβήξει τον κρόκο μέσα στο μπουκάλι.

Be gentle my friend. Απαλά και ήρεμα και θα γίνει το νέο σου παιχνίδι.

 

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!