DECO

Οι τάσεις στα έπιπλα κουζίνας για το νέο έτος

Η κουζίνα αποτελούσε πάντοτε έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού.

Καθώς πλέον απολαμβάνουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας, έχουμε αποκτήσει μια ακόμη πιο ιδιαίτερη σχέση με τον χώρο αυτό. Έτσι λοιπόν, η διακόσμηση και η άρτια εμφάνιση της είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς.

Έτσι, είναι σημαντικό να διακοσμήσετε την κουζίνα σας με βάση το προσωπικό σας γούστο. Ωστόσο, η κατανόηση των νέων τάσεων στον κόσμο του design θα σας δώσει ιδέες για την ανανέωση που έχετε ανάγκη. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί της Dreamy Kitchen στα έπιπλα κουζίνας, μας εξηγούν όλες τις νέες τάσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν με την νέα χρονιά στην διακόσμηση της κουζίνας, καθώς και τις απαραίτητες συμβουλές για να τις υιοθετήσουμε.

Σκουρόχρωμες αποχρώσεις

Ενώ οι τολμηρές, σκουρόχρωμες αποχρώσεις σε μια κουζίνα δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που πειραματίζονται σχετικά με τον τρόπο που θα τις εντάξουν στην κουζίνα τους, είτε πρόκειται για τα ντουλάπια, τους πάγκους της κουζίνας, ή ακόμη και τα χρώματα των τοίχων. Μάλιστα, οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις αποτελούν τάση εδώ και μερικά χρόνια εξαιτίας του αέρα πολυτέλειας που προσδίδουν, χωρίς να υστερούν στη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας. Για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, μπορούν να συνδυαστούν εύκολα δύο χρωματικοί τόνοι, ξύλο, ή μεταλλικά στοιχεία και αξεσουάρ σε χάλκινες, ή χρυσές αποχρώσεις.

Μινιμαλισμός

Πολλά από τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας τα τελευταία χρόνια εστιάζουν σε μια πιο μινιμαλιστική εμφάνιση και διακόσμηση και όχι άδικα.

Μια μίνιμαλ κουζίνα προσφέρει μια διαφυγή από τους έντονους και γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, με τις καθαρές τους γραμμές, την έξυπνη αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου χώρου και τη δημιουργία του αισθήματος ηρεμίας. Παρομοίως, η χρήση εντοιχιζόμενων συσκευών, και η εγκατάσταση χώρου αποθήκευσης δίνουν ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, και συνάμα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση του γενικότερου χώρου.

Κλασικά έπιπλα κουζίνας

Το κλασικό είναι πάντοτε διαχρονικό και αιώνια τάση στο interior design, είτε πρόκειται για τα ντουλάπια, τα ράφια, την περιοχή του νιπτήρα ή τους πάγκους. Με την άνοδο του vintage σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας, όλο και περισσότεροι επιστρέφουν στο κλασικό, ακόμη και στην επίπλωση της κουζίνας. Ποιος άλλωστε μπορεί να αντισταθεί στην ομορφιά του ξύλου των ντουλαπιών, τα ιδιαίτερα φινιρίσματα, τα κομψά χερούλια και τους μεγάλους και λειτουργικούς πάγκους;

Οι ειδικοί της Dreamy Kitchen, παίρνουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, και με την προσθήκη σύγχρονων πινελιών φέρνουν το χθες στο σήμερα στα κλασικά έπιπλα κουζίνας, βελτιώνοντας την καθημερινότητα με κομψό τρόπο.

Συνδυασμός δύο χρωματικών αποχρώσεων

Μια ιδιαίτερη τάση που αναμένεται να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα στα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας, δεν είναι άλλη από τον συνδυασμό των χρωματικών αποχρώσεων. Μάλιστα, ο συνδυασμός δύο (ή και περισσότερων) χρωμάτων ελκύει όλα τα βλέμματα, δίνει ποικιλία, ενώ μπορεί ακόμη και να δώσει λύσεις ως προς το design. Πιο αναλυτικά, η χρήση μιας διαφορετικών τόνων μιας χρωματικής παλέτας μπορεί να ενισχύσει τη φωτεινότητα του χώρου, ή ακόμη και λάμψη.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε βάθος και χαρακτήρα στην κουζίνα σας, αναμείξτε σκούρους τόνους μιας απόχρωσης με πιο ανοιχτούς, για ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα. Φυσικά, η ανάμιξη δύο διαφορετικών χρωμάτων, όπως για παράδειγμα το πράσινο και το καφέ στα ντουλάπια, θα χαρίσει μια τολμηρή κουζίνα, που σίγουρα δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη από τους καλεσμένους σας.

Ντουλάπια χωρίς χερούλια

Ο μοντέρνος σχεδιασμός της κουζίνας εστιάζει στην πολυλειτουργικότητα, την εύκολη ελευθερία κινήσεων, αλλά και τη δυνατότητα τοποθέτησης ντουλαπιών σε πολύ μικρές γωνίες. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, τα ντουλάπια push-up, ή αυτά με σύστημα touch-to-open ενισχύουν την απλότητα, χωρίς να αφαιρούν καθόλου στην ομορφιά που μπορεί να έχει ένα κλειστό ντουλάπι. Είτε πρόκειται για ξύλινες επιλογές, είτε για ένα κεραμικό τελείωμα, έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη ισχύ και θα αποτελέσουν μια τάση που θα μας απασχολήσει, όχι μόνο την επόμενη χρονιά, αλλά τα επόμενα έτη γενικότερα.

Ιταλικός σχεδιασμός

Ένα χαρακτηριστικό που έχει μια ιταλική κουζίνα, είναι ότι “παντρεύει” τον χώρο της κουζίνας και της τραπεζαρίας, δίνοντας την ευκαιρία σε μια οικογένεια ή μια παρέα να μαγειρεύουν, να περνούν χρόνο μαζί, να απολαμβάνουν τα γεύματα τους την ίδια στιγμή σε έναν χώρο. Για τον λόγο αυτό, τα ιταλικά έπιπλα κουζίνας αποτελούν προτεραιότητα σε όσους η δυνατότητα δημιουργία ξεχωριστής τραπεζαρίας στο χώρο τους είναι περιορισμένη, ή δεν επιθυμούν να χάσουν καμία από τις στιγμές κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του φαγητού για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Έτσι λοιπόν, είτε οι κλασικές ιταλικές κουζίνες, που διακρίνονται για τον ζεστό σχεδιασμό τους, είτε οι μοντέρνες ιταλικές κουζίνες, γνωστές για τον πιο απλό σχεδιασμό και την έμφαση στη λειτουργικότητα, θα σας χαρίσουν την αμεσότητα με τους καλεσμένους σας που επιθυμείτε.

Έξυπνες και λειτουργικές λύσεις

Οι έξυπνες και λειτουργικές λύσεις δεν αναφέρονται στη χρήση μόνο της τεχνολογίας για μια πιο εύκολη καθημερινότητα. Οι έξυπνες λύσεις περιλαμβάνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να τη βελτιώσουν. Ένα παράδειγμα είναι η χρήση μιας νησίδας, ή ενός μεγάλου πάγκου μπορεί να λειτουργήσει και ως τραπέζι, αλλά και ως χώρος εργασίας. Αυτές οι μικρές αλλά ιδιαίτερες αλλαγές μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής μας, χωρίς να υστερούν καθόλου σε design.

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω, δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσετε μια κουζίνα η οποία θα ενσωματώνει τις νέες τάσεις και θα ανταποκρίνεται στα γούστα σας. Οι έμπειροι ειδικοί της Dreamy Kitchen μπορούν να σας καθοδηγήσουν ώστε να επιλέξετε τα έπιπλα κουζίνας που θα σας χαρίσουν την κουζίνα των ονείρων σας σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.