ΕΞΟΔΟΣ

Τα βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια για την πιο ξεχωριστή εορταστική κράτηση

Pixels

Οι φετινές γιορτές μπορεί να σε βρουν στην Αθήνα, γεγονός που μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς πώς μπορείς να αξιοποιήσεις την παραμονή σου στην πόλη. Η απάντηση; Φυσικά με καλό φαγητό και ποτό, σε ένα από τα βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια της Αθήνας.

 

Εορταστική κράτηση σε ένα από τα εστιατόρια με αστέρι Michelin

Η ιδέα έχει ως εξής: Οργανώνεις συγγενείς, φίλους και τον/την καλή σου και κάνεις εγκαίρως μια κράτηση σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Τα υπόλοιπα τα αφήνεις σε ένα από τα παρακάτω βραβευμένα αθηναϊκά εστιατόρια.

Αστέρια Michelin στους δρόμους τη Αθήνας

Συνολικά στη λίστα του οδηγού Michelin για το 2021 συναντάμε 21 αθηναϊκά εστιατόρια, δείγμα της διαρκούς ανόδου της γαστρονομίας στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια.

Στη λίστα για το 2021 προστέθηκαν δύο νέα εστιατόρια -με ένα αστέρι έκαστο. Αυτά είναι το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη και το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel που τρέχει υπό τον Luca Piscazzi.

Σταθερά στα εστιατόρια με αστέρια βρίσκονται τα Σπονδή με 2 αστέρια Michelin και Botrini’s, Hytra και Varoulko Seaside με 1 αστέρι Michelin. Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan και το Οικείο συναντώνται για ακόμη μία χρονιά, με new entry το Cerdo Negro 1985. Στο Main Selection προστέθηκαν 5 εστιατόρια: Aυτά είναι τα Aleria, Le Pavillon, Okio, Athénée και Annie’s Fine Cooking.

Nolan (Βουλής 31, Αθήνα)

Ο Σωτήρης Κοντιζάς κατάφερε να χωρέσει σε μια σταλιά μαγαζί, όλη την ζεστασιά του comfort food. Στο μενού του Nolan, Ιαπωνία, Βιετνάμ, Κορέα και Κίνα συναντά ελληνικά υλικά, δίνοντας απρόσμενα γευστικά αποτελέσματα. Ένα από τα εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας, όπου Δύση και Ανατολή συναντώνται με τον πιο ζεστό και απλό τρόπο.

Εορταστική κράτηση σε εστιατόρια με αστέρι Michelin – Ergon House (Mητροπόλεως 23 Αθήνα)

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, εκεί που εκεί που παλαιότερα βρισκόταν το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Ergon House έφερε πριν λίγα χρόνια ένα νέο concept φιλοξενίας, λιανικής πώλησης και εστίασης στην πόλη. Οι δημιουργοί του, Θωμάς και ο Γιώργος Δούζης, κάνουν λόγο για το πρώτο foodie hotel στον κόσμο. Στο εστιατόριο του Ergon House θα βρεις κορυφαίες ελληνικές γεύσεις σε ορεκτικά και μεσογειακή διάθεση σε γενναιόδωρες μερίδες των κυρίως πιάτων.

Aneton (Ναυάρχου 3, Νικοδήμου, Αθήνα)

Έπειτα από 15 χρόνια λειτουργίας στα Βόρεια Προάστια, το Άνετον, μετακόμισε στην καρδιά της Αθήνας. Ο σεφ Βασίλης Ζώης, δημιουργεί ένα μενού ωδή στην ελληνική κουζίνα, στην μαγεία της απλότητας, στην φιλοξενία και την εξυπηρέτηση, μα πάνω από όλα στην ιδεολογία του value for money food experience.

Εορταστική κράτηση σε εστιατόρια με αστέρι Michelin – Alficon (Ηρώνδα 8, Αθήνα)

Σε ένα από τα στενά που χαθήκαμε μια νύχτα στο Παγκράτι, ανακαλύψαμε το «παιδί» του δημιουργικού διδύμου Νίκου Βοργιά και Έλβι Δημήτρη Ζύμπα.  Στο εστιατόριο Alficon αναδεικνύεται η σύγχρονη ελληνική κουζίνα,  απελευθερωμένη από την ιδεολογία που επικρατεί γύρω από τη γαστρονομική σκηνή της χώρας. Ελληνικά υλικά και μοντέρνες αποχρώσεις. Η νέα ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της!

Okio (Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα)

Στην foodie γειτονιά του Συντάγματος, συναντάμε και το Okio. Ένα εστιατόριο μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας, με ασιατικές επιρροές και την υπογραφή των σεφ Παναγιώτη Γιακαλή και Βαγγέλη Δαγδελένη. Και comfort και εξωτικό. Ένα sharing style menu, με πιάτα στη μέση του τραπεζιού, ιδανικά για τσιμπολόγημα και ποτά με την παρέα σου.

Εορταστική κράτηση σε εστιατόρια με αστέρι Michelin – Pelagos (Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη)

Ο σεφ Luca Piscazzi ανέλαβε τα ηνία του εστιατορίου που βλέπει στα νερά του Σαρωνικού Κόλπου και αποτελεί σημείο αναφοράς στο Four Seasons της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Κομψές και ταυτόχρονα τολμηρές προτάσεις περιμένουν τους επισκέπτες του Pelagos: Ευρηματικά ορεκτικά που βασίζονται στις ωμές πρώτες ύλες συνοδεύονται από φρέσκα ​​ψάρια σε αναπάντεχους συνδυασμούς, ενώ το αρνάκι γάλακτος και το wagyu beef συμπληρώνουν δυναμικά τη λίστα. Τα δροσιστικά κι ανάλαφρα επιδόρπια ολοκληρώνουν την εμπειρία γεύσης με μια ωδή στα φρούτα και τα λουλούδια.

CTC (Πλαταιών 15, Κεραμεικός)

Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό της περιοχής με έναν πανέμορφο εξωτερικό χώρο, εκεί που κάποτε βρισκόταν το Αθήρι, το CTC (Σίτιση) παντρεύει το μοντέρνο με το παλιό. Ένα εστιατόριο που σέβεται την παράδοση της ελληνικής κουζίνας και την φρεσκάρει με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Ο ταλαντούχος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, σχεδιάζει ένα ταξιδιάρικο μενού, με γνώμονα την ικανότητά του να κεντρίζει όλες τις αισθήσεις, ώστε οι καλεσμένοι να μπορούν να απολαύσουν στο έπακρο ένα γευστικό ταξίδι σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.

Όπου κι αν επιλέξεις να κάνεις την κράτησή σου, η γευστική εμπειρία θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστη.

Χριστούγεννα σημαίνει δώρα και τα καλύτερα δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα θα τα βρεις σε ένα κατάστημα PANDORA ή online στο PANDORA!