ΜΟΥΣΙΚΗ

To “All I Want For Christmas” ψηφίστηκε ως το πιο ενοχλητικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Μετά το Brexit η Mariah Carey

Brent N. Clarke/Invision/AP, File)

Ξεκίνησε και επίσημα η εορταστική περίοδος και τα ραδιόφωνα (μαζί και η Mariah Carey), θα πάρουν φωτιά. Θα ακούς παντού χριστουγεννιάτικες μελωδίες και «Χριστούγεννα ήρθαν πάλι μα είσαι πάλι μακριά μου» (το δικό μου πιο ενοχλητικό). Παλιά κλασικά, επιτυχίες του ’90 αλλά και πιο πρόσφατα tunes που θα συνοδεύσουν κάθε εορταστικό δείπνο του Δεκεμβρίου.

Μήπως όμως σε έχουν κουράσει κάποια τραγουδάκια; Οι Άγγλοι πάντως έφτιαξαν μέχρι και λίστα. Kαι η Maria Carey είναι στην πρώτη θέση.

Μετά το βρετανικό δημοψήφισμα για το Brexit, οι Άγγλοι πήραν άλλη μία σημαντική απόφαση. Σε ένα poll που έγινε, κατέληξαν ότι το “All I Want for Christmas” της Mariah Carey είναι το πιο ενοχλητικό τραγούδι των Χριστουγέννων. Δεν ξέρουμε εάν η Αμερική συμφωνεί με αυτό το δημοψήφισμα, αλλά στη Μεγάλη Βρετανία έχουν μπουχτίσει.

H έρευνα που δίκασε την Mariah Carey

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρία κινητής Huawei και δημιουργήθηκε το top 10 με τα τραγούδια που έχουν κουράσει. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, το “Last Christmas” των Wham είναι στην 5η θέση, αλλά εντάξει είναι λογικό. O George Michael ήταν Άγγλος.

Και επανέρχομαι στη φίλη Mariah Carey, που θεωρώ ότι αδικήθηκε από τα κυκλώματα. Ή από τους millenials, που δεν έχουν ζήσει αυτό το τραγούδι από τη γέννησή του και το αντιμετωπίζουν σαν να ακούνε Τζένη Βάνου. Αυτή η λίστα έρχεται σε αντίθεση με τον Guardian, ο οποίος αποφάσισε ότι το “All I Want For Christmas” ενοχλεί από την 20η θέση.

Η λίστα

Στη δεύτερη θέση μπήκε το γνωστό “Do They Know It’s Christmas” από το μακρινό πια Bans Aid και τη συνεργασία πολλών καλλιτεχνών για φιλανθρωπικό σκοπό. Στην τρίτη θέση μπήκε το “I Wish it could be Christmas everyday” των Wizzard και παραδέχομαι ότι μια χαρά του αξίζει να είναι εκεί. Ακολουθεί το “Merry Christmas Everybody” των Slade και κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι, ναι, είναι μία εντελώς βρετανική λίστα.

Αναγνωρίζουμε το “Last Christmas” των Wham στην 5η θέση, ξαναμπερδευόμαστε με το “Fairytale of New York” των “The Pogues ft. Kirsty MacColl”. Ευτυχώς, η λίστα ολοκληρώνεται με τα κλασικά “Baby It’s Cold Outside”, “Santa Claus is Coming to Town”, “Santa Baby” και “Jingle Bells”. Τι σας έκανε ρε παιδιά η Mariah Carey; Τι σας έφταιξε μωρέ;