ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Τι φταίει και σε τσιμπάνε συνέχεια τα κουνούπια

Κάθε καλοκαίρι τα ίδια. Δεν τολμάς να κάτσεις βραδάκι σε βεράντα χωρίς να ψεκαστείς και χωρίς να κρατάς στην αγκαλιά σου γλαστράκι με πλατύφυλλο βασιλικό. Αυτό το ενοχλητικό ''βζζζζζββζζζζζ'' μπορεί να σε τρελάνει και να σε κάνει να χτυπάς παλαμάκια μήπως και γίνει το θαύμα και το σκοτώσεις πριν την επίθεση. Από όλη την παρέα εσύ είσαι το μόνιμο θύμα. Υπάρχει κουνούπι στον χώρο; Θα έρθει σε εσένα με ακρίβεια μαθηματική.

Διάβασε ακόμα: Τσίμπημα από κουνούπι. 4 υλικά από την κουζίνα που σε ανακουφίζουν από τη φαγούρα

Τι συμβαίνει όμως; Γιατί τα έντομα αυτά έχουν προτίμηση; Οι ειδικοί κάνουν έρευνες και έχουν φτάσει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που σε κάνουν πιο αγαπητή στα κουνούπια από τους υπόλοιπους.

Πρώτα από όλα να πούμε πως κάθε άνθρωπος αναδίδει διαφορετική μυρωδιά με αποτέλεσμα να ελκύει τα κουνούπια. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνει το δέρμα μας. «Το διοξείδιο του άνθρακα δρα περισσότερο ως ένα διεγερτικό που τα καλεί» αναφέρει ο Dr. Conlon του American Mosquito Control Association.

Προτιμούν όσους ιδρώνουν περισσότερο γιατί πολύ απλά ο ιδρώτας φέρνει στην επιφάνεια όλα όσα τους «χτυπούν καμπανάκι». Τα άτομα με πιο σκούρα επιδερμίδα είναι συχνότερα στο μενού αλλά και όσοι βάσει κληρονομικότητας είναι «δολώματα».

Ας πιούμε όλοι σε ένα καλοκαίρι χωρίς φαγούρα.