LIFE

Ταξίδεψα 2391 χιλιόμετρα για να ερωτευτώ ένα κινητό

Μια από τις πιο μακροχρόνιες σχέσεις μου, είναι αυτή με τη Samsung και τα κινητά της. Θέλω κολασμένα κάθε νέο smartphone, ακόμα κι αν έχω μόλις αγοράσει ένα χτες. Βέβαια πάντα αναρωτιέμαι πώς μπορεί να βελτιωθεί το τέλειο, αλλά (και) αυτή τη φορά, υπήρχε μια πολύ καλή απάντηση. Απλά έπρεπε να ταξιδέψω μέχρι το Λονδίνο, προκειμένου να τη μάθω.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με λίγο Λονδίνο.

 

(Φανταστικό έτσι;)

Το ραντεβού λοιπόν για το event της Samsung, είχε δοθεί στο Ολυμπιακό Πάρκο Queen Elizabeth, στο Here East, λίγο πιο έξω από το κέντρο του Λονδίνου. Δεν γνωρίζαμε ακριβώς τι θα συνέβαινε, αλλά οι κύκλοι των tech freaks με τους οποίους συνδιαλέχτηκα, όπως και το ένστικτό μου, γνωρίζαμε πολύ καλά ότι θα βλέπαμε το νέο Galaxy S8.

 

Fast Forward στην παρουσίαση

To concept του “unbox your phone” βασίζεται στο ότι η οθόνη του νέου Samsung Galaxy S8, καλύπτει ολόκληρο το μπροστινό μέρος της συσκευής, από άκρη σ’ άκρη. Έτσι τα όρια του περιγράμματος έχουν αφαιρεθεί και το κουμπί “Home” έχει ενσωματωθεί στην οθόνη, χαρίζοντας στο χρήστη την πιο καθηλωτική, “Χωρίς Όρια” εμπειρία θέασης που είχε ποτέ ως τώρα από συσκευή smartphone.

 

Τα μεγέθη των 5,8’’ (6,2’’ στο Galaxy S8+), κάνουν το μοντέλο αυτό ιδανικό για να βλέπεις βίντεο και σειρές, ενώ το multitasking γίνεται παιχνιδάκι, ακόμα και με το ένα χέρι, χάρη στον συμπαγή σχεδιασμό του Galaxy S8.

(Πάτα δεξιά – αριστερά για να δεις κι άλλες φωτογραφίες)

Το Galaxy S8 έχει εξοπλιστεί με μία προηγμένη μπροστινή κάμερα 8MP F1.7 Smart autofocus (τέλεια για selfies) και μία κύρια κάμερα 12MP F1.7 Dual Pixel για τις καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, με μεγέθυνση και χωρίς να είναι θολές, διαθέτοντας αναβαθμισμένη επεξεργασία εικόνας. Φυσικά, συνεχίζει να είναι αδιάβροχο, για να μη σκας αν τυχόν βραχεί.

Me+Samsung Galaxy S8=L.F.E #unpacked #galaxys8 #tech #smartphone #selfie

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη marion palioura (@marionised) στις

 

Τεχνολογία σε άλλα επίπεδα

Στα της ασφάλειας, φυσικά υπάρχει ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, αλλά γιατί να χρησιμοποιήσεις αυτό, όταν το κινητό σου μπορεί πια να σε καταλάβει από το πρόσωπο και την ίριδα του ματιού σου;

Το πιο φανταστικό βέβαια δεν στο είπα ακόμα. Στο “unbox your phone” μας μίλησαν για ένα νέο, έξυπνο περιβάλλον λειτουργίας, το οποίο ονομάζεται Bixby και πρόκειται ουσιαστικά για ένα εργαλείο το οποίο σου παρέχει τη δυνατότητα για άνετη πλοήγηση σε υπηρεσίες και εφαρμογές με απλές εντολές φωνής, αφής, όρασης και κειμένου. Η φωνητική λειτουργία του Bixby θα ενσωματωθεί σε πολλές εφαρμογές της Samsung και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων της Κάμερας, των Επαφών, του Gallery, των Μηνυμάτων και των Ρυθμίσεων, σχεδιάζοντας την επέκταση των δυνατοτήτων της σε ακόμα περισσότερες εφαρμογές της Samsung καθώς και τρίτων στο άμεσο μέλλον. Οι δυνατότητες ανταπόκρισης με βάση τα συμφραζόμενα επιτρέπουν στο Bixby να προσφέρει εξατομικευμένη βοήθεια, βάσει όσων συνεχίζει να μαθαίνει για τα ενδιαφέροντα, την κατάσταση και την τοποθεσία του χρήστη.

Το παράδειγμα που με ενθουσίασε; Πρακτικά θα μπορείς ενώ βρίσκεσαι στο super market, να βλέπεις χάρη στο Bixby, το περιεχόμενο του ψυγείου σου, ώστε να ψωνίζεις ό,τι σου λείπει.

Κάπου εδώ το αστειάκι “φτιάχνει και καφέ;”, απειλείται με εξαφάνιση.

Περισσότερα από ένα απλό τηλέφωνο

Στα αξεσουάρ του νέου Galaxy S8, θα βρεις το Gear VR με χειριστήριο, το οποίο προσφέρει άνετο χειρισμό με το ένα χέρι και καλύτερη διαδραστικότητα κίνησης κατά την πρόσβαση σε διαδραστικό VR περιεχόμενο.

 

Επίσης στην κορυφή της “want” λίστας μου, είναι και η νέα κάμερα Gear 360, με την οποία μπορείς να δημιουργήσεις μοναδικά, ρεαλιστικά, ψηφιακά 4Κ videos 360 μοιρών και φωτογραφίες 15MP, ή να μεταδίδεις ζωντανά στα social media περιεχόμενο 360 μοιρών.

Κι ακόμα δε σου μίλησα για το Samsung DeX. Σχεδιάστηκε για να μη χρειάζεται να μεταφέρεις τον υπολογιστή σου, αφού μετατρέπει το S8 σχεδόν σε desktop και σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις το ποντίκι και το πληκτρολόγιο σε περιβάλλον android, απευθείας από το smartphone σου σε μία μεγαλύτερη οθόνη.

 

Βέβαια, όλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ψιλά γράμματα και δε συγκρίνονται στο ελάχιστο με το να το κρατήσεις στα χέρια σου – και στο λέω εγώ, ακριβώς επειδή το έκανα. Απλά πρέπει να περιμένεις μέχρι τις 28 Απριλίου.

Info: Οι πωλήσεις του Galaxy S8 θα ξεκινήσουν στις 28 Απριλίου. Θα διατίθεται σε μία πλούσια παλέτα χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Midnight Black, Orchid Gray και Arctic Silver. Οι προ-παραγγελίες για το Galaxy S8 ξεκινούν στις 30 Μαρτίου και οι πελάτες που θα το προ-παραγγείλουν έως και τις 18 Απριλίου, θα μπορούν να ωφεληθούν από την παράδοση 8 ημέρες πριν την επίσημη εμπορική διάθεση, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων.