ΕΞΟΔΟΣ

Τέχνη Τώρα: Η έκθεση του William Abranowicz στη Σαντορίνη και ο Γιάννης Χαρούλης στη Ρόδο

Το culturenow.gr προτείνει τα καλύτερα event του Σαββατοκύριακου. Πάρε το καράβι και πήγαινε να δεις την Έκθεση του William Abranowicz στη Σαντορίνη και τον Γιάννη Χαρούλη στη Ρόδο.

Photographs From the Greek File: Έκθεση του William Abranowicz στη Σαντορίνη

 

Ο Δήμος Θήρας και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με το  Athens House of Photography και το Φωτογράφο Γιώργο Βεντούρη / Ventouris Photography έχουν την τιμή να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Σαντορίνη την δουλειά του γνωστού Αμερικάνου φωτογράφου William Abranowicz για την Ελλάδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 6 Ιουλίου, παρουσία του καλλιτέχνη, στον εκθεσιακό χώρο της Εστίας του Πύργου στην κεντρική πλατεία του χωριού.

O W. Abranowicz ασχολείται  με την ταξιδιωτική και αρχιτεκτονική φωτογραφία εδώ και 35 χρόνια και είναι συνεργάτης πολλών εντύπων όπως τα Conde Naste Traveler, Esquire, Vogue, NYT Magazine και Architectural Digest. Έχει φωτογραφήσει επανειλημμένα  στην Ελλάδα, με έμφαση το νησί της  Σαντορίνης.

Η έκθεση περιλαμβάνει μέρος της δουλειάς του για τη χώρα μας από το 1988 έως και το 2007.

Την έκθεση θα προλογίσει ο επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαιωάννου .

Ο William Abranowicz έχει εκδόσει δύο βιβλία για την Ελλάδα, το “The Greek File”, με εισαγωγή του Edmund Keeley και το “Hellas, Photographs of Modern Greece” με εισαγωγή του Louis de Bernieres.

Η έκθεση, που εντάσσεται στο Έτος Πoλιτισμού 2014, θα εγκαινιαστεί με τη λήξη ενός τετραήμερου σεμιναρίου φωτογραφίας από τον W. Abranowicz. Tο σεμινάριο θα στεγαστεί στην Εστία του Πύργου και θα διδάξει σε προχωρημένους φωτογράφους τη μεθοδολογία δημιουργίας καλλιτεχνικού έργου με διδασκαλία φωτογράφισης κ επιλογής εικόνων.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συν-διοργάνωση με:

Αthens House of Photography-Ventouris Photography, Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, Δήμο Θήρας, Πολιτιστικό Σύλλογο Εστία Πύργου

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Πολιτιστικός Σύλλογος “Εστία”, Πύργος Καλλίστης, Σαντορίνη

Ημερομηνία: Εγκαίνια: Κυριακή 6 Ιουλίου 2014, στις 20.30

Διάρκεια έκθεσης: 6 Ιουλίου – 15 Αυγούστου 2014

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00 – 13.00 κ το απόγευμα 18.00 – 21.00

Τηλέφωνο: 6981 077602

Ο Γιάννης Χαρούλης για μία συναυλία στη Ρόδο

 

Ο Γιάννης Χαρούλης, στο πλαίσιο της φετινής καλοκαιρινής του περιοδείας, θα εμφανιστεί για μία μοναδική συναυλία, στο δημοτικό γήπεδο της Έμπωνας Ρόδου, την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014.

Το μουσικό ταξίδι φέτος ξεκινά από την προσωπική δισκογραφία του Γιάννη Χαρούλη που τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του και καθόρισε το ιδιαίτερο στίγμα και το αυθεντικό ύφος του στην μουσική σκηνή . Δεν θα λείψει φυσικά η παράδοση της Κρήτης, την οποία ο Χαρούλης προσεγγίζει πάντα με σεβασμό, αλλά και με διάθεση για «παιχνίδι» και πειραματισμό, διατηρώντας την ουσία της, αλλά και ανακαλύπτοντας συνεχώς κρυμμένες ομορφιές της. 

Θα τιμήσει όπως πάντα και αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων στιχουργών και συνθετών, τα οποία βρίσκουν κάθε φορά ένα καινούργιο δρόμο μέσα από το μοναδικό χρώμα της φωνής του. Η παράδοση συναντάει το ροκ και το παρελθόν των μεγάλων δημιουργών και γεφυρώνεται με το παρόν των σύγχρονων τραγουδοποιών.

Όλα αυτά μέσα από την δωρική φωνή του Γιάννη Χαρούλη, τους ήχους από το αγαπημένο του λαούτο και την ειλικρινή διάθεση απέναντι στην ίδια την τέχνη της μουσικής, αλλά και τον κόσμο που τον στηρίζει και τον ακολουθεί. Με μοναδικά υλικά τα πιο απλά και πρωταρχικά, θα περιπλανηθούμε για άλλη μια φορά στην μυσταγωγία της μουσικής και θα πλημμυρίσουμε συναίσθημα σε ένα αυθόρμητο μουσικό γλέντι μιας μεγάλης παρέας που θα ξεκινά από την σκηνή, τον Γιάννη Χαρούλη και τους μουσικούς, και θα αγκαλιάζει όλο τον κόσμο.

Παραγωγή: Αρτύς,  www.artys.gr

Διοργάνωση: Μ.Α.Σ. Αναγέννηση Έμπωνας

Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνας «Ο Αττάβυρος»

Με την στήριξη: Περιφέρεια Ν.Αιγαίου-ΔΟΠΑΡ-Δημοτική Ενότητα Ατταβύρου-Δημοτική Κοινότητα Έμπωνα-ΔΕΣ Ρόδα

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Δημοτικό γήπεδο της Έμπωνας Ρόδου

Ημερομηνία: Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 12 Ευρώ

Είσοδος: 15 Ευρώ

 

Διάβασε επίσης στο Culturenow.gr

Αισθηματική Ηλικία: Ρεσιτάλ τραγουδιών σε Σπέτσες και Κυπαρισσία

3η Θερινή Ακαδημία Κλασικής Κιθάρας Αρίων στη Λέσβο