ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Το κόλπο για να εξοικονομήσεις χώρο στην κουζίνα είναι η απόλυτη τάση στη διακόσμηση

123RF

Δεν είναι όλες οι κουζίνες όπως αυτές που χαζεύουμε στα περιοδικά. Είναι το ευκταίο αλλά δεν είναι το σύνηθες, ας μιλήσουμε υπό συνθήκες πραγματικότητας. Και τι έγινε που στην κουζίνα χρειάζεται να κάνεις τρία βήματα για να φτάσεις από τη μία άκρη στην άλλη; Το ζητούμενο είναι να οργανώσεις με τέτοιο τρόπο το χώρο ώστε να είναι πρακτικός αλλά και όμορφος. Η διακόσμηση βοηθά πολύ και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα με μία πιο μαζεμένη μορφή τους, εξίσου λειτουργική.

Αντί να έχεις ένα τετράγωνο ή στρογγυλό τραπέζι με 2 ή 4 καρέκλες που γεμίζουν το χώρο και τον κλείνουν μπορείς να βάλεις ένα πάγκο και σκαμπό. Ακόμα κι αν ο πάγκος είναι δύσκολο να μπει γιατί θα χρειαστεί μία μίνι ανακαίνιση, άρα και περισσότερα έξοδα, τα σκαμπό είναι η εύκολη λύση. Στην αγορά θα βρεις μία πληθώρα επιλογών ανάλογα με το στιλ του σπιτιού αλλά και το μπάτζετ σου.

#1

Δε θέλεις ή δε χωράει ο πάγκος; Μπορείς να τοποθετήσεις στον τοίχο ένα τραπεζάκι που ανοιγοκλείνει ώστε να εξασφαλίσεις το μέγιστο χώρο.

#2

Ο πάγκος μπορεί να είναι απλά ένα κομμάτι της ήδη υπάρχουσας κουζίνας και το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις δύο σκαμπό.

#3

Α η κουζίνα σου είναι ενιαία με το καθιστικό, τα διαχωριστικά μπορούν να παίξουν το ρόλο πάγκου. Μήπως να ξανακοιτάξεις πιο προσεκτικά το χώρο σου;

#4

Τα σκαμπό είναι έπιπλα που μετακινούνται εύκολα για αυτό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

#5

Αν υπάρχει ήδη ένας πάγκος στην κουζίνα αλλά θεωρείς πως είναι μικρός και για να τρώτε και για να τον χρησιμοποιείς για την προετοιμασία του φαγητού, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τον προεκτείνεις.

#6

Τα σκαμπό δίνουν στιλ, απελευθερώνουν το χώρο και δίνουν την αίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου. Παίξε με τα υλικά.

#7

Ποιος είπε πως τα σκαμπό δεν είναι βολικά; Όσο πιο μεγάλη η επιφάνεια τόσο πιο άνετα κάθεσαι. Η προσθήκη μαξιλαριών είναι πάντα μέσα στις επιλογές σου.

#8

Τα μεταλλικά σκαμπό δίνουν στο χώρο πιο βιομηχανικές πινελιές και ταιριάζουν άψογα με τα ξύλο αλλά και το μάρμαρο.