LIFE

Το αντρικό δεν είναι το μοναδικό πορτοφόλι στο ζευγάρι

Δεν ξέρω αν τα μάθατε, αλλά είμαστε στον 21ο αιώνα, οι γυναίκες βγαίνουν από τα σπίτια τους, ψηφίζουν, συμμετέχουν στα κοινά και δουλεύουν. Επ' αμοιβή. Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι τόσο ριζοσπαστικό και τεράστιο (!) που ορισμένες φορές δε χωράει στο μυαλό των αρσενικών, αλλά ακόμα χειρότερα ούτε στο "μυαλό" ορισμένων γυναικών.

Καλώς ή κακώς στο κεφάλι όλων μας είναι κάπου βαθιά ριζωμένη η ιδέα ότι ο σωστός ο άντρας πρέπει να έχει το πορτοφόλι, αλλά και τη διάθεση να το ανοίγει και να πληρώνει. Δε λέω, η τσιγκουνιά και η μιζέρια είναι λόγος και αιτία χωρισμού, αλλά είναι παράλληλα και δικαιολογία να σε “ζει” ο γκόμενός σου;

Ορισμένες συμπεριφορές έχουν να κάνουν με τις αρχές με τις οποίες σε έχουν γαλουχήσει στο σπίτι σου, άλλες με προσωπικές επιλογές, φιλικό περιβάλλον και ορισμένες με το πώς έχεις την έννοια της αξιοπρέπειας στο κεφάλι σου. Το συγκεκριμένο θέμα λοιπόν έχει τις ρίζες του σε όλα τα προαναφερθέντα πεδία και συνεπώς πρόκειται για ένα τεράστιο μπέρδεμα.

Αρχικά ας λυθεί πλέον το ζήτημα “πρώτο ραντεβού”. Εκεί συναντά κανείς τις γυναίκες που προτίθενται να πληρώσουν (μισά – μισά) και όντως θα το κάνουν αν τους επιτρέψει ο άντρας, αλλά υπάρχουν κι εκείνες οι άλλες που είναι ικανές να ψάχνουν δήθεν μισή ώρα το πορτοφολάκι με τα ψιλά στον τεράστιο φάκελο που κρατούν προκειμένου να “αναγκαστεί” ο άλλος να πληρώσει μόνος του το λογαριασμό. Και ερωτώ:womanΡητορικό, διότι θα απαντήσω αμέσως: Όχι δεν έχει κανένα νόημα. Δεδομένου ότι θα μας άρεσε, θα ήταν ευγενική κίνηση και θα σημείωνε ένα έξτρα συν (+) στη λίστα του μυαλού μας, δεν πρέπει να θεωρούμε απαραίτητο το να πληρώσει ο άντρας, ούτε καν στο πρώτο ραντεβού. Σίγουρα θες να το κάνει (μην είναι και “γερολαδάς”), αλλά αν δεν προσφερθεί, ίσως έχει κάποιο λόγο. Ίσως κάτι του έτυχε, ένα ρακούν μπορεί να μπήκε στο αμάξι του και να άρπαξε το πορτοφόλι του. Άνθρωποι είμαστε τέλος πάντων.

 

Αν ανήκεις στη σύγχρονη γυναίκα που πρώτο της μέλημα δεν είναι να μάθει να φτιάχνει παπουτσάκια και να φέρνει παντόφλες, αλλά να είναι οικονομικά ανεξάρτητη, θα καταλάβεις την αγανάκτησή μου με τον άντρα τον πολλά βαρύ που αισθάνεται ενοχές, αν αφήσει τη γυναίκα να πληρώσει τα δικά της ή να κεράσει θεός φυλάξοι! Εννοείται ότι πάντα είναι θέμα το εισόδημα καθενός από τους δύο.

Αν ο άντρας είναι εκείνος με τον υψηλότερο μισθό, τότε σίγουρα θα χρειαστεί να πληρώσει κάποιες φορές, ή θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ακριβότερο δώρο. Αν όμως η γυναίκα βγάζει περισσότερα, ο άντρας ξάφνου ευνουχίζεται, πιέζεται, “θέλει να μείνει μόνος”.manΕπίσης, αγαπητά αγόρια, όταν έχετε βρει εκείνη τη γυναίκα θησαυρό που μπορεί και θέλει να αυτοσυντηρείται, μην προσπαθείτε να την πείσετε να αλλάξει συνήθειες. Μια μέρα θα βαρεθεί να σας λέει ότι θέλει κι εκείνη να πληρώσει και θα σας αδειάσει τις τσέπες όπως θα έκανε με ένα ταψί γαλακτομπούρεκο τις δύσκολες μέρες. Πολύ γρήγορα και χωρίς καν να το καταλάβετε. Το βράδυ, την ώρα που κοιμάστε.

 

Στην άλλη όχθη κι εμείς κορίτσια δεν πρέπει να γινόμαστε πολύ σκύλες. Στην τελική δε θα τα κάνεις κι όλα εσύ (μάνα, σύντροφος, γυναίκα, νοικοκυρά).womanΑς μην παρεξηγηθούν αυτά που λέω, εννοείται πως τα πάντα σ’ αυτή τη ζωή πληρώνονται. Mη θυμηθώ σκηνικά με υπέρτατο γύφτο που επειδή άνοιγε η μάνα μου την πόρτα στον delivery, πλήρωνε εκείνη τις πίτσες, αυτός τις χλαπάκιαζε και μετά δίχως ίχνος ντροπής δεν πλήρωνε ποτέ! Ή ας μην ανακαλέσω στη μνήμη μου τότε που ο ίδιος αγόρασε 3 μπύρες για να τις φέρει σπίτι μου, τις οποίες ήπιε κι όλας κι επειδή “είχε ξεμείνει”, γύρισε πίσω, ενώ είχε φύγει, για να μου ζητήσει τα πέντε ευρώ που του κόστισαν. Γελάει ο κόσμος και εννοείται πως δε μας αρέσουν τα άκρα.

Το θέμα είναι πως μόνο ο έρωτας δεν γνωρίζει αντίτιμο αγαπητή μου (τουλάχιστον όχι χρηματικό – εκτός αν απευθυνθείτε σε επαγγελματίες). Μπορεί μια άδεια τσέπη να φέρει μιζέρια και τσακωμούς, αλλά και μια πιο γεμάτη είναι ικανή να προκαλέσει την ίδια καταστροφή. Γι’ αυτό μπορείς να εφεύρεις διάφορα tricks ώστε να μοιράζεστε τα έξοδα χωρίς να είναι τόσο προφανές. Θέλει… τσαχπινιά, γι’ αυτό πιστεύω σ’ εσένα! Γίνε ο άντρας της ζωής σου και πες και στις φίλες σου ότι η αιτία της αλλαγής σου ήταν ένα κείμενο που διάβασες στον διαδικτυακό ναό του φεμινισμού, το Ladylike.gr!