ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το κανάλι που απέρριψε τις «Άγριες Μέλισσες» και κατέληξαν στον ΑΝΤ1

Κανονικά στη γιορτή της Αγίας Παρασκευής ο Θοδωρής Κυριακού θα πρέπει να ανάψει κάποια λαμπάδα. Κι αυτό γιατί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, κοινώς στο κανάλι ΕΡΤ, κάποια στιγμή κάποιος απέρριψε τις «Άγριες Μέλισσες». Δηλαδή, το πρόγραμμα που έμελλε να γίνει το πιο επιτυχημένο του ΑΝΤ1 για τη σεζόν 2019 – 2020. Προτρέχω, θα μου πεις, η σεζόν δεν έχει κλείσει ακόμα. Αλλά οι «Άγριες Μέλισσες» έχουν δείξει ήδη τη δυναμική τους.

Την αποκάλυψη για το κανάλι που απέρριψε την πιο επιτυχημένη ελληνική σειρά των τελευταίων ετών (και πάλι δεν το λέω εγώ, οι πίνακες τηλεθέασης το λένε), έκανε στο Πρωινό η Αφροδίτη Γραμμέλη, προλογίζοντας video για τις «Άγριες Μέλισσες».

«Το ξέρετε ότι τις Άγριες Μέλισσες τις είχε απορρίψει η ΕΡΤ; Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται, το έμαθα χθες. Οι Άγριες Μέλισσες είχαν προταθεί στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ. Είχε γίνει μια βολιδοσκόπηση, δεν είχε φτάσει μέχρι το ΔΣ, για να είμαι ακριβής. Και τις είχαν απορρίψει», ανέφερε η δημοσιογράφος του πάνελ της εκπομπής του ΑΝΤ1.

Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ, όπως φαίνεται, δεν εντυπωσιάστηκαν από το σενάριο που υπογράφει η Μελίνα Τσαμπάνη για τη σειρά εποχής. Ο ΑΝΤ1 από την άλλη και εντυπωσιάστηκε και αποφάσισε να βγάλει στον «αέρα» το project. Και βγήκε κερδισμένος.

Ενδεικτικά θα σου αναφέρω εδώ τα ποσοστά τηλεθέασης που κατέγραψε η σειρά την περασμένη εβδομάδα, έχοντας απέναντί της επιτυχημένα προγράμματα όπως το MasterChef του Star. Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η σειρά κυριάρχησε στην Prime Time σημειώνοντας τηλεθέαση 30,7% (γενικό σύνολο). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες. Οι «Άγριες Μέλισσες» έκαναν τηλεθέαση 35,2% την Τρίτη 25, 33,2% την Τετάρτη 26 και 31,3% την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου. Αντίστοιχα τα ποσοστά της ΕΡΤ στην ίδια ζώνη κυμάνθηκαν από 2,4% μέχρι και 3,1% τις ίδιες μέρες. Αποφάσεις είναι αυτές, και το κανάλι που απέρριψε τις «Άγριες Μέλισσες», πήρε τη δική του, θα πεις.

Οι εξελίξεις στις «Άγριες Μέλισσες»

Στο ίδιο video στο Πρωινό μετά την αποκάλυψη της είδησης από την Αφροδίτη Γραμμέλη, προβλήθηκαν αποσπάσματα από το σημερινό επεισόδιο της σειράς. Στο αποψινό επεισόδιο, η Μυρσίνη προτείνει στην Ασημίνα να κρατήσει το μωρό της Δρόσως και να το παρουσιάσει ως δικό της. «Αυτό το παιδί είναι του Νικηφόρου, γιατί όχι και δικό σου;», λέει η Μυρσίνη. Στη συνέχεια εξηγεί στην Ασημίνα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να δεχτεί την πρότασή της.  Το απόσπασμα που προβλήθηκε στο Πρωινό δείχνει την Κατερίνα Διδασκάλου και την Έλλη Τρίγγου να συνομιλούν προσφέροντάς μας δύο ακόμα πολύ καλές ερμηνείες. Το τελευταίο άλλωστε αυτό συστατικό είναι που ξεχώρισε τις «Άγριες Μέλισσες» από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Σε περίπτωση που δεν το παρακολουθείς εγώ οφείλω να σου πω ότι η Μυρσίνη είναι μητέρα του Νικηφόρου. Ο Νικηφόρος είναι σύζυγος της Ασημίνας αλλά έχει αφήσει έγκυο την μικρή της αδερφή, τη Δρόσω. Τώρα κάτι μάλλον κατάλαβες για το σημαντικότερο σημείο της σειράς αυτή την περίοδο.

Στο επεισόδιο της Τετάρτης 4 Μαρτίου θα δούμε επίσης να συμβαίνουν τα εξής στο Διαφάνι: η Παγώνα, πικραμένη από την συμπεριφορά της Ουρανίας, της μιλά άσχημα και της δηλώνει πως δεν θέλει πια να έχουν καμία σχέση. Η Ελένη, ανήσυχη για το σημάδι της Δρόσως, επισκέπτεται τη Δέσπω και βρίσκεται μπροστά σε μια αναπάντεχη αποκάλυψη. Την ίδια στιγμή, ο Μελέτης αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον Κλεομένη. Η Ασημίνα βρίσκει τη Δρόσω, απαιτώντας να μάθει λεπτομέρειες για την προδοσία της. Μια συνάντηση που θα αφήσει βαθιά χαραγμένες πληγές στη ψυχή των δυο αδελφών.