ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Τι ξηρά τροφή να επιλέξω για τον σκύλο μου;

istock

Πώς ο σκύλος μου κοιμάται και ξυπνάει ευτυχισμένος κάθε μέρα.

Κάποια πράγματα τα νιώθεις πολύ νωρίς, ίσως και κατευθείαν. Γι΄αυτό και όταν εισέβαλε τρέχοντας μες στο σπίτι μας έπειτα από μία βροχερή και κρύα φθινοπωρινή μέρα, η Foxy πήρε τη θέση της ανάμεσα στην οικογένειά μας. Σαν να ήταν από πάντα εκεί.

Foxy από τον Fantastic Mr. Fox του Wes Anderson γιατί οι μεγάλες κινηματογραφικές αγάπες δεν κρύβονται και το «Ιντεφίξ» ήταν ήδη πιασμένο. Αυτός, λοιπόν, ο σκύλος που μοιάζει με μία λευκή αλεπού, ήρθε εντελώς ξαφνικά στις ζωές μας για να μας υπενθυμίσει ότι τα πιο ωραία πράγματα συμβαίνουν ακριβώς έτσι. 6 χρόνια μετά η καθημερινότητά μας με τη Foxy παραμένει ίδια.

Ξυπνάμε μαζί, κοιμόμαστε μαζί, κάνουμε τη βόλτα μας μέχρι την Κυψέλη, παίζει με τους αγαπημένους της φίλους όταν τους συναντήσει σε τυχαία ραντεβού βόλτας και απολαμβάνει τον υπνάκο της σε κάποιο από τα σημεία του σπιτιού. Φυσικά όπου θέλει εκείνη, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Το καλύτερο, όμως, part από την καθημερινότητά της είναι -τι άλλο- η ώρα του φαγητού. Αυτό το ύφος και η επιμονή που έχει όταν θέλει να φάει είναι ανεκτίμητο. Η επιλογή της κατάλληλης τροφής για ένα σκύλο σαν τη Foxy, που εγκαταλείφθηκε και ουσιαστικά χρειαζόταν μια extra φροντίδα, από την αρχή με έστρεψε στις επιλογές της ξηράς τροφής από την ACANA.

Για να δημιουργηθούν οι σωστές βάσεις στη διατροφή της επιλέγω την Adult Small Breed της ACANA, κατάλληλη για μικρόσωμα σκυλιά. Η συγκεκριμένη ξηρά τροφή έχει 60% περιεκτικότητα σε κρέας που αποδίδει 31% πρωτεΐνη. Για εσάς που θέλετε να το ψάξετε υπάρχουν πολλές επιλογές στην ACANA ανάλογα τις ανάγκες του κάθε σκύλου και μπορείτε να επιλέξετε όποια θέλετε γιατί όλες οι συνταγες της είναι πλούσιες σε κρέας και περιέχουν φρέσκα ή ωμά συστατικά όπως κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, αυγά αλλά και υψηλής ποιότητας λαχανικά, φρούτα και θρεπτικά βότανα που είναι προσεκτικά επιλεγμένα. Μια εξίσου σημαντική παράμετρος, για να επιλέξω, τη συγκεκριμένη τροφή είναι ότι δεν περιέχει καθόλου σιτηρά, καλαμπόκι, ρύζι η πατάτα.

Αρκεί ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει η σακούλα όταν ανοίγει για να κάνει την Foxy να «καλπάσει» προς το πιάτο της και να απολαύσει την αγαπημένη της συνταγή της ACANA.  Η διαφορά στο τρίχωμά της που συνοδεύεται πάντα από ένα σωστό χτένισμα, είναι τεράστια. Μαλακό και στιλπνό ενώ ταυτόχρονα με την ξηρά τροφή που απολαμβάνει, παίρνει όλα τα συστατικά πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό της. Στο τέλος της ημέρας η Foxy αποσύρεται στο δωμάτιο της ευτυχισμένη.

Εσύ ξέρεις ποια ξηρά τροφή χρειάζεται το κατοικίδιό σου; Πάρε μέρος στο quiz που θα βρεις σε αυτό το link και μάθε περισσότερα για τις συνταγές της ACANA.