ΥΓΕΙΑ

Το δώρο που κανείς δεν θα σκεφτεί να το αλλάξει

Pexels

Εκείνο το άγχος που σε πιάνει όταν σκέφτεσαι τι δώρο να πάρεις σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, το ακούς – νιώθεις κάπως γνώριμο; Το Bloode, μαζί με τα καταστήματα Public βρήκαν τον τρόπο και χάρισαν στους καταναλωτές την ευκαιρία να ξεφορτωθούν αυτό το άγχος, δίνοντάς τους το δώρο που κανείς ποτέ δεν θα θελήσει να αλλάξει: μία κάρτα αιμοδοσίας.

Αυτές οι κάρτες ΜΗ Αλλαγής ήταν μια ευγενική υπενθύμιση για να κάνουμε όλοι το μοναδικό δώρο που κανείς δεν θα αλλάξει, το αίμα. Πάνω από 10.000 κάρτες ΜΗ Αλλαγής μοιράστηκαν από τα καταστήματα Public στο Golden Hall και στο Σύνταγμα, μαζί με τα χριστουγεννιάτικα δώρα και λειτούργησαν ως μία μικρή αφύπνιση για αιμοδοσία. Η ενέργεια αυτή, συνδυαστικά με την Χριστουγεννιάτικη καμπάνια του Bloode, οδήγησε σε αύξηση των επισκέψεων στη σελίδα αιμοδοσίας του Bloode κατά 11% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και σε 1445 νέους αιμοδότες.

Η συνεργασία του Bloode με τα Public ήρθε σε μία στιγμή κρίσιμη για την αιμοδοσία, καθώς η προσέλευση των αιμοδοτών, λόγω των γιορτών αλλά και της πανδημίας, έχει μειωθεί δραματικά. Η συνεργασία αυτή συμπληρώνει τη δράση αιμοδοσίας του Ομίλου Ολυμπία και των εργαζομένων των Public, που τον Οκτώβριο έδωσαν αίμα για την υποστήριξη των αναγκών της χώρας, μαζί με το Bloode.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις και εσύ;

• Επικοινώνησε με το Βloode για να βρεις πού, πότε και πώς μπορείς να δώσεις αίμα.
• Υποστήριξε την επόμενη αιμοδοσία, κάνοντας μία μικρή, αλλά πολύ σημαντική δωρεά εδώ.

«Είναι τιμή και χαρά μας που το Public είναι συνοδοιπόρος στην προσπάθειά μας να μεταφέρουμε ένα τόσο σημαντικό μήνυμα: την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η χαρά μας είναι διπλή από τη στιγμή που η συνεργασία δεν μένει στη θεωρία, αλλά μετουσιώνεται και στην πράξη αιμοδοσίας από τους ίδιους τους εργαζομένους της εταιρείας», δήλωσε η Ναταλία Κρίτσαλη, συν-ιδρύτρια του Bloode.

Λίγα λόγια για το Bloode

Το Bloode είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2015 και σκοπεύει στην αύξηση των αιμοδοτών και στην καλλιέργεια του εθελοντισμού στην Ελλάδα. Στην ψηφιακή πλατφόρμα bloode.org μπορεί κάθε πολίτης να απευθύνει έκκληση για αίμα καθώς και να βρει όλες τις πληροφορίες για την αιμοδοσία.

Μέχρι σήμερα έχουμε διοργανώσει 127 εθελοντικές αιμοδοσίες στις οποίες έχουν δώσει αίμα 4069 αιμοδότες. Στην πλατφόρμα εκκλήσεων έχουμε λάβει συνολικά 376 εκκλήσεις για αίμα και αιμοπετάλια στις οποίες έχουν ανταποκριθεί 1498 εθελοντές αιμοδότες.