ΓΑΜΟΣ

Τι πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις βέρες

Το Yes I Do.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, ανοίγει το κεφάλαιο βέρες και μας μαθαίνει τα βασικά για να μην γίνουν λάθη.

Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά. Οι βέρες είναι το σύμβολο της ένωσης των δύο ανθρώπων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και είναι απαραίτητες για την τέλεση του γάμου. Τις συναντάμε σχεδόν όλοι σε όλους τους  λαούς και σε όλες οι θρησκείες.

Και τώρα να περάσουμε στα πιο πρακτικά.

1. Πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε για βέρες ορίστε budget. Ενδεικτικά να σας πούμε ότι οι απλές, χρυσές βέρες ξεκινούν από 200 ευρώ το ζευγάρι. Για πλατίνα θα πρέπει να υπολογίζετε περίπου 600 ευρώ το ζευγάρι και από κει και πέρα ανεβαίνουν όσο θέλετε.

2. Κάντε μια έρευνα στο internet ή σε περιοδικά να δείτε τι σας αρέσει. Τα σχέδια είναι άπειρα. Καλό θα είναι να είστε κάπως κατατοπισμένοι γιατί θα χάσετε πολύ χρόνο αν πάτε στα τυφλά.

3. Δοκιμάστε πολλά σχέδια για να βρείτε όχι μόνο αυτό που σας αρέσει αλλά και αυτό που σας πηγαίνει στα χέρια σας. Δείτε τι σας βολεύει. Σκεφτείτε ότι τη βέρα σας θα τη φοράτε συνέχεια. Πρέπει να διαλέξετε κάτι πρακτικό.

 

4. Αν έχετε τελείως διαφορετικό γούστο με τον μέλλοντα άντρα σας δε χρειάζεται να φτιάξετε ολόιδιες βέρες. Μπορείτε να φτιάξετε βέρες που να ταιριάζουν οπτικά αλλά να είναι διαφορετικές.

5. Ζητήστε εγγυήσεις για την αγορά σας και φροντίστε το μαγαζί από όπου θα αγοράσετε τις βέρες σας να είναι γνωστό και πιστοποιημένο. Ψάξτε στο εσωτερικό της βέρας για τους κωδικούς που εγγυώνται την ποιότητα και την αυθεντικότητα του μετάλλου.

6. Όσον αφορά στο τι θα χαράξετε μέσα, είθισται να γράφει ο ένας το όνομα του άλλου και την ημερομηνία του γάμου. Όμως και πάλι μπορείτε να πρωτοτυπήσετε και να γράψετε κάτι δικό σας.

 

7. Aν είστε πιο boho και έχετε τις βέρες των παππούδων σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτές. Εκτός από τη συναισθηματική αξία έχουν αποδείξει την αξία τους στη διάρκεια του χρόνου.

8. Τέλος, το νέο wedding trend προστάζει tattoo. Σε ΗΠΑ και Αγγλία η συγκεκριμένη τάση και κερδίζει ολοένα και περισσότερους μελλόνυμφους και εμείς που το είδαμε, μπορούμε να πούμε ότι μας έκανε κλικ.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I Do.gr

Ηχητικός εξοπλισμός: ο σπουδαίος αδικημένος του wedding planning

The Bridal Bouquet// Κατευθυντήριες επί της γαμήλιας ανθοδέσμης