KATY PERRY

Katy Perry: Από τραγουδίστρια της gospel σε μια από τις μεγαλύτερες pop star του πλανήτη

H Katheryn Elizabeth Hudson πριν από 30 χρόνια είδε το φως του κόσμου. Έναν κόσμο ο οποίος λίγα χρόνια μετά θα υποκλινόταν στα πόδια της, με το όνομα Katy Perry.

Η Σκορπίνα Katy γεννήθηκε στην Santa Barbara της Καλιφόρνια. Ένας τόπος που λατρεύει όσο κανέναν άλλο και εκεί θα ήθελε να σκορπιστούν οι στάχτες της. Μαζί με πυροτεχνήματα.

Το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε η Katy Perry δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα. Μεγάλωσε σε ένα αυστηρό περιβάλλον με τους θρησκευτικούς κανόνες να ορίζουν τη ζωή της. “Δεν έζησα παιδικά χρόνια”, είπε πει σε συνέντευξή της στο Vanity Fair η Katy. Η μητέρα της, άλλωστε, δεν της είχε διαβάσει κανένα βιβλίο πέρα από τη Βίβλο. Όσο για τη μουσική οι πάστορες γονείς της φρόντιζαν να τη στέλνουν σε τοπικά εστιατόρια και σε εκκλησίες για να τραγουδάει. Μέχρι που στα αυτιά της ήχησε κάτι άλλο που την ιντρίγκαρε. Η φωνή του Freddie Mercury.

Μέχρι τότε δεν είχε δει ποτέ MTV. Τι ειρωνεία αν σκεφτείς ότι αρκετά χρόνια μετά, θα έπαιζαν ασταμάτητα τα videoclip της στo MTV

Μόλις μπήκε στα 15, η Katy φεύγει από την Santa Barbara για να ζήσει και να δουλέψει στο Nashville. Εκεί το 2001 ως Kate Hudson κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με εκκλησιαστική μουσική (gospel) η οποία δεν κάνει επιτυχία.

 

Αλλά δεν τα παράτησε. Δύο χρόνια μετά γνωρίζει τον Glen Ballard ο οποίος γίνεται ο μέντοράς της. Οι δυο τους ετοίμασαν ένα ολόκληρο άλμπουμ το οποίο στη συνέχεια απορρίφθηκε από την δισκογραφική της εταιρία.

 

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία

Το 2007 οι δρόμοι της Katy Perry (πλέον) και της Capitol Records συναντιούνται. Η Katy μέσα από τον λογαριασμό της στο Myspace προσφέρει για δωρεάν κατέβασμα το τραγούδι “Ur So Gay” και ο κόσμος συζητά το όνομά της. Το μεγάλο “μπαμ” έγινε το 2008 με το τραγούδι “I Kissed a Girl” με την Katy Perry να γίνεται παγκοσμίως γνωστή. Το  “I Kissed a Girl” έπαιξε και σε ένα επεισόδιο της σειράς “Gossip Girl” ενώ έφτασε στη δεύτερη θέση του Billboard Hot 100.

 

Όλος ο πλανήτης γνώριζε πλέον την μελαχρινή τραγουδίστρια με το κοριτσίστικο ντύσιμο και “έφυγε” για την περιοδεία Vans Warped Tour.

Παράλληλα, στη ζωή της ήταν ο Travis McCoy με τον οποίο αρραβωνιάστηκε το 2008 και το 2009, μετά από ένα διάλειμμα, χώρισαν οριστικά. Τότε μπήκε στη ζωη της, ο άνδρας “σίφουνας” Russell Brand τον οποίο παντρεύτηκε τον Οκτώβριο του 2010 στην Ινδία.

Μπορεί να μεγάλωσε σε ένα αυστηρά χριστιανικό περιβάλλον αυτό, όμως, δεν την εμπόδισε να ερωτευτεί τον ηθοποιό ο οποίος πιστεύει στον Ινδουισμό. “Ο Russell είναι ινδουιστής αλλά εγώ δεν εμπλέκομαι. Κάθε πρωί και απόγευμα κάνει διαλογισμό και κάνω και εγώ κάποιες φορές γιατί με βοηθά στο να βρίσκω το κέντρο μου. Τον αφήνω να είναι ο εαυτός μου και το ίδιο κάνει σε εμένα”, είχε δηλώσει η Katy όταν ήταν παντρεμένη μαζί του.

Ήταν πολύ ερωτευμένη με το Russell. Το έβλεπες εκείνη την περίοδο στα μάτια της

Παράλληλα, το άλμπουμ της “Teenage Dream” την έκανε μια από τις πιο γνωστές ποπ σταρ του πλανήτη. Τα πεντε single που βγήκαν από το άλμπουμ, “California Gurls”, “Teenage Dream”, “Firework”, “E.T.” και “Last Friday Night (T.G.I.F.)” βρέθηκαν στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100. Αυτό το ρεκόρ το κατείχε μόνο ο Michael Jackson.

 

Επίσης, ακολούθησε το παράδειγμα των mainstream celebrities (βλέπε Kim Kardashian) και κυκλοφόρησε ο δικό της άρωμα με την ονομασία “Purr”. Όλα έδειχναν να πηγαίνουν τέλεια για την Katy. Προσωπική ζωή και δουλειά σε απόλυτα επιτυχημένη αρμονία.

Η πιο δύσκολη στιγμή

Το 2011, μετά από μόλις 14 μήνες γάμου, o Russell Brand υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Ήταν 30 Δεκεμβρίου και η Katy Perry ήταν στα μέσα της περιοδείας της. Για την απόφασή του, ο ηθοποιός την ενημέρωσε μέσω ενός γραπτού μηνύματος και έκτοτε δεν ξαναμίλησαν. Η Katy πέρασε πολύ δύσκολα εκείνη την περίοδο. Οι paparazzi την κυνηγούσαν συνεχώς και εκείνη ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Ωστόσο, ως σωστή Lady απέφυγε να μιλήσει τότε για το δύσκολο διαζύγιό της.

 

Το 2012 ήταν μια μεταβατική χρονιά για εκείνη. Αφού κέρδισε αρκετά βραβεία τόσο για την δισκογραφική της δουλειά όσο και για την tour της η οποία προβλήθηκε αργότερα στους κινηματογράφους σε 3D, η Katy αφοσιώθηκε στην παραγωγή του επόμενου άλμπουμ της με τίτλο “Prism”. Σε αυτήν τη δουλειά, η Katy θέλησε να πετάξει το κοριτσίστικο με sexy πινελιές look και να αναδείξει την πιο σκοτεινή πλευρά της. Το έκανε.

 

Η Katy έδειξε την πιο ώριμη πλευρά της με το single “Unconditionally” ενώ το “Roar” και το “Dark Horse” απέδειξαν ότι η Katy Perry έχει να δώσει πολλά στην pop σκηνή.

 

Τα μαλλιά της, είναι πλέον μαύρα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που έπαιξε με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και το ξανθό. Στην προσωπική της ζωή και μετά τον χωρισμό της από τον Brand είχε μια on-off σχέση με τον κιθαρίστα Robert Ackroyd και αμέσως μετά μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 με τον John Mayer.

H Katy Perry δεν χρειάζεται τον πρίγκιπα για να έχει ένα όμορφο τέλος. Φοράει την περούκα της, τα εκκεντρικά της κοστούμια και βγαίνει στη σκηνή. Γιατί στα 30 της χρόνια κάνει αυτό που λατρεύει με μεγάλη επιτυχία.

Διάβασε για άλλες ladies στο Ladylike

Μελίνα Μερκούρη: Η τελευταία Ελληνίδα θεά

Νicole Dosso: Η γυναίκα πίσω από την ανέγερση του Πύργου της Ελευθερίας

Amal Alamuddin: Η δικηγόρος που κέρδισε τον αιώνιο εργένη