ΓΕΥΣΗ

Τι σχέση έχει η pop culture των 90’s με τα bao buns; Το Tyler’s είναι η απάντηση

Ο πρώτος κανόνας του Fight Club είναι ότι δεν μιλάς για το Fight Club. Παρόλο που το Tyler’s έχει πάρει το όνομά του από τον Tyler Durden, τον ήρωα της εμβληματικής ταινίας του David Fincher, ευτυχώς αυτός ο κανόνας δεν ισχύει γι’ αυτό. Πολύ απλά γιατί θα ήταν αδύνατον να τηρηθεί. Βλέπεις, στο Tyler’s η «επανάσταση» που σχεδίασε ο Tyler Durden και έφερε εις πέρας χάρη στα Spacemonkeys του, γίνεται μέσω της γεύσης. Μόλις γευτείς το μενού του θα καταλάβεις τι σημαίνει project mayhem στους γευστικούς σου κάλυκες.

Το Tyler’s είναι ένα κατάστημα εστίασης που έρχεται να «ντύσει» με funky διάθεση την ασιατική street food κουλτούρα των Bao Buns. Με έμπνευση από την pop culture των 90s και με όπλο του το υπέροχο εμπνευσμένο από την ασιατική κουζίνα μενού του, φιλοδοξεί και καταφέρνει από την πρώτη μπουκιά να μαγέψει τους foodies της πόλης. Έρχεται να παντρέψει την ανατολή με τη δύση στο μενού του και την κουλτούρα της αγαπημένης μας δεκαετίας με το σήμερα. Με αφετηρία το Παγκράτι και την οδό Αρχελάου το Tyler’s ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο, καθώς έχει στα σκαριά ήδη τα δύο νέα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας (με seated options), αλλά και στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Tyler's

Tyler’s σημαίνει γευστική επανάσταση

Εκτός από το όνομά του και τα spacemonkeys που είναι πανταχού παρόντα στον χώρο του Tyler’s, αυτό έχει αντλήσει έμπνευση κι από τα ιαπωνικά manga που σίγουρα επηρέασαν και τις πιο σκοτεινές και καταγγελτικές απέναντι στο σύστημα ταινίες των 90’s κι υπήρξαν το αντίστοιχο του Fight Club στην κουλτούρα της ανατολής. Το πάντρεμα ανατολής και δύσης εκτός από τις προφανείς αναφορές στις πηγές έμπενευσης του Tyler’s την αισθητική του χώρου, θα το βρεις και στο μενού του.

Tyler's Tyler's

Τα baos γαρίδα, πανσέτα, ή ακόμα και τραχανά συναντιούνται στο μενού του με burgers με μοσχαρίσιο κιμά αλλά και Korean Style κοτόπουλο, ενώ στα ορεκτικά του θα βρεις μεταξύ άλλων να συνυπάρχουν τα edamame με το mac and cheese. Κουλτούρες και κουζίνες που κατέκτησαν η μία την άλλη και μαζί σημάδεψαν όχι μόνο τα 90’s αλλά και το σήμερα. Επιπλέον στο μενού του Tyler’s θα βρεις ότι τα spacemonkeys του έχουν ετοιμάσει και vegan επιλογές γιατί το project mayhem της γεύσης είναι για όλους.

Tyler's Tyler's Tyler's

«Όλοι είμαστε ίδιοι μέσα μας», αλλά αυτά τα baos είναι πραγματικά ξεχωριστά

Σε περίπτωση που δεν θυμάσαι την υπαρξιακή θεωρία του Spacemonkey από το Fight Club, θα σου θυμίσω ότι σύμφωνα με τον αφηγητή ένα spacemonkey είναι ο άνθρωπος που κάνει απλά τη «δουλίτσα για την οποία έχει εκπαιδευτεί». Ένας υπάλληλος του corporate κόσμου, όπως και ο ίδιος ο αφηγητής που στο τέλος της ημέρας ανταμείβεται με τον μισθό του. Όταν τα spacemonkeys αλλάζουν σκοπό ζωής παύουν να νιώθουν άχρωμα, άοσμα και αναλώσιμα και γίνονται ο στρατός του Tyler Durden. Όλοι είμαστε ίδιοι μέσα μας, ο Tyler, ο αφηγητής και κάθε spacemonkey κι αυτό το μότο βρίσκει τον χώρο του παντού στο Tyler’s. Απο το υπέροχο μενού μέχρι τις συσκευασίες του φαγητού αλλά και τα ρούχα που μπορείς να βρεις στο χώρο του για να κάνεις τη δική σου καθημερινή ωδή σε μία ταινία που συγκαταλλέγεται συχνά ανάμεσα σε αυτές που «σου αλλάζουν τη ζωή».

Tyler's Tyler's

Τα spacemonkeys του Tyler’s φροντίζουν να μας ανταμείβουν με γευστικούς συνδυασμούς που απογειώνουν την απόλαυση κι ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το ταξίδι στο οποίο μας καλεί. Από το παρελθόν στο παρόν, από τη δύση στην ανατολή και πάλι πίσω.

Όλοι είμαστε ίδιοι μέσα μας αλλά τα baos του Tyler’s είναι σίγουρα τα πιο ξεχωριστά που θα γευτείς. Το trahanas για παράδειγμα περιλαμβάνει κροκέτα τραχανά, romesco sauce, γαλλική σαλάτα, ντομάτα, ραπανάκι, κρεμμύδι πίκλα και chilli. Το shrimp έχει το αγαπημένο kimchi λάχανο, chilli mayo, φρέσκο κρεμμύδι, bonito flakes και ginger. Οι ασιατικές γεύσεις συναντούν τις τοπικές λιχουδιές και τα gourmet υλικά και το αποτέλεσμα είναι αντάξιο της έρκηξης του φινάλε του Fight Club.

Tyler's

Τα baos του Tyler’s είναι σίγουρα από μόνα τους η επανάσταση που χρωματίζει τη μέρα των spacemonkeys που κρύβουμε μέσα μας, που παρηγορεί τον αφηγητή που κρύβουμε μέσα μας, που απογειώνει την δημιουργική τρέλα του Tyler μέσα μας. Και δεν χορταίνουμε να τα ανακαλύπτουμε. Ο πρώτος κανόνας του Fight Club είναι ότι δεν μιλάς για το Fight Club. Ο πρώτος κανόνας του Tyler’s είναι ότι δεν μπορείς να σταματήσεις να μιλάς γι’ αυτό και να το προτείνεις σε όσα περισσότερα “spacemonkeys” της καρδιάς σου θες να ξυπνήσεις από τη γευστική μονοτονία. Η σκυτάλη είναι δική σου, ανακάλυψέ το και πρότεινέ το στον επόμενο.

Info: Tyler’s, Αρχελάου 14, Παγκράτι, τηλ: +30 21 1418 4068