ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα τραγούδια που «λιώσαμε» σε Spotify και Apple Music το 2021

Photo by David M. Benett/Dave Benett/Getty Images

Πλησιάζοντας στο τέλος της κάθε χρονιάς, παραδοσιακά μιλάμε για λίστες. Λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Λίστες για τα πιο δημοφιλή τραγούδια, λίστες για τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση και έτσι Spotify και Apple Music αποκάλυψαν τα τραγούδια, τα άλμπουμ και τους καλλιτέχνες που το κοινό «έλιωσε» στις πλατφόρμες το 2021

Με το που ξεκίνησε ο Δεκέμβρης, Spotify και Apple παρουσίασαν τα κορυφαία τραγούδια στις πλατφόρμες τους για το 2021, βάσει τον αριθμό που έγιναν stream.

Ό,τι λιώσαμε στο Spotify το 2021

Στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας βρίσκεται η αφρόκρεμα της pop με τις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας να καταλαμβάνονται από τους Ed Sheeran, Taylor Swift και Bad Bunny.

Σύμφωνα με το Spotify, ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης της χρονιάς συνολικά ήταν ο Πορτορικανός ράπερ Bad Bunny, ο οποίος συγκέντρωσε ένα εντυπωσιακό σύνολο 9,1 δισεκατομμυρίων streams. Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν το κάνω για να γίνω νούμερο ένα στα streams, απλά κάνω μουσική, απλά απολαμβάνω τη δουλειά μου».

Την πεντάδα των πιο δημοφιλών καλλιτεχνών, συμπληρώνουν οι Taylor Swift, BTS, Drake και Justin Bieber.

Παγκοσμίως, η επιτυχία της Olivia Rodrigo «Drivers License» ήταν το κορυφαίο τραγούδι για τους χρήστες του Spotify. Όλα τα τραγούδια στην πεντάδα του Spotify μεταδόθηκαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο φορές τους τελευταίους 12 μήνες.

Την πεντάδα των τραγουδιών με τις περισσότερες αναπαραγωγές για το 2021 στο Spotify ολοκληρώνουν τα Montero (Lil Nas X), Stay (The Kid Laroi), Good 4U (Olivia Rodrigo) και Levitating (Dua Lipa).

Ό,τι λιώσαμε στο Apple Music

Στο στρατόπεδο της Apple, την κορυφή κατέκτησαν οι BTS με το Dynamite. Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 2020 και δεν κατάφερε να μπει καν στην πεντάδα του Spotify, κυρίως επειδή η υπηρεσία έκανε το ντεμπούτο της στη Νότια Κορέα μόλις φέτος.

Στο πιο «αμερικανοκεντρικό» Apple Music, η λίστα με τα κορυφαία τραγούδια της χρονιάς, αλλάζει. Το Drivers License (Olivia Rodrigo) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ακολουθούν τα Positions (Ariana Grande), For The Night (Pop Smoke) και Binding Lights (The Weeknd).

Αξίζει να σημειωθεί ότι Spotify και η Apple Music αποτελούν το 48% της παγκόσμιας αγοράς στο streaming. Οι επιτυχημένοι καλλιτέχνες μπορούν να προσελκύσουν τεράστιο αριθμό ακροατών, για τα πιο δημοφιλή κομμάτια τους.