LIFE
SPONSORED

Τα προϊόντα που έχουν μόνιμη θέση στη shopping list σου τα ξέρεις. Καιρός να μάθεις και τις ιστορίες πίσω από αυτά

Unsplash

Πόσες ασυναίσθητες κινήσεις κάνεις μέσα στην ημέρα σου; Έχεις αναλογιστεί ποτέ; Από την ώρα που ξυπνάς και βουρτσίζεις τα δόντια σου, μέχρι την κούπα που πλένεις πριν βάλεις τον καφέ σου, το λούσιμο και το πρωινό σου ντους και το τελευταίο άλλαγμα της πάνας του μωρού πριν φύγεις για τη δουλειά, κάνεις ένα σωρό κινήσεις δεδομένες, μηχανικές, χωρίς να σκέφτεσαι. Σε κάθε τέτοια σου κίνηση είναι πολύ πιθανόν να έχεις μαζί σου ένα προϊόν της P&G. Την οδοντόβουρτσα σου ή την πάνα του μωρού σου φερ ειπείν. Τα χρησιμοποιείς κάθε μέρα, τα βάζεις κάθε φορά στο καλάθι του super market και σίγουρα κάθε φορά που τα πιάνεις στα χέρια σου το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη γι’ αυτά. Το μόνο που ξέρεις είναι ότι είναι προϊόντα που εμπιστεύεσαι. Ξέρεις όμως την πραγματική τους ιστορία;

Κι όμως, υπήρξαν άνθρωποι που σκέφτηκαν όχι λίγο αλλά πολύ για να δημιουργήσουν προϊόντα που δεν λείπουν ποτέ από τη λίστα σου για τα ψώνια. Πολλοί άνθρωποι που εργάστηκαν πολλές ώρες πίσω από κάθε προϊόν. Επιστήμη συχνά εντυπωσιακή που έχει αποδειχθεί ερευνητικά ότι κάνει τα προϊόντα αποτελεσματικά. Κοινός γνώμονας όλων η αγάπη για τον άνθρωπο, την καθημερινότητά του και μία ακατανίκητη πίστη στην εξέλιξη.

Η P&G γιορτάζει τα 60 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα και μέσα σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει προϊόντα απαραίτητα για την καθημερινότητά μας. Προϊόντα που βρήκαν τη δική τους θέση στα σπίτια μας, έγιναν ορόσημα σε μεγάλες στιγμές της ζωής μας και μας συντροφεύουν σχεδόν κάθε μέρα. Σε αυτά τα 60 χρόνια η P&G ζει μαζί μας και μας έχει στη σκέψη της. Καιρός, λοιπόν, να ανακαλύψουμε λίγα περισσότερα για εκείνα τα δύο προϊόντα της που έγιναν σημεία αναφοράς στη ζωή μας. Έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα τα πιάσουμε στα χέρια μας, να ξέρουμε τη δική τους ιστορία.

Πώς η Oral – B έγινε “Genius”

Δεν ξέρω για σένα αλλά εμένα η δική μου συμβίωση με το αγόρι μου έγινε επίσημη όταν η Oral – B μου τοποθετήθηκε δίπλα στη δική του, στο ποτηράκι με τις οδοντόβουρτσες στο μπάνιο. Όσο οι μέρες περνούσαν και δεν μετακινούταν από εκεί τόσο πιο οριστικό μου φαινόταν αυτό το νέο βήμα στη ζωή μου. Κάθε φορά οι Oral – B μας άλλαζαν μαζί και εμείς είχαμε συμπληρώσει ακόμα μια περίοδο αγάπης, συμβίωσης και συνεξέλιξης.

Πίσω από την Oral – B βρίσκεται ο περιοδοντολόγος από την Καλιφόρνια, Dr. Hudson. Η επιστήμη κρύβεται πίσω από κάθε προϊόν της P&G και είναι λογικό, αν το καλοσκεφτείς. Είναι προϊόντα που απευθύνονται στη φροντίδα μας. Ο Dr. Hudson είχε παρατηρήσει στα δόντια των πελατών του, αποτριβές από το υπερβολικό βούρτσισμα. Σε αναζήτησης μιας πιο απαλής οδοντόβουρτσας, έχοντας στο μυαλό του τους ασθενείς, δημιούργησε την Oral- B.

P&G Η Oral - B Genius X.
Η Oral – B Genius X.

Η καινοτομία ήταν πάντα μέρος της ιστορίας της αγαπημένης μας οδοντόβουρτσας. Το 1991 εφευρέθηκε η καινοτόμος κεφαλή με κίνηση περιστροφής – ταλάντωσης. To 2005 ήρθε και στην Ελλάδα. Το 2007 παρουσιάστηκε το Digital SmartGuide™ με χρονόμετρο 2 λεπτών και δείκτη για κάθε τεταρτημόριο, με σκοπό να βελτιώσει τη διαδικασία του βουρτσίσματος. Το 2011 λανσάρεται η Oral-B® Professional Care Series με τριπλό έλεγχο πίεσης και τριπλό αισθητήρα πίεσης για πιο απαλό βούρτσισμα. Το 2016 η Oral – B γίνεται “Genius” και βοηθά με την εξελιγμένη τεχνολογία της στο απαλό, αποτελεσματικό και διεξοδικό βούρτσισμα των δοντιών. Το 2017 η Oral – B γίνεται η πρώτη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα που έλαβε τη σφραγίδα της ADA ως η πιο αποτελεσματική και ασφαλής στην κατηγορία της.

Στην χώρα μας η Oral-B κατέκτησε το κοινό και έγινε γρήγορα μία από τις σημαντικότερες μάρκες στην κατηγορία της στοματικής υγείας. Αυτό δεν συνέβη τυχαία αλλά χάρη στην αφοσίωση που σου περιέγραψα παραπάνω. Μια αφοσίωση με έναν πάντα αποδέκτη, εσένα. Κάπως έτσι η οδοντόβουρτσα Oral – B έγινε συνώνυμη της υγείας των δοντιών και των ούλων και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Κι όπως εγώ και το αγόρι μου, από δύο άγνωστοι, φτάσαμε να συμβιώνουμε τελικά, με τις οδοντόβουρτσές μας δίπλα δίπλα στο μπάνιο, έτσι εξελίχθηκε κι αυτή. Εξέλιξη, ο μεγάλος στόχος σε όλα, από τις ανθρώπινες σχέσεις ως τα προϊόντα. Η Oral – B από μια απλή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα το 1950, θα καταφέρει να διακριθεί για την καινοτομία της: την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Oral-B Genius Χ η οποία συνδέεται με εφαρμογή στο κινητό και αναγνωρίζει ποια δόντια έχουμε βουρτσίσει αρκετά και ποια χρειάζονται επιπλέον βούρτσισμα. Και μας μαθαίνει ακόμα και σήμερα να φροντίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

P&G

Με τη χρήση της (γιατί πάντα χωρά λίγη ακόμα επιστήμη σε όλα) έρευνες έχουν δείξει συγκεκριμένα ότι το 93% των χρηστών της Oral – B Genius X, βουρτσίζει τα δόντια του με τη σωστή πίεση μέσα σε 30 ημέρες, το 92% βουρτσίζει εξίσου όλα τα σημεία ενώ αυξάνει το μέσο όρο βουρτσίσματος από 1 λεπτό ή λιγότερο σε 2,24 λεπτά.

Pampers: Ένας παππούς με μεγάλη έμπνευση και αγάπη «γέννησε» τα Pampers

H πρώτη φορά που είδα τα Pampers από κοντά μάλλον ήταν στη βρεφική μου ηλικία μιας και τα Pampers προστάτευαν το δέρμα των μωρών στην Ελλάδα ήδη από το μακρινό 1978. Η πρώτη φορά όμως που τα αγόρασα σηματοδότησε μία ακόμα μεγάλη στιγμή στη ζωή μου. Είχα γίνει θεία. Και ο ανιψιός μου χρειαζόταν όλη τη φροντίδα του κόσμου και τη θεία του να βοηθά όπου μπορεί τους νέους γονείς. Η κινητήριος δύναμη πίσω από τη δημιουργία των Pampers ήταν άλλωστε πάντα η αγάπη για ένα μωρό.

P&G

Σε γυρίζω πίσω στο 1950. Τότε ένας χημικός μηχανικός, ο Victor Mills, εργαζόταν για την Procter & Gamble. Παράλληλα είχε γίνει παππούς. Ως παππούς χρειαζόταν κι εκείνος όπως κι εγώ να βοηθά όπως μπορεί τα παιδιά του με τον μικρό του εγγονό. Έτσι σύντομα του ήρθε μια ιδέα: να βρει έναν τρόπο να προσφέρει στον μικρό εγγονό του μια καλύτερη εμπειρία από την απλή, υφασμάτινη πάνα. Η αγάπη, αυτή η μεγάλη τουρμπίνα ενέργειας καινοτομιών.

Σκέφτηκε, λοιπόν, πολύ και είπε να απευθυνθεί στους συνεργάτες του, στην P&G. Κάπως έτσι γεννήθηκε η πρώτη μίας χρήσεως πάνα του κόσμου. Τα Pampers είχαν γεννηθεί για να κρατούν στεγνό το δερματάκι του εγγονού του Victor Mills στο Ohio, το δικό μου όταν ήμουν μωρό και του μικρού μου ανιψιού όταν γεννήθηκε. Και των μωρών που γεννιούνται σήμερα και που θα γεννηθούν στο μέλλον.

Και τι λέγαμε πριν για την εξέλιξη; Η P&G δεν περιόρισε την τάση της για καινοτομία μόνο στην Oral- B. Είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία μίας εταιρείας που διαρκώς καινοτομεί χάρη στην τουρμπίνα που λέγαμε πιο πάνω. Μια τουρμπίνα αγάπης προς τον καταναλωτή. Κι όταν ο καταναλωτής είναι ένα μικρο μωράκι, τότε καταλαβαίνεις πως η αγάπη αυτή πολλαπλασιάζεται.

Τα Pampers που γνωρίζουμε σήμερα δεν έχουν μεγάλη σχέση με αυτά του 1950. Οι αυτοκόλλητες ταινίες εφαρμογής, τα ελαστικά πλαϊνά που διευκολύνουν την κίνηση είναι όλα καινοτομίες που η P&G εισήγαγε χρόνο με τον χρόνο. Κάπως έτσι φτιάχτηκε και η πρώτη πάνα για πρόωρα μωρά που μπορεί να ζυγίζουν μόνο 800 γραμμάτια. Ενδεικτικά σου αναφέρω πως γι’ αυτό το τόσο σημαντικό project χρειάστηκαν πάνω από 10.000 ώρες έρευνας και η συμβολή περισσότερων από 100 νοσοκόμων εντατικών μονάδων για νεογνά. Και αυτή η τουρμπίνα αγάπης είναι που φέρνει σε όλα τα μαιευτήρια της Ελλάδας, δωρεάν αυτές τις πάνες για τους μικρούς ήρωες που τις χρειάζονται.

P&G

Η καινοτομία δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε με άλλα προϊόντα των Pampers που απευθύνονται σε διαφορετικές ανάγκες και ηλικίες των μωρών. Οι πάνες-βρακάκι Pampers Premium Care, οι οποίες συνδυάζουν την περιμετρική εφαρμογή 360° για προστασία από τις διαρροές, με τη μεταξένια απαλότητα, ήταν εκείνες που φόρεσε ο ανιψιός μου όταν άρχισε να περπατάει. Οι πάνες Pampers Pure Protection, φτιαγμένες από υλικά που περιέχουν βαμβάκι ανώτερης ποιότητας και μαλακές ίνες φυτικής προέλευσης προσφέρουν επίσης τρυφερή προστασία στο ευαίσθητο δερματάκι του μωρού και μόλις ο ανιψιός μου τις χρειάστηκε ήταν δύσκολο να συμβιβαστεί με οτιδήποτε άλλο. Εκείνος ήταν που πρώτος εμπιστευόταν τα Pampers του. Εκείνος ήταν που με την ευφορία του επέβαλλε να μπαίνουν πάντα στο καρότσι του super market.

Η αγάπη και η αφοσίωση, αυτά είναι τα ζητούμενα

Τι είναι αυτό που έχει κάνει την P&G, 60 χρόνια τώρα κομμάτι της καθημερινότητάς μας; Για μένα είναι το γεγονός ότι πάντα ήθελε να κάνει τη ζωή μου ευκολότερη. Γιατί οι άνθρωποι που κυνηγούσαν την καινοτομία για χάρη της, μπορεί να μην με γνώριζαν αλλά ήξεραν κάποιον. Ο Dr Hudson τους ασθενείς του, ο Victor Mills τον εγγονό του. Ανθρώπους σαν κι εμένα, τον σύντροφό μου, τον ανιψιό μου, εσένα. Που έχουν ανάγκες, που θέλουν να εξελίσσονται, που θέλουν να διευκολύνονται στην καθημερινότητά τους, που θέλουν να νιώθουν ότι κάποιος τους φροντίζει, ότι περιβάλλονται από αγάπη.

Και ακόμα και αν δεν το σκέφτεται κανείς, κάθε φορά που πλένει τα δόντια του ή τα πιάτα του ή που περιποιείται τα μαλλιά ή το δέρμα του μωρού του, η P&G αυτό κάνει για σένα, για μένα για όλους μας, αυτές τις 6 δεκαετίες στην Ελλάδα. Μας περιβάλλει με αγάπη και μας βοηθά με την αφοσίωση της στην καινοτομία. Γι’ αυτό δεν κάνουμε και δεύτερες σκέψεις κάθε φορά που χρησιμοποιούμε ένα προϊόν της. Απλά το κάνουμε. Και συνεχίζουμε να ζούμε μαζί.