ΦΑΓΗΤΟ
SPONSORED

Τέσσερις αγαπημένες συνταγές για να γιορτάσεις τη World Pasta Day

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεσαι αφορμή για να απολαύσεις την αγαπημένη σου μακαρονάδα. Τα ζυμαρικά είναι τόσο εύκολα και γρήγορα (πολύ σημαντικό) στο μαγείρεμα που δεν θα μας “χάλαγε” καθόλου αν μπορούσαμε να τα απολαμβάνουμε κάθε μέρα σε διάφορες παραλλαγές. Παρά το γεγονός, λοιπόν, πώς δεν χρειάζεται να είναι κάποια ημέρα γιορτής για να φτιάξεις ένα λαχταριστό πιάτο με μακαρόνια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσουμε ή – αν το γνωρίζεις ήδη – να σου θυμίσουμε κάτι πραγματικά ωραίο. Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών υπάρχει στ’ αλήθεια και γιορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι αυτή την Κυριακή (25/10) έχεις μια πολύ καλή δικαιολογία για να μαγειρέψεις μακαρόνια και να τα απολαύσεις χωρίς καθόλου τύψεις. Ω ναι.

Για δώσουμε στην ημέρα αυτή τη σημασία που της αξίζει, μπήκαμε στην κουζίνα και φτιάξαμε 4 κλασικές πλην τίμιες και αγαπημένες συνταγές με ζυμαρικά, που είναι το “σιγουράκι” για κάθε στιγμή που σου έρχεται μια λιγούρα. Εύκολα, γρήγορα και κυρίως πεντανόστιμα.  Από τα μαμαδίστικα λαζάνια με κοκκινιστό, μέχρι το αξεπέραστα μακαρόνια με κιμά. Και επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις η πρώτη ύλη είναι το “άλφα” και το “ωμέγα”, πριν ξεκινήσεις το μαγείρεμα, δώσε βάση στην ποιότητα των ζυμαρικών. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μυστικά παρά μόνο μία σίγουρη λύση που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, σε κάθε οικογενειακό τραπέζι: η MISKO. Μία ιστορία που ξεκίνησε πριν από πολλές δεκαετίες και συνεχίζει να γράφεται με επιτυχία σε κάθε νοικοκυριό.

Με “σύμμαχο”, λοιπόν, τα ζυμαρικά MISKO φτιάξαμε τα πιο νόστιμα πιάτα και σε καλούμε να δοκιμάσεις κι εσύ τις παρακάτω συνταγές για να τιμήσεις την World Pasta Day όπως ακριβώς της αξίζει. Βάλε αυτό το link στα bookmarks και κάθε φορά που θα θες να φτιάξεις και να φας κάτι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο θα ξέρεις τι θα κάνεις.

Λαζάνια MISKO με κοκκινιστό

Υλικά: 

  • 500 γρ. Λαζάνια MISKO
  • 1 κιλό μοσχάρι σε μπουκίτσες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 ml λευκό κρασί
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: 

Ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος και αφήνουμε να σοταριστεί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας ανα διαστήματα για να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ζάχαρη και νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα κομμάτια κρέατος.

Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά όπως αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με το μοσχαράκι.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Σπαγγέτι Νο6 MISKO με κιμά

Υλικά: 

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: 

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά 100 ml ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα. Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ετοιμάζουμε τα σπαγγέτι όπως αναγράφεται στη συσκευασία και τα ρίχνουμε στη σάλτσα του κιμά.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Voila.

Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

Υλικά: 

  • 500 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας MISKO με βασιλικό και κόκκινο κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τα λιγκουίνι όπως αναγράφεται στη συσκευασία. Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας MISKO με βασιλικό και κόκκινο κρασί. Ανακατεύουμε και την αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτοντας αν θέλουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα τα λιγκουίνι, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλισμένα με παρμεζάνα.

Ριγκατόνι MISKO στον φούρνο με μπέικον, τυριά και κρέμα

Υλικά: 

  • 500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. τυριά τριμμένα

Εκτέλεση: 

Ετοιμάζουμε τα ριγκατόνι όπως αναγράφεται στη συσκευασία.

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το bacon για 3-4 λεπτά να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ριγκατόνι με τα τριμμένα τυριά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον.

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνειά τους.

Καλή όρεξη!