ΤΑΙΝΙΕΣ

“The Lost Daughter”: Η ταινία που ξεκινά γυρίσματα στις Σπέτσες με πρωταγωνίστριες τις Dakota Johnson και Olivia Colman

Invision/AP Jordan Strauss

Στις 28 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας “The Lost Daughter” στις Σπέτσες. Πληροφορίες θέλουν το cast να έχει ήδη μεταβεί στο νησί και να κάνει τις τελικές πρόβες.

Τα γυρίσματα στις Σπέτσες με την Dakota Johnson

Αυτό που γνωρίζουμε προς το παρόν είναι ότι το cast βρίσκεται στο νησί και το βασικό location θα είναι το ιστορικό Ποσειδώνιο στην Ντάπια, εφόσον η ταινία εκτυλίσσεται σε παραθαλάσσιο μέρος (στο βιβλίο είναι κάπου στην Ιταλία). Πρωταγωνιστές θα είναι οι Dakota Johnson, Olivia Colman, Peter Skarsgaard, Jessie Buckley (που είναι και ο σύζυγος της σκηνοθέτιδος) και Paul Meskal (που έπαιξε στη μίνι σειρά Normal People). Αναζητούνται ήδη βοηθητικοί ηθοποιοί από το νησί που θα πλαισιώσουν το cast, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Invision/AP / Jordan Strauss

Η Maggie Gyllenhaal σε σκηνοθετικό ρόλο

Invision/AP / Charles Sykes

Το cast είναι η αφρόκρεμα των ηθοποιών αλλά αυτό που προκαλεί μεγάλη έκπληξη είναι η Maggie Gyllenhaal σε έναν ρόλο που δεν την είχαμε συνηθίσει. Πήρε αυτή την απόφαση με το που διάβασε το ομώνυμο βιβλίο της Elena Ferrante και της ζήτησε να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. «Ένιωσα ότι είχε ειπωθεί δυνατά μία κρυφή αλήθεια. Ενοχλήθηκα και ανακουφίστηκα ταυτόχρονα. Και σκέφτηκα πόσο πιο έντονη εμπειρία θα ήταν σε μία κινηματογραφική αίθουσα. Στρώθηκα στη δουλειά για να κάνω την προσαρμογή και το σενάριο προσύλκησε το ενδιαφέρον των ανθρώπων που θέλουν να εξερευνήσουν θέματα μητρότητας, σεξουαλικότητας, θηλυκότητας και επιθυμίας», είχε δηλώσει η Gyllenhaal για την ταινία.

Η άποψη της συγγραφέως

Η Elena Ferrante να μην αναμιχθεί στην ταινία ώστε να έχει τον χώρο η Gyllenhaal. «Έχουμε περάσει πολύ χρόνο μέσα σε ένα ανδρικό κλουβί. Και τώρα που καταρρέει, η καλλιτεχνική άποψη μίας γυναίκας πρέπει να είναι απόλυτα αυτόνομη. Δεν ήθελα να βάλω εμπόδια, ειδικά όταν έχει εμπνευστεί από γυναίκες». Και αυτό είναι προς τιμήν της Ferrante.

Η πλοκή της ταινίας

Το The Lost Daughter είναι μία εξερεύνηση πάνω στη μητρότητα και πώς τη βιώνουν μερικές γυναίκες. Είναι μία ψυχολογικά σύνθετη ιστορία που κάνει focus σε μία μεσήλικη διαζευγμένη γυναίκα, τη Leda, που αποφασίζει να περάσει ένα καλοκαίρι μόνη της στην Ιταλία, αφότου τα παιδιά της αποφασίζουν να πάνε να μείνουν με τον πατέρα τους στον Καναδά. Εκεί γνωρίζει μία νεαρή και εξωστρεφή οικογένεια και επηρεάζεται από τη σχέση που έχει η Nina (που λογικά υποδύεται η Dakota Johnson) με τη δική της κόρη. Όταν χάνεται η κούκλα του παιδιού, η Leda κατακλύζεται από τις αναμνήσεις των δύσκολων και αντισυμβατικών επιλογών που έκανε ως μητέρα.