ΣΠΙΤΙ

Το υπέροχο διαμέρισμα του Βασίλη Ζούλια με θέα στον Εθνικό Κήπο. Θα ζήλευε και η πριγκίπισσα Σίσσυ

NDP Photo Agency

Θα δανειστώ μία ατάκα από διαφήμιση γάλακτος για να μπορέσω να αποδώσω με μεγαλύτερη σαφήνεια όσα θέλω να πω. Σπίτι υπάρχουν πολλά, σαν του Βασίλη Ζούλια όμως ένα. Η καραντίνα είναι η αφορμή για να δούμε φωτογραφίες από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του διαμερίσματος του σχεδιαστή.

Ο Βασίλης Ζούλιας ήταν από τους πρώτους που δημοσίευσε βίντεο στο προφίλ του στο Instagram και καλούσε τον κόσμο να μείνει σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Εμείς μένουμε σπίτι, εσείς μένετε σπίτι, ο Βασίλης Ζούλιας μένει σπίτι και μας δείχνει γωνιές του.

Για τσάι και συμπάθεια δεν έχω πάει (αν με καλέσετε, όταν όλα τελειώσουν, φυσικά και θα έρθω) αλλά από τις φωτογραφίες και μόνο καταλαβαίνεις το γούστο, την αισθητική και την αγάπη στις vintage λεπτομέρειες.

Στην εκπομπή ”Happy Day” είχε δηλώσει: «Αυτό το σπίτι είναι του 1963. Μου αρέσουν τα παλιά κτίρια διότι είχαν άλλη αισθητική. Το βρήκα εντελώς ερειπωμένο και το ανακαίνισα. Είμαι γείτονας με την Ντόρα Μπακογιάννη. Είχε δει αυτό το σπίτι για να το πάρει, αλλά είπε ”πώς θα το φτιάξω αυτό το σπίτι” κι έτσι το βρήκα εγώ μετά.

Οι καρέκλες της τραπεζαρίας μου κόστισαν 60 ευρώ οι 8. Τις πήρα από παζάρι. Το ένα τραπέζι της βεράντας το πήρα από το παζάρι και το άλλο το βρήκα στα σκουπίδια».

Vintage και ρομαντικό σκηνικό με προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια, έργα τέχνης που προορίζονταν για το ατελιέ του και «διαμαντάκια» από τα ταξίδια του.

60s και 70s αισθητική στα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού με τους πίνακες και τα κάδρα να έχουν ρόλο πρωταγωνιστικό. Όσο για τη βεράντα με θέα στον Εθνικό Κήπο, δεν θα πω λέξη. Θα δεις και θα απολαύσεις μόνη σου.

Να βγούμε λίγο στη βεράντα

Να περάσουμε στο σαλόνι

Λίγα details

Μία γρήγορη βόλτα στο υπνοδωμάτιο

Να ρίξουμε και λίγο νερό στο πρόσωπο να συνέλθουμε