LIFE
SPONSORED

4 απλά (αλλά καθοριστικά) βήματα για να «θωρακίσεις» το ανοσοποιητικό σου

Αν υπάρχει κάτι που μας δίδαξε ο τελευταίος χρόνος και η ζωή εν μέσω πανδημίας, αυτό είναι η προσοχή που οφείλουμε να δίνουμε στη φροντίδα του οργανισμού μας και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας. Η ανάγκη αυτή για τη “θωράκιση” του ανοσοποιητικού μας, όμως, δεν προέκυψε μόνο στην περίοδο της πανδημίας. Σε κάθε εποχική αλλαγή ο ανθρώπινος οργανισμός βιώνει αλλαγές στα επίπεδα ενέργειας, μεταβολισμού ακόμα και στις διατροφικές προτιμήσεις. Ένα φυσικό επακόλουθο της εποχικής αλλαγής είναι βέβαια και οι συχνές ιώσεις και τα κρυολογήματα λόγω της «πεσμένης άμυνας» του οργανισμού.

Πώς, λοιπόν, μπορούμε να λάβουμε το “boost” που χρειαζόμαστε; Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σχετίζεται με τον τρόπο της ζωής μας συνολικά. Με λίγα λόγια, ό,τι κάνουμε στην καθημερινότητά μας, από το τι τρώμε μέχρι τις καλές ή “κακές” συνήθειές μας, όλα επηρεάζουν το ανοσοποιητικό.

Ως εκ τούτου και η “λύση” κρύβεται στην καθημερινή ρουτίνα μας και σε όσα αυτή περιλαμβάνει ή θα έπρεπε να περιλαμβάνει. Ακολουθώντας τέσσερα απλά (αλλά καθοριστικά) βήματα θα μπορέσεις να δώσεις στον οργανισμό σου τα “όπλα” που χρειάζεται και να “θωρακίσεις” το ανοσοποιητικό σου.

Step #1 Κοιμήσου καλά

Οι πολλές ώρες δουλειάς, οι αυξημένες υποχρεώσεις και το στρες, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια αλλά κυρίως την ποιότητα του ύπνου. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας απελευθερώνει κυτοκίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι κυτοκίνες απαιτούνται σε αυξημένες ποσότητες όταν ο οργανισμός προσβάλεται από έναν παθογόνο οργανισμό ή όταν βρισκόμαστε υπό πίεση. Το επίπεδο των κυτοκινών αυξάνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και συνεπώς η έλλειψη ύπνου εμποδίζει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο το σώμα τείνει να κοιμάται περισσότερο όταν υποφέρει από οποιαδήποτε λοίμωξη.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι για να φροντίσεις τον οργανισμό σου θα πρέπει να δώσεις στην ποιότητα του ύπνου σου τη σημασία που της αξίζει. Κλείσε το κινητό, διώξε το στρες, απομάκρυνε κάθε κακή σκέψη, χαλάρωσε και κοιμήσου.

Step #2 Ξεκίνα τη μέρα σου με Lipton Immune Support

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από το να ξεκινάς τη μέρα σου σωστά, δίνοντας στον οργανισμό σου το απαραίτητο boost που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει σε μια απαιτητική καθημερινότητα γεμάτη υποχρεώσεις και άγχος για να τα προλάβεις όλα. Η νέα προϊοντική πρόταση του Lipton είναι αυτό που χρειάζεσαι για ευεξία και αναζωογόνηση.

Η σειρά Lipton Immune Support παρουσιάζει δύο δυνατούς συνδυασμούς μαύρου και πράσινου τσαγιού με τζίντζερ και κουρκουμά εμπλουτισμένους με βιταμίνη C για την καθημερινή ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού σου. Ο συνδυασμός του τζίντζερ με τον κουρκουμά αποτελεί το απόλυτο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, καθώς λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό του οργανισμού.

Step #3 Βγες στον ήλιο

Στη χώρα μας, αν μη τι άλλο, ο ήλιος είναι κάτι που υπάρχει… σε αφθονία. Ακόμα και τις μέρες που μπορεί οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας να σου αφήνουν ελάχιστο χρόνο, αφιέρωσε λίγα λεπτά για να βγεις στον ήλιο. Η βιταμίνη του ήλιου και των οστών έχει αποδειχθεί από πολλαπλές μελέτες πως βοηθά στη θωράκιση του ανοσοποιητικού μηχανισμού.

Η βιταμίνη D ενισχύει την παραγωγή αντιμικροβιακών παραγόντων του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνει την έκκριση ουσιών που προκαλούν φλεγμονές στο σώμα μας, ενεργοποιεί τα Τ-βοηθητικά λεμφοκύτταρα, τα οποία θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας και τέλος βελτιώνει το πλέγμα του δέρματος και των ούλων (βασικά σημεία εισόδου ιών και μικροβίων στον οργανισμό μας). Το μεγαλύτερο ποσοστό βιταμίνης D, παράγεται στο δέρμα, μετά από έκθεση μας στο ήλιο και συγκεκριμένα έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (φωτοσύνθεση).

Step #4 Μην ξεχνάς το νερό

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. Αυτή είναι η λέξη “κλειδί”. Το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας αποτελείται από νερό, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού. Το ανοσοποιητικό μας εξαρτάται από το νερό, καθώς είναι αυτό που μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και μέσω αυτού απομακρύνονται απόβλητα και τοξίνες. Διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος σταθερή, προστατεύει τις αρθρώσεις και διατηρεί τη στοματική κοιλότητα υγρή.

Βεβαιώσου, λοιπόν, ότι πίνεις πολύ νερό και αρκετά ζεστά κατά τη διάρκεια της ημέρας μιας και η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού είναι το “μυστικό”.